Column Jan Roos: Halsema heeft eigen familie niet onder controle. Hoe moet zij dan Mocromaffia onder de duim houden?

Jan Roos keek naar de algemene politieke beschouwingen, en was niet blij met wat hij zag. Terwijl het gezag van de Nederlandse autoriteiten ogen zienderogen afbrokkelt, zitten ministers doodgemoedereerd voetbal te kijken in Vak K. Ze “zijn schuldig aan de verloedering van de rechtsstaat,” aldus een kwade Jan in zijn column deze week.

Terwijl het tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen in de Tweede Kamer over het politieke proces tegen Geert Wilders ging, over de alsmaar toenemende criminaliteit en de moord op advocaat Derk Wiersum door de Mocromaffia, zat minister voor Justitie en Veiligheid Fred Grapperhaus achter zijn laptop voetbal te kijken. Een veel beter voorbeeld van het verval van de rechtsstaat is nauwelijks mogelijk.

Weer hebben “rechts-populisten” het gelijk dus aan hun kant. Het begint zelfs een beetje saai te worden voor ons soort mensen. Al jaren waarschuwen we voor de onveiligheid op straat, voor de steeds groter wordende problematiek van criminele allochtone jeugd, het steeds jonger worden van daders van zware criminaliteit en het wegkijken door de politiek en hun D66-rechters. Telkens weggelachen, uitgescholden en niet serieus genomen. En kijk hier het resultaat: een anarchistische narcostaat.

Niet alleen de houding van de minister was schokkend. GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver grapte dat hij de enige in zijn fractie is die geen drugs gebruikt. Alle Kamerleden van zijn extreemlinkse partij begonnen massaal hardop te lachen. Wat een lol. Die Jesse van ons is maar een zwakke broeder, hij gebruikt niet eens verboden middelen! En dat op de dag dat een vader van twee jonge kinderen (de advocaat van een kroongetuige) op straat is geliquideerd door de Marokkaanse maffia. GroenLinks, de partij waar ze zo parmantig een t-shirt dragen met de tekst ‘Ik ben een Marokkaan’, heeft niet eens het fatsoen om op zo’n zwarte dag zich behoorlijk te gedragen. Het lijken inderdaad steeds meer op Marokkanen die zich niets aantrekken van wie of wat dan ook.

GroenLinks, die de burgemeester van Amsterdam levert, zou deze plaag moeten bestrijden. Maar Femke Halsema heeft haar eigen zoon en man niet eens onder controle. Hoe zou zij de Mocromaffia dan onder de duim moeten houden? En stel dat de politie eens behoorlijk zijn werk kon doen en zo’n stuk afval van de straat haalde. Hoe lang duurt het voordat een of andere rechtbank hem op straat zet omdat hij ook maar het slachtoffer is van een vooringenomen maatschappij?

Politici zijn schuldig aan de verloedering van de rechtsstaat. Ze zijn schuldig aan het vleugellam maken van de sterke arm van de wet. Ze zijn schuldig aan de corruptie binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid, dat liever tijd steekt in het vervolgen van de partijleider van de PVV dan van criminelen op straat. Politici zijn schuldig aan het softe beleid van pappen en nathouden. Schuldig aan het pamperen van daders en het laten afdorren van hun slachtoffers. Politici hebben de helft van alle politiebureaus gesloten en de aangiftebereidheid historisch laag weten te krijgen. En wat doen ze? Ze maken grapjes en kijken voetbal, terwijl er een bezem door dit land moet. Het wordt tijd voor een grote schoonmaak.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. EU kok

  Jan, veroordeeld voor het in elkaar meppen van een 16 jarige, weet alles over onder de duim houden.
  Behalve als hij zijn bril kwijt is.
  Dan is hij een (in DDS termen) een weerloze vetklep met een plofkop.

  1. santiago

   EU cock. Jij woont toch ook in Amsterdam?

  2. Top

   Het verwachte stompzinnige bijdragen van een schoonmaker van een MC-Donalds. Even een riedeltje ‘Fat-shaming’, om de aandacht voor zijn eigen corpulente en vadsige lichaam en slijmspoor te compenseren. Bah Jabba, wat een enorme klootzak ben je toch.

   1. Dik

    Topper!

   2. EU kok

    Quote: Het verwachte stompzinnige bijdragen
    .
    Tuurlijk Topper.

 2. santiago

  Nou is Halsema wel een geweldig waardeloos kudtwijf, maar je kan haar niet alles aanwrijven. Dat het uit de hand is gelopen met de Marokkanen is puur de schuld van het labbekakkerige ministerie van J&V en de verrotte Minerva kliek die daar de scepter zwaait.
  Maar laten we Amsterdam gewoon laten. Deze stad is allang opgegeven en de Amsterdammers zijn gevlucht en wonen in Purmerend, Almere Leliestad etc.
  Flikker er gewoon een bom op. Ach, wat zeg ik, dat doen ze zelf wel een keer.
  Als die mocro’s het echt zat zijn steken ze heel Amsterdam in de fik.

  1. Korporaal Monty

   “Flikker er gewoon een bom op”

   Hier heb je dan wel een oplossing voor. Maar als ik je vraag hoe je de democratie moeten herstellen en de monarchie afschaffen.

   Heb daar geen oplossing voor.

   1. santiago

    Heb ik wel monty, maar dat is nog een geheim. Gewoon PVV stemmen dan loop je het minst gevaar.

    1. Korporaal Monty

     “Gewoon PVV stemmen”

     Maar stemmen is toch alleen voor de bühne zeg jij.
     Bea deelt toch de zetels uit.
     Dus waarom stemmen?

     1. santiago

      Jij wil toch stemmen. Ik geef je alleen een tip. Tuurlijk heeft stemmen geen zin. In een democratie wel, maar niet in Nederland.

   2. Agios

    Daar is wel een oplossing voor maar links en dus de trollen, werken dit allemaal tegen. Dus jij bent wel de laatste die om een oplossing mag vragen. Wat ben je overigens een totale onbenul man.

  2. FCKJoop

   Ben het met u eens dat Amsterdam een links rovershol is geworden. Echter een bom gooien op een architectonisch hoogstandje uit de gouden eeuw lijkt mij erg onzinnig. Daarmee kom je de oikofobische slinkse deugers wel erg tegemoet. Misschien een idee om van Amsterdam één groot open lucht museum te maken.

 3. Joop Klepzeikert

  Fatima kaakklem Halalsema heeft haat eigen XTC gebruik geeneens in de hand.
  Die verwilderde blik in haar ogen, die klemmende kaken en warrige geleuter komen echt niet van teveel koffie.

  1. EU kok

   Wat is de betrokkenheid van ex-Nederlanders toch ontroerend.
   Ver weg en toch zo dichtbij.

  2. Korporaal Monty

   Super trol Joop. Waarom kom je hier terug om te klagen over mijn land.

   Wees gelukkig in je nieuwe thuisland en maak je daar verdienstelijk zodat je snel je Nederlanderschap kan opgeven.
   Blijf hier aub niet de zuurpruim uithangen.
   Ga genieten in de USA.

   1. Bosche draak

    Lazer zelf maar een eind op kolonel lafbek, Nederland kan jou missen als kiespijn.
    Sodemieter op naar je strontschuit en vaar van het einde van de wereld af

  3. Blokkeer-Fries

   Kan ook van de coke komen. Daar in Islamsterdam gaat er per dag zo’n 4kg doorheen en Valsema heeft onlangs zelf gezegd in een interview van het rattengif te hebben gesnoept.

   “Op Nu.nl lezen we over het interview dat Halsema aan studenten gaf over haar cocaïnegebruik: “Ze geeft heel eerlijk toe dat ze in haar studententijd hasj rookte en een keer cocaïne heeft geprobeerd. ‘Lekker en gevaarlijk’ zegt ze er over. ‘Met coke heb je het gevoel dat je ontzettend intelligent bent’.””

   1. santiago

    4 kilo? dat is misschien net genoeg voor alleen de zuid as. Zet er maar een nulletje achter.

   2. Joop Klepzeikert

    @Blokkeer-fries:

    “Met coke heb je het gevoel dat je ontzettend intelligent bent”. Daar heeft ze nog steeds last van.
    Dat wijf heeft overduidelijk een IQ<80 maar vind zichzelf vreselijk intelligent.
    Een echte socialist.

 4. santiago

  breaking. Frits Wester stopt met zijn werk. Alcoholprobleempje, maar hij was ook erg moe.
  Wijs besluit Fritsie, dat zouden veel meer van die doorgezopen haagse wnl/npo debielen moeten doen.

 5. GIF

  OK; je mag dan van Jan Roos denken en schrijven wat je wil. Dit keer slaat hij de spijker op zijn kop. Inderdaad we worden geregeerd door een stelletje lamlullen, wat er alleen maar voor zichzelf zit en daarvoor wordt betaald. Een stel egoisten van de bovenste plank die aan alles en iedereen schijt hebben. En deze tandloze meute vindt het raar dat niemand meer naar de stembus gaat.

 6. santiago

  Amsterdamse politiechef frankie pauw vreest meer liquidaties.
  Ja jongen, jullie hebben Taghi boos gemaakt dus dat krijg je er van he.
  Toch maar zeggen dat iedereen goed op moet letten en als ze iets verdachts zien( een marokkaan b.v.) moeten ze direct de politie bellen.
  Ik heb mijn kinderen en kleinkinderen altijd voorgehouden dat, wanneer ze niet in de problemen wilde komen, ze nooit met de politie moeten praten. Gewoon zeggen dat je niets weet en niets gezien hebt.
  Als jou verhaal ze te pas komt is het gedaan met je veiligheid en sta je met twee vingertjes omhoog voor een of andere doorgezopen imbeciele rechter je verhaal te doen. Doe maar, de jongens in blauw zullen je wel beschermen. Doeiiii

 7. Mar

  Het lijkt erop dat het niet meer goed komt met de hersenen van Roosje na het door elkaar schudden. Nou was het al niet veel, maar het is nu toch echt treurig gesteld met hem.

 8. Mezzadra

  Jan heeft zijn eigen gedachten en gevoelens niet onder controle.

  1. Dik

   De aandoenlijke koestert warme gevoelens voor kleine kinderen en heeft zijn digitala plasje weer gedaan.

   1. Watcher

    Kan DDS de trollen familie Dik Lugar ff in toom houden.
    Het loopt wederom de spuigaten uit.

    1. Top

     Oooo, blinde is geschokt. Wat ga je er aan doen schijthuis?

    2. Bosche draak

     DDS laat jou en je mede debielen toch ook met rust?
     Of krijg je een strak plassertje als Mezza, Mar en hun kontnuiten weer luidkeels zwelgen in hun debiliteit?

  2. Riesmog

   Jan beheerst te taal ook niet zo best…

 9. Jumping

  Inderdaad Roos.

  Halsema past in het rijtje miskleunen.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 10. Nep

  Waarom zijn hier mensen die polariseren. Dit werkt toch niet!

  1. santiago

   Wat werkt wel volgens jou neppie.

 11. Riesmog

  Ries Mog keek naar de dom-rechtse beschouwingen van de algemene politieke beschouwingen en was niet blij met wat hij zag. Terwijl het zelfbedachte gezag van idioten als Jensen, Niemoller en Roos zienderogen afbrokkelt, zitten Riesmog tevreden en doodgemoedereerd voetbal te kijken in zijn luie stoel. Ze “zijn schuldig aan de verloedering van de rechtsstaat,” aldus een tevreden Ries in zijn luie stoel.

  Terwijl het tijdens de dom rechtse beschouwingen van de Algemene Politieke Beschouwingen in de Tweede Kamer over het politieke proces tegen Geert Wilders ging, over de alsmaar toenemende criminaliteit en de moord op advocaat Derk Wiersum door de Mocromaffia, zat Ries Mog op TV voetbal te kijken. Een veel beter voorbeeld van het verval van de rechtsstaat is nauwelijks mogelijk dacht hij bij het idiote gezwets van Wilders dat hij nog net opving.

  Weer hebben “rechts-populisten” het ongelijk dus aan hun kant. Het begint zelfs een beetje saai te worden voor dat soort mensen. Al jaren gillen ze voor de onveiligheid op straat, voor de opgeklopte problematiek van criminele allochtone jeugd, het steeds jonger worden klimaatontkenners en het opkloppen tot staatsformaat door Baudet en Wilders en hun maffe achterban. Telkens weggelachen, uitgescholden en niet serieus genomen. En kijk hier het echte resultaat: een prachtig welvarend land met de gelukkigste mensen van de wereld.

  Niet alleen de houding van Wilders was schokkend. FvD-fractievoorzitter Thierry Baudet pochte dat hij als enige in zijn fractie lavendel snuift. Het andere Kamerlid van zijn extreemrechtse partij begon hardop te lachen. Wat een lol. Die Thierry van mij is maar een zwakke broeder, hij gebruikt niet eens verboden middelen! En dat op de dag dat een vader van twee jonge kinderen (de advocaat van een kroongetuige) op straat is geliquideerd door de Marokkaanse maffia. FvD, de partij waar ze zo parmantig een polo dragen met de tekst ‘Ik ben een idioot’, heeft niet eens het fatsoen om op zo’n zwarte dag zich behoorlijk te gedragen. Het lijkt inderdaad steeds meer op dom rechts zich niets aantrekt van de feiten of van wie of wat dan ook.

  GroenLinks, die de burgemeester van Amsterdam levert, gaat deze plaag bestrijden. Maar Femke Halsema heeft een probleempje met haar eigen zoon en man wat niet echt relevant is. Ze is dus prima in staat om de Mocromaffia, types als Holleder en ander tuig onder de duim te houden. De politie zal met de toezegging van Grapperhuis nog beter zijn werk doen en zo’n stuk afval van de straat halen. Hoe lang duurt het voordat een rechtse mafklapper klaagt dat het weer niet goed is, maar ja dat zijn ook maar slachtoffers is van een vooringenomen maatschappij.

  Dom rechts is schuldig aan de verloedering van de rechtsstaat. Ze zijn schuldig aan het verzwijgen van de feiten. Ze zijn vaak ook schuldig aan de corruptie , dat liever tijd steekt in het vervolgen van de penningmeester van de FvD dan van criminelen op straat. dom rechts is schuldig aan de leugenachtige weergave van uitstekend beleid.

  Uhhh die laatste alinea rammelt nogal, daar kan Ries Mog geen soep van maken…

  Schuldig aan het pamperen van daders en het laten afdorren (wa’s dat Jan??)van hun slachtoffers. Politici hebben de helft van alle politiebureaus gesloten en de aangiftebereidheid historisch laag weten te krijgen. (leugentje jan, Bronnen??) En wat doen ze? Ze maken grapjes en kijken voetbal, terwijl er een bezem door dit land moet. Het wordt tijd voor een grote schoonmaak. (Ja, daar is de FvD al druk mee bezig)

  1. Dik

   ‘GroenLinks’

   Dat dacht ik al.

  2. Willemm

   Bedankt Riesmog voor het leveren van het echte geluid in een donkere nieuwsmedia.

  3. Joop Klepzeikert

   @Rismog: Had je niets beters te doen dan al die onzin van je intypen joh. Ik kwam niet verder dan de eerste regel.

   1. Nep

    Waarschijnlijk ben je alleen one-liners gewend. Kwestie van intelligentie!

 12. Willemm

  Ze “zijn schuldig aan de verloedering van de rechtsstaat,” aldus een kwade Jan in zijn column deze week.
  Jan Roos kwaad? Dat is nou nog eens nieuwswaardig! Normaal is hij de rust zelve, een echt voorbeeld voor Nederland.

 13. Pauline Kummer

  Jan kiest voor een voorzichtige reactie. De enige die aan die z.g. chaos een einde kan maken is minister Kajsa Ollongren. Jan doet er goed aan wat gas terug te nemen t.a.v. D66 als hij werkelijk verandering wil.

  1. Kretoloog

   Wat een ongelooflijke baggerside is DDS toch. Zelf bij het gebruik van normale, gangbare Nederlandse woorden verdwijnt je comments in de spamfilters.

   He hoofdredacteur, doe er eens wat aan!

   1. Louise

    Gewoon iets normaals neerpennen wil wel eens helpen!

    1. Kretoloog

     Ja, als je bij de ‘verboden’ woorden een * plaats bij 1 van de leters. Maar welke woorden zijn er allemaal in de van gedaan? Ik heb werkelijk geen idee.

     Van een paar weet ik het inmiddels wel: dr*gs en p*dofiel

     1. Dik

      – pédo
      – drúgs
      – brazíl
      – wím hútten
      – séx

      En nog een paar…

     2. Kretoloog

      Dus Wim mag ook niet?
      Van Dick kan ik me nog voorstellen.

     3. Kretoloog

      Aha, dank. Nu snap ik waarom onlangs mijn reactie over W*m Kok niet werd geplaatst ):
      Onnavolgbaar beleid bij DDS-moderatie.

   2. Jv

    Waarom reageer je dan nog op DDS.
    Zoek wat anders, zij. We jouw gedram tenminste kwijt!
    Wie volgt?

 14. Meriadoc Brandebok

  Jan neemt altijd een loopje met de waarheid en dat is in deze column niet anders.

  1. Dik

   Prrrtt…

   1. Meriadoc Brandebok

    Nou, precies.

 15. Trude Herr

  Ze houden hem vast aan zijn contract. Onzin vertellen voor de reacties.

 16. Hibee

  Ik ben geboren in Amsterdam en woon er ook al bijna 50 jaar.Ik heb geen GL gestemd maar zit wel met een (zand)bak ellende. HELP!!

 17. Jv

  Wordt tijd dat deze ministers en kamerleden zij aan zij op het binnenhof worden vastgeketend.
  Laat het volk maar voor rechter en beul spelen met deze idioten.
  Ik ben benieuwt of we nog lichamen met een hoofd erop zullen zien staan.
  Zij zijn dat terecht een slachtoffer geworden van hun eigen beleid, mooi toch?

  1. Nep

   Benieuwt? Oei benieuwd!!!
   Intellectuelen zijn hier helaas schaars.

 18. Nep

  Heeft hij zijn eigen leven wel onder controles? De pot verwijt de ketel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.