Amsterdamse triumviraat komt bijeen om vuurwapengeweld aan te pakken!

Geen categorieaug 13 2019, 19:00
De zogeheten 'Amsterdamse driehoek', de naam voor de politie, burgemeester en justitie, deelt de zorg die Amsterdamse al tijden hebben vanwege de toename van vuurwapengeweld. De Amsterdamse gemeenteraad riep al eerder om nieuwe maatregelen en de 'driehoek' is het met de raad eens. Er moeten nieuwe maatregelen komen.
Neem nu vorige week (vijf tot elf augustus), maar liefst vijf schietpartijen in enkele dagen tijd. Eén van deze schietpartijen kende een dodelijk slachtoffer. Amsterdam wordt - of is, het is maar net hoe pessimistisch je het bekijkt - zo een stad waar je continu om je schouders moet kijken of er niet een paar debielen op een scooter met een wapen zwaaien.
Niet alleen 's nachts is de stad een stuk onveiliger, ook overdag gebeurt er genoeg narigheid helaas. Genoeg is genoeg dacht de 'Amsterdamse driehoek', ze slaan nu de handen bijeen om het terreur en het geweld eindelijk eens aan te pakken.

De recente incidenten hebben een hoge prioriteit en worden binnenkort besproken tijdens het overleg tussen burgemeester, hoofdcommissaris van politie en hoofdofficier van justitie

Ook volgt er een belofte dat de gemeenteraad op de hoogte zal worden gehouden. Al jaren is het een groeiend probleem voor Amsterdam, het aantal geweldplegingen en misdaden met vuurwapens neemt alleen maar sterk toe. De onderwereld is allang niet meer 'onder', de greep op de stad lijken ze steeds sterker in handen te krijgen.

De gemeenteraad wordt nog vóór het debat in de commissie Algemene Zaken (5 september, red.) geïnformeerd over de korte- en langetermijnmaatregelen die de driehoek neemt om het geweld tegen te gaan.

We zullen het zien of er daadwerkelijk concrete maatregelen komen. Dit is natuurlijk geen nieuw probleem voor de stad, het is al een langer bestaand probleem. Alleen wordt het nu steeds frequenter en heftiger. Aan de 'driehoek' de taak om met law and order te komen, als ze dat tenminste kunnen in Amsterdam...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten