Column Jan Roos: De overheid geeft meer om veiligheid drugsdealer die mij in elkaar liet slaan dan om mij

Jan Roos herstelt nog van de zware aanval die op hem gepleegd werd afgelopen zondag. Een loopjongen van een drugsdealer sloeg Jan letterlijk het ziekenhuis in. Vijf dagen later maakt de nog altijd in de kreuken liggende columnist de balans op. Blij met de reactie van de overheid is hij geenszins: “Ik lig met een zware hersenschudding, een gebroken neus, een beschadigde gezichtszenuw, een opgezwollen bont en blauwe kop, nekklachten en een stijf lijf in bed, maar de overheid en de politie maken zich druk om de veiligheid van een drugsdealer die mij in opdracht in elkaar heeft laten slaan.”

Zoals waarschijnlijk bij u bekend ben ik afgelopen zondag flink in elkaar getimmerd. Als dat nog niet bekend was dan is dat het nu. Maar met dit schrijven wil ik het een keer niet alleen maar over mezelf hebben (zo’n hersenschudding verandert een mens), maar over de reactie van de overheid op dit voorval. Want het toont op microniveau het probleem van Nederland aan.

Laten we beginnen bij het begin. Naast mij woont een drugsdealer met zijn vrouw. Dat weet werkelijk iedereen in het dorp. Ze leven van uitkeringen, die ze aanvullen met de verkoop van soft- en harddrugs aan voornamelijk minderjarigen. Die koters staan hier dag en nacht voor de deur en als het druk is mogen ze om de beurt komen scoren. Het is een trieste aanblik van jongeren die je nu al kan opgeven.

Toen ik hier kwam wonen vertelde de huisbaas me van de problematiek. Er waren voor mij meerdere huurders gevlucht voor alle ellende die deze man veroorzaakte. De huisbaas kon niks beginnen. Hij was al bij de rechter geweest, had meerder keren aan de bel getrokken bij de politie. Niets hielp. Ik dacht dat het wel zou loslopen. Maar inderdaad: de overlast is gigantisch. Bij het aanspreken van de politie op deze situatie viel de bekende term gedogen weer eens. Ze wisten ervan, maar ze gedoogden het, want dan wisten ze tenminste waar het zich plaatsvond. Dat vind ik een opmerkelijke benadering. Blijkbaar mag je de wet overtreden zoveel je wil, zolang de politie maar weet waar het gebeurt is het prima. Of zoiets.

Het motief van de dader is nog niet bekend. Noch zijn identiteit. Alleen is wel duidelijk dat hij een frequente bezoeker is van mijn buurman. Ook zei de dopedealer dat dit vaker ging gebeuren, terwijl hij naar de zware mishandeling stond te kijken. Dan zou je zeggen dat het nu eens tijd wordt om de man op te pakken en zijn business op te rollen. Maar niets is minder waar.

De burgemeester maakt zich druk om eigenrichting ten aanzien van hem. En heeft daarom een camera voor zijn deur geplaatst. Ze belde mij op om te zeggen dat die voor mijn veiligheid er staat. Alleen, dat ontkende de politie weer. Daarnaast staat hij niet op mijn deur, maar op zijn deur gericht. Maar het gaat nog veel verder. De politie laat weten “reacties op social media scherp in de gaten te houden”. Want “door de naam en het adres van de ‘verdachte’ online te zetten maken deze mensen zich schuldig aan laster en smaad.”

Daderparadijs Nederland doet zijn naam dus weer eer aan. Ik lig met een zware hersenschudding, een gebroken neus, een beschadigde gezichtszenuw, een opgezwollen bont en blauwe kop, nekklachten en een stijf lijf in bed, maar de overheid en de politie maken zich druk om de veiligheid van een drugsdealer die mij in opdracht in elkaar heeft laten slaan. Goh, waar zal die drang naar eigenrichting toch vandaan komen?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. EU kok

  Ondanks zijn mogelijke zaagselverstuiving weet hij wie de onbekende aanvallers waren.
  Gelukkig zijn zijn vingers in topconditie en kan Jan ons blijven verblijden met zijn gevecht.

  1. Vit

   @EU kok

   Ook voor jou geldt:

   Als wij eerdaags jouw zeer intellectuwoluwele berichten moeten missen ben je hoogstwaarschijnlijk vermoord, de dader zullen we koesteren.

  2. merlot

   EU Cock zakt steeds verder door de ondergrens. Wat een minderwaardig mens.

   Is je vrouw nog niet bij je weggelopen?

   1. Bosche draak

    Mezza heeft hem nog niet verlaten voor zover we weten.
    Nou heeft viespeuk Lao ze ook niet voor het uitkiezen maar toch….

 2. Jack Flash

  Kijk maar uit Jan.Straks word je nog aangeklaagd voor laster en smaad van je buurman.

 3. meneer cactus

  cockje snapt het weer niet , lezen is en blijft moeilijk

  quote artikel “” Het motief van de dader is nog niet bekend. Noch zijn identiteit. Alleen is wel duidelijk dat hij een frequente bezoeker is van mijn buurman. “” end

  pppppfffff wat heb je toch een leeghoofden op deze aarde, gelukkig is een zandverschuiving noch een hersenschudding een bedreiging voor dit soort

  1. Top

   Ach doe geen moeite om op Jabba de stinkslak te communiceren, het enigste wat hij na laat in zijn leven, is een stnkend en smerig spoor. Dit zijn het soort luitjes, die zich laten inspireren, door een of andere ‘biefstuk socialist’, want let maar op, het zijn smeerlappen. Maar hebben zelf nooit en te nimmer iets bijgedragen aan de maatschappij. Zitten thuis kwaad te zijn, op hun eigen onvermogen. Dikwijls met een uitkering en toeslagen. Ze hebben absoluut geen schaamte, dat ze leven van de gemeenschap. Ze hebben niet meer dan zich hier te presenteren als ‘’wereld verbeteraars’’. Ze kunnen alleen nog maar hier terecht, omdat ze voor andere fora moeten betalen en dat geld is er gelukkig niet. Ik geef ze graag de ‘volle laag’, tot het onbeschofte toe. Ze verdienen niet beter.

 4. Rud56

  Jan, Nederland is goed (ver)ziek(t) en staat op de rand van de afgrond! Dankzij deugpolitiek, dankzij belangen die het volk niet dienen.
  Sterkte Jan, en wellicht verhuizen?

  1. Mezzadra

   “Nederland is goed (ver)ziek(t) en staat op de rand van de afgrond!”

   We leven in een van de meest rijke, veilige en vredelievende landen van de wereld en Rud meent dat de ellende niet is te overzien.

   Mety zijn eigen leven gaat het vast prima.

   1. Bender

    De tarrel denkt wanneer ik deze leugen maar vaak genoeg herhaal hij vast de waarheid wordt.

    1. Top

     Ik reageer in de meesten gevallen met het geijkte antwoord Blablabla Blaaskaak! In ieder geval laat ik weten dat ik deze misselijke speklap, antisemiet en drager en pleitbezorger van de orde van Martijn, in het ‘snotje’ blijf houden. Ik ga er niet mee in discussie, dat doe je ook niet, met een hondendrol. En inderdaad, hij zit en met name zat, op heel veel andere site’s. Maar dat kost tegenwoordig geld, Dus? Daar is zijn uitkering gelukkig niet hoog genoeg voor.

     1. Dik

      Topper!

    2. Original NL

     Onze tarrel ziet niets hoort niets en kan veel beter zwijgen!!

   2. Kretoloog

    Ga jij het gedicht van Gerrit Komrij nog maar eens goed lezen, Mezzadra.

    “En ziet nog steeds het echte Monster niet”.

   3. meneer cactus

    de linkse dogma’s van de huistarrel vliegen ons weer om de oren. Ouderen worden beroofd bij de pin automaat, ouderen blijven thuis s’avonds en zijn daar ook niet meer veilig. Het aantal woningovervallen stijgt schrikbarend. Geweld op straat neemt extreme vormen aan, in het verkeer komen de meest geweldadige vormen agressie voor maar volgens de huistarrel is er niets aan de hand

    iedereeen moet zwijgen want onze extreem linkse hypocrite huistarrel vindt het in Nederland een waar paradijs.

   4. Vit

    @Mezzadra

    Als wij eerdaags jouw zeer intellectuwoluwele berichten moeten missen ben je hoogstwaarschijnlijk vermoord, de dader zullen we koesteren.

   5. Piet Patat

    Ach Mezzadra toch. er staat een olifant in de kamer en ook jij ziet hem niet.

  2. Ron

   Rud.

   Sorry maar zeg jij nu echt dat Jan moet overwegen te gaan verhuizen?

   Omgekeerd links denken.

 5. Original NL

  Eu kockje heeft een hekel aan mensen die hem met de waarheid om de oren slaan..Jan is zo iemand en moet daarom gedemoniseerd worden!
  Net als bij Pim Fortuyn….die heeft dat niet overleefd.

  1. Dik

   Inderdaad, Cock is van hetzelfde soort als de aandoenlijke, hij dankt God voor de moord op Fortuyn.

 6. Riesmog

  Het blijkt dus niets met de politieke mening van Jantje te maken te hebben, maar alles met een ordinaire burenruzie.

  Persoonlijk ben ik dan niet zo in Jan’s privé-leven geïnteresseerd, jammer dat ie een klap heeft opgevangen, maar het is alles behalve wereldnieuws.

  Wat ik apart vind is dat Jan volgens zeggen gruwelijk is mishandeld, maar wel in staat is om het voorval helemaal uit te melken.

  Gezien Jan’s eerdere escapades en strafbare feiten, zeg ik dat dit zaakje kwalijk riekt.

  1. Joshuak

   Dit is geen probleem? Nou groenlinks, Denk en Artikel 1 opgepast we komen eraan

   Weet zelfs waar die gek van denk woont.. misschien moet ik er dan ook maar keer langsgaan als dit normaal is in Nederland..

  2. merlot

   Er is weer een stuk stront bijgekomen op DDS. Het heet Riesmog.

   1. Deathspank

    @merlot: Het is van nick gewisseld.

    1. Bosche draak

     Welke bodemkruiper was het daarvoor dan?

   2. Original NL

    Idd merlot…..alweer een linkse trol met diarree!!

  3. Willemm

   Net wat ik wilde zeggen Riesmog.

   1. meneer cactus

    ach willempie toch , een dr*gsdealer en dr*gspand naast je woning is geen ordinaire burenruzie.

    Das falend linkse gedoogbeleid . Kennelijk een hobby van onze willempie

  4. Bosche draak

   Je zal je eigen bovenlip ruiken misselijke stoker, of vind je het normaal dat burenruzies uitlopen op ziekenhuis opname?

   Zeg dat nog eens als een Arnoud van Doorn of Sylvana Simons een afranseling krijgen, of loop je dan weer schijnheilig verontwaardigt over normen en waarden te blaten.

   Blaas het uit je reet miezerig mensje…

 7. Response

  Tja, GL-burgemeester daar in Bergen en die houd niet van handhaven en heeft schijt aan de wetten. Die laat de burger als een baksteen vallen en komt op voor de daders. Daar is niks nieuws aan.
  Beterschap Jan en sterkte in de toekomst. N.B. Die GL-miep daar vertrekt volgend jaar. Hopelijk komt er wat beters voor terug.

 8. Vit

  Sterkte Jan topgozer, echte Nederlanders staan jou bij, bijzonder jammer dat ik het niet zag gebeuren.

  1. Willemm

   Vit vindt leugenaars als Jan Roos, Baudet en Wilders topgovers zolang ze maar precies zeggen wat hij wilt horen. Een bekend fenomeen bij rechtspopulisten.

   1. Bosche draak

    Leer eerst maar eens spelen mislukkeling!
    Het zijn TOPGOZERS!!?

   2. Bosche draak

    Willemm kan nog geen brief foutloos leveren maar mag anderen graag de maat nemen, z’n eigen naam is al te hoog gegrepen voor hem.

    Willemm is een zielig stumperdje dat te weinig om handen heeft dus dan maar loopt te stoken als een valse nicht.

    Weest niet als Willemm

    1. Willemm

     Iemand bekritiseren op typefouten omdat je niets inhoudelijks kunt verzinnen is al erg genoeg. Vervolgens zelf fouten maken in je reactie is nog veel erger.

   3. Vit

    @Willemm

    Nog grotere leugenaars als Rutte kunnen zij in ieder geval niet zijn, die doet het uit het losse handje waar een ander z’n best voor moet doen.

 9. Wim Vreeswijk

  Zolang slechts 20% van de Nederlanders op PVV en FVD stemt kun je niks bereiken met een meerderheid van kartelpartijen die elkaar de baantjes toeschuift.

 10. Dik

  De overheid geeft sowieso niets om uw en mijn veiligheid. Opsporings- en oplossingspercentages zijn al jaren beneden peil en in december werd nog een motie van Baudet weggestemd waarin hij om één miljard extra vroeg voor politie en justitie.

  O ja, druk doen met de idiote rechtszaak tegen Wilders, dat dan weer wel.

 11. merlot

  @ Jan Roos: Je wist dat je naast een dru*sdealer ging wonen. Sorry beste kerel, maar dat had je nooit moeten doen.

  Verder moet de politie actie nemen tegen de dreiging met eigenrichting die open en bloot op social media staat te lezen. Dat kan je ze niet kwalijk nemen.

  Maar uiteraard: het slappe gedoogbeleid ten aanzien van zo’n stuk vuil is tenenkrommend, zeker als ze “gedogen” dat jonge kinderen hun leven al in de knop breekt door die smerige dru*s.

  Ik hoop dat de dader wordt gepakt en flink wordt gestraft maar dat zal wel niet.

  Verder een voorspoedig herstel gewenst.

  1. EU kok

   Mooi, heeft even geduurd, maar uiteindelijk heeft Meloot toch de bal gevonden.
   Ga zo door vriend!!

   1. Dik

    Met ‘ck’

 12. Willemm

  Aangezien Jan Roos over alles dat er gaande is al zo zuur is en niet op kan houden met over alles zeuren zal hij hier wel voor altijd over doorgaan. Zelf realiseert hij zich niet dat niemand medelijden met hem heeft en iedereen hem alleen maar een triest geval vindt.

  1. meneer cactus

   willempje toch , hoe weet jij nu dat niemand medelijden met hem heeft ? Je linkse subjectieve mening is gelijk aan die van trieste linkse roeptoeter die inhoudelijk niets bijdraagt. Welkom in de erehaag der tarrels

  2. merlot

   Aldus sprak het trieste geval genaamd Willemm.

  3. Bosche draak

   Waarom menen stumperds als jij toch altijd dat ze voor anderen moeten spreken?
   Donderstraal een eind op sukkel!!

 13. Veteraan

  Molotovcocktail dan maar en je eigen huis nathouden ?
  Of is dat ook al tegen de wet ?

 14. Rud56

  ,,

 15. tailgunner

  Ik had die dienders in Bergen helemaal de tyfus gescholden en gevraagd of ze denken dat ze hun uniform wel waard zijn en waar ze godverdomme mee bezig zijn. Handhaven staat niet in hun woordenboek blijkbaar. De politie daar moet zich kapotschamen. Misschien gaan ze pas wat doen als een van hun eigen kinderen daar aan de deur staat?

 16. tailgunner

  Oh, wacht even. Ik zit helemaal verkeerd geloof ik. Ik dacht dat dit de reacties waren op Jan Roos? Ik zie nu 33 reacties die van, en vooral ook over trollen gaan. Scheldpartijen over en weer en zo…

  Eh…daar moet u wel iets aan gaan doen beste redactie. Ik heb het hier anders wel gezien zoals zovelen voor mij. Ja, sorry Jan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.