Woningnood Amsterdam neemt alleen maar toe: Bouwers kijken naar andere gemeenten

Gemeente Amsterdam werkt zichzelf behoorlijk in de nesten. Diverse vastgoedpartijen keren de gemeente de rug toe en zoeken naar andere locaties om in te investeren. De ambitie van het gemeentebestuur om 7500 woningen per jaar te bouwen, zal dan ook niet gehaald worden. Via Het Parool.

Frank van Blokland, directeur van IVBN, de belangenvereniging van vastgoedbeleggers, is kraakhelder over de Amsterdamse ambities:

“Dat gaat Amsterdam nooit halen. Het gaat helemaal niet goed.”

Door allerlei groene maatregelen, zoals gasloos bouwen, worden nieuwe woningen hartstikke duur. Daar komt nog bij dat Amsterdam haar grond heel duur verkoopt, wat de prijs van een woning verder opdrijft. Logisch dus dat vastgoedbeleggers liever kiezen voor goedkopere gemeentes waar ze in ieder geval weer een marktsegment kunnen bedienen dat ook rendeert.

Wethouder Ivens (SP) maakt zich kennelijk weinig zorgen want “We krijgen nog voldoende inschrijvingen binnen voor projecten.” Leuk, maar men verwacht dus dat die uiteindelijk af zullen gaan haken. Groen beleid draait de woningmarkt in Amsterdam de nek om, zo simpel is het. Krakers, migranten die voorrang krijgen en hogere huurprijzen dragen allemaal natuurlijk ook hun steentje bij, maar lijken niet de hoofdoorzaak te zijn.

De vraag is alleen of men in andere gemeenten zit te wachten op (nog steeds) dure woningen waarvan de prijs eigenlijk kunstmatig op is gedreven. Het klinkt meer alsof de woningmarkt op het punt staat in te storten en men over een jaar of twee flink dure huizen voor weinig op de kop kan tikken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Kapitein Haddock

  Werden vroeger dwazen en gekken niet opgepakt en veilig in een mooi natuurgebied opgesloten?
  Tegenwoordig mogen dwazen en gekken een stad besturen!
  En Den-Haag ingrijpen in Amsterdam? Natuurlijk niet: “stelletje angsthazen” . Wel wéér extra geld sturen om de puinhoop nog groter te maken!
  Nederland wordt steeds gekker!

 2. meneer cactus

  Normale mensen met gezond verstand hadden dit al voorspeld. Fijn hoor die linkse symboolpolitiek met hun krankzinnige bemoeienis wat alles kapot maakt.

  Men wou links men heeft links gekregen inclusief een linkse goedkope straatho e r als burgemeester dus men moet niet zeuren. U mag bij de komende verkiezingen wederom uw stem laten horen en ik hoop dat we digitaal gaan stemmen om de fraude met de biljetten te voorkomen.

  voorlopig liggen alle bouwprojecten stil door wanbeleid van linkse kopstukken. Tevens hebben we weer een paar miljoen extra gevonden voor de opvang van de 500 ongedocumenteerden in plaats van de juiste prioriteit te behandelen.

  verderfelijke linkse hoog conjunctuur voor eigen gewin en prestige projecten. Veel succes met uw linkse regenten clubje die u het electoraat als voetveeg behandeld.

 3. Mycase

  Die vastgoed magnaten moeten fijn in Amsterdam blijven daar ligt hun grens .

  1. meneer cactus

   het zijn geen vastgoed magnaten maar bouwbedrijven die niet meer willen bouwen door de krankzinnige linkse regels omtrent verdeling van de te bouwen woningen

 4. Siemien

  Je ziet het, veel teveel vrouwen in het stadsbestuur

  1. Trude Herr

   Nu begrijp ik het ! Ik weet genoeg Semien.

   1. Siemien

    Adolf Trude weet helemaal niets, je bent nog te dom om je eigen stront te onderscheiden

  2. Dik

   Ik zie nog teveel mannen hoor, bovendien zijn ze allemaal blank…

   1. Kapitein Haddock

    Dik
    Ja en………………???
    Ik zie wel mannetjes en vrouwen apen!

 5. Aaldering

  Ruimte genoeg hier bij ons. En ook nog voor een flinke tuin. Van de rust knap je op, dat gezeur schiet niet op. Al ga ik 1/2 op achteruit, ik leef.

 6. Mars020

  Als ik naar die foto kijk, zie ik 3 nichten en een stelletje domme wijven. Vind je het gek, dat kansparels niet in de hand zijn te houden in 020. Met dat zooitje moeten we de oorlog winnen?.. Nog een paar jaar en er woont geen echte Amsterdammer meer in die stad. Alleen maar allochtonen en provinciaaltjes, die massaal op de Groene Khmer stemmen. Verder is er geen woningnood in 020, maar een kanspareloverschot.

  1. Torenklok1871

   Mars 020, je hebt helemaal gelijk. Stadsbestuur? Stadsafbraakcomite! Ik heb al meer geschreven dat ik te doen heb met die mensen, die in die rot stad wonen, die NIET op dat stelletje afbraak hebben gestemd.

 7. Westerling 1

  Links maakt meer kapot dan je lief is.

 8. Alicia

  Mijn hart huilt om Amsterdam.

 9. Jack Flash

  Je ziet aan die foto al dat het niet gaat goedkomen met Amsterdam.

  1. Deathspank

   Dat kan ik alleen maar met je eens zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.