jan roos

Column Jan Roos: Halsema heeft eigen familie niet onder controle. Hoe moet zij dan Mocromaffia onder de duim houden?

Geen categoriesep 20 2019, 12:00
Jan Roos keek naar de algemene politieke beschouwingen, en was niet blij met wat hij zag. Terwijl het gezag van de Nederlandse autoriteiten ogen zienderogen afbrokkelt, zitten ministers doodgemoedereerd voetbal te kijken in Vak K. Ze "zijn schuldig aan de verloedering van de rechtsstaat," aldus een kwade Jan in zijn column deze week.
Terwijl het tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen in de Tweede Kamer over het politieke proces tegen Geert Wilders ging, over de alsmaar toenemende criminaliteit en de moord op advocaat Derk Wiersum door de Mocromaffia, zat minister voor Justitie en Veiligheid Fred Grapperhaus achter zijn laptop voetbal te kijken. Een veel beter voorbeeld van het verval van de rechtsstaat is nauwelijks mogelijk.
Weer hebben “rechts-populisten” het gelijk dus aan hun kant. Het begint zelfs een beetje saai te worden voor ons soort mensen. Al jaren waarschuwen we voor de onveiligheid op straat, voor de steeds groter wordende problematiek van criminele allochtone jeugd, het steeds jonger worden van daders van zware criminaliteit en het wegkijken door de politiek en hun D66-rechters. Telkens weggelachen, uitgescholden en niet serieus genomen. En kijk hier het resultaat: een anarchistische narcostaat.
Niet alleen de houding van de minister was schokkend. GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver grapte dat hij de enige in zijn fractie is die geen drugs gebruikt. Alle Kamerleden van zijn extreemlinkse partij begonnen massaal hardop te lachen. Wat een lol. Die Jesse van ons is maar een zwakke broeder, hij gebruikt niet eens verboden middelen! En dat op de dag dat een vader van twee jonge kinderen (de advocaat van een kroongetuige) op straat is geliquideerd door de Marokkaanse maffia. GroenLinks, de partij waar ze zo parmantig een t-shirt dragen met de tekst 'Ik ben een Marokkaan', heeft niet eens het fatsoen om op zo'n zwarte dag zich behoorlijk te gedragen. Het lijken inderdaad steeds meer op Marokkanen die zich niets aantrekken van wie of wat dan ook.
GroenLinks, die de burgemeester van Amsterdam levert, zou deze plaag moeten bestrijden. Maar Femke Halsema heeft haar eigen zoon en man niet eens onder controle. Hoe zou zij de Mocromaffia dan onder de duim moeten houden? En stel dat de politie eens behoorlijk zijn werk kon doen en zo'n stuk afval van de straat haalde. Hoe lang duurt het voordat een of andere rechtbank hem op straat zet omdat hij ook maar het slachtoffer is van een vooringenomen maatschappij?
Politici zijn schuldig aan de verloedering van de rechtsstaat. Ze zijn schuldig aan het vleugellam maken van de sterke arm van de wet. Ze zijn schuldig aan de corruptie binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid, dat liever tijd steekt in het vervolgen van de partijleider van de PVV dan van criminelen op straat. Politici zijn schuldig aan het softe beleid van pappen en nathouden. Schuldig aan het pamperen van daders en het laten afdorren van hun slachtoffers. Politici hebben de helft van alle politiebureaus gesloten en de aangiftebereidheid historisch laag weten te krijgen. En wat doen ze? Ze maken grapjes en kijken voetbal, terwijl er een bezem door dit land moet. Het wordt tijd voor een grote schoonmaak.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten