Column Ozair Hamid: Kritiek op Greta Thunberg is terecht en moet vooral doorgaan

De extremistische Greta Thunberg lijkt het gezicht te worden van de Amerikaanse Democratic Party en andere linkse clubjes (waaronder Antifa) die klimaatverandering willen ‘stoppen’. Steeds vaker krijgt zij kritiek vanuit de rechts. Het stoort hen vooral dat economie minder belangrijk is dan de ‘klimaatcrisis’, want als je kwetsbaren wilt helpen, kun je hen beter uit armoede liften. De 16-jarige beroept zich op het feit dat zij slechts wetenschap ‘promoot’. Zij stelt: “Ze gaan veel te ver door het onderwerp van gesprek maar te veranderen, omdat ze kost wat kost niet willen praten over het klimaat en de ecologische crisis.”

Klimaatsceptici die het niet aannemelijk vinden dat de mens de primaire oorzaak is van de recente opwarming van de aarde, zouden niet over het onderwerp willen praten terwijl zij dit al jaren doen! Zo wijzen zij op het feit dat er geen sprake is van versnelling van een stijging van de zeespiegel de afgelopen 30 jaar:

Knipsel

En voor Nederland levert dit helemaal geen probleem op:

“Langs de Nederlandse kust heeft het zeeniveau de afgelopen eeuw gelijke tred gehouden met het wereldgemiddelde. Er is geen tempoversnelling geconstateerd in de laatste decennia,”

constateert het KNMI. Droogte neemt ook niet toe in de Verenigde Staten volgens The United States Environmental Protection Agency, een Amerikaanse overheidsdienst.

Knipsel2

Wereldwijd ook niet, Greta. Gepubliceerd in het gerenommeerde blad Nature.

Knipsel3

Ook is er geen significante toename in de mate waarin extreem hete dagen voorkomen. In de Verenigde Staten, waar men de beste statistieken heeft, is de maximumtemperatuur vanaf 2000 slechts in 2 staten (van de 50) gebroken. De aarde is inderdaad de afgelopen 120 jaar met 1 graad Celsius opgewarmd, de effecten daarvan hebben geen substantiële impact op het leven van mensen.

Knipsel4

Bron: United States Environmental Protection Agency

Na deze minuscule opwarming zou de aarde volgens de extreemlinkse nog maar 12 jaar hebben. Ironisch genoeg schreef de Associated Press in 1989 dat de hele landen vergaan zouden zijn in 2000! Honderden artikelen zijn erover geschreven hoe de mensheid in de jaren ’00 niet meer zou bestaan, terwijl de aarde juist iets minder opwarmt dan gedacht door natuurlijke processen.

Knipsel5

Iets wat een enorme impact heeft op het leven van mensen zijn tropische cyclonen. Uit schattingen blijkt dat tropische cyclonen zo’n 10.000 doden per jaar veroorzaken. Het aantal van deze rampen is volgens het IPCC-rapport uit 2013:

“Current datasets indicate no significant observed trends in global tropical cyclone frequency over the past century.”

Onderstaande grafiek vertoont het aantal doden per decennium veroorzaakt door natuurlijke rampen. De reden achter deze enorme reductie in aantal doden is het gebruik van fossiele brandstoffen. Want fossiele brandstoffen hebben enorme welvaart teweeggebracht. In de Westerse wereld hebben we gebouwd, geïnnoveerd in technologie en hebben we een economie die een tijdelijke dip door een natuurlijke ramp kan hebben, Bangladesh en de Filipijnen kunnen dit niet hebben. Links lijkt zich dit niet te realiseren.

Knipsel6

Het meest hypocriete: de afkeer tegen kernenergie. Waarom zou je schone, goedkope, enorm veilige energie niet willen hebben? Omdat zij bang en irrationeel zijn en op emotie handelen.

Knipsel7

Het is dus goed dat men kritiek levert op Greta Thunberg. Hopelijk zal dit uiteindelijk resulteren in zelfreflectie. De mentale schade die zij heeft veroorzaakt bij de meest kwetsbare onder ons, de jeugd, is onherstelbaar. Een les aan linkse activistische jongeren: denk niet alleen aan jezelf, maar ook de schade die je aanricht bij anderen. En overigens, houd het a.u.b. feitelijk correct.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

92 reacties

 1. Neutral

  Het gaat niet om de boodschap, maar het gaat om de boodschapper. Normaal denkende mensen misbruiken geen (zwakkere) kinderen om hun boodschap te verkondigen.

  Ten minste, in mijn droomwereld.

  1. Mezzadra

   Het gaat wel om de boodschap. Dat we op dat punt wakkergeschud moeten worden door een kind van 16 is inderdaad beschamend.

   1. Original NL

    Onze p*do multinicker en afgestudeerd klimaathystericus is een beetje in de war van alle grafieken en statistieken die zijn klimaatstokpaardje kreupel maken.
    Tis ook niet eenvoudig ..al die gekleurde balkjes..

   2. ReJa

    Mezzadra, de boodschap zal wel meevallen. h***s://www.hln.be/wetenschap-planeet/milieu/alarmerende-studie-over-nog-sneller-opwarmende-oceanen-geschrapt-wetenschappers-maakten-foutje~a072f586/

    1. Beukman

     Goed dat men ontvankelijk is voor rectificatie.
     Ondertussen blijft de boodschap gewoon staan: in tegenstelling tot wat vele klimaatveranderingsontkenners beweren en beweerden warmen de oceanen op, en dat is een groot probleem voor de toekomst.

     1. Dik

      Burpp

     2. Seneca

      @beuk
      sinds wanneer weet jij het beter dan de meeste klimaatwetenschap? of heb je een lijntje met het KNMI dat ozo graag de hysterie aanwakkert? je lijdt aan een doodgewone klimaat hysterie en anders niets. vermoedelijk heb je aandeeltjes in windmolens of zonnepanelen of iets dergelijks. je kletst voor eigen parochie en anders niets.

     3. spelende vrouw

      bekmannetje moet zich even verdiepen in el nino en la nina.

      bekmannetje predikt weer ongehinderd door enige kennis

     4. Beukman

      Je hebt me weer eens helemaal door, oh @Seneca. Ik heb inderdaad een handel in windmolens.

     5. spelende vrouw

      bekman drijft geen handel , daar is te stom voor

     6. Ron

      @beuk 120000 jaar geleden na het eind van een arctische periode was de aarde gemiddeld 10 graden warmer dan nu.
      Nog verder geleden was de aarde tijdens de dinoperiode 10 graden warmer dan nu.
      Daartussen in ook diverse periodes met afwisselend ijstijden.
      We doen ons zelf te veel eer aan om naar te denken dat we invloed hebben op het klimaat. Op het milieu wel degelijk daar mag wel wat gebeuren.
      Maar waar is ineens trouwens de hype van 20 jaar geleden, d zure regen, het gat in de ozonlaag.
      Hoor je niets meer over omdat dat uitgemolken is.

     7. Beukman

      @Ron
      Je hoort minder over het gat in de ozonlaag tegenwoordig, omdat er een wereldwijd verbod is op cfk’s, dat oa in koelkasten zat, waardoor dit gat aan het krimpen is. De verwachting is dat het gat in 2070 weer de grootte zal hebben van die van 1980. Ziehier het resultaat van menselijke inspanningen wereldwijd. Het kan dus!

      Zure regen werd onder meer veroorzaakt door de uitstoot van zwaveldioxide, stikstofoxide en ammoniak. Ook dat is voor een flink deel teruggedraaid. Schone auto’s, weet je nog?
      Ik vrees dat er van je verhaal niet veel overeind blijft.

     8. Mezzadra

      De voorbeelden die je noemt, Beukman, geven ook aan dat we wel degelijk iets kunnen doen aan ongewenste effecten op milieu en klimaat.

     9. Ron

      Mijn verhaal blijft met overeind dan die van jou.

      Nu l@l je door schone auto’s dat daardoor het gat krimpt. Vorige week waren de auto’s de schuld van de stikstof.

      Er zijn zoveel auto’s bijgekomen dat de schonere auto’s net zoveel al dan niet meer uitstoten dan in de tijd van de hype van de ozonlaag.

      Nu zeg je dat er minder ammoniak uitstoot is maar dat is aan de andere kant wel de schuld van de klimaatverandering volgens jou.

      Weet je wat er echt is veranderd, beide hypes zijn ontkracht.

     10. Mezzadra

      “Vorige week waren de auto’s de schuld van de stikstof.”

      Dat zijn ze nog steeds, Ron, althans medeschuldig.

     11. Ron

      Je moet jou ook alles uitleggen hé.

      Ik bedoel met vorige week dat jij en beuk elke dag wat anders roepen.

      Ik ben wel blij dat je nu toegeeft dat de auto’s nog steeds een probleem zijn.

      Dus jullie betoog dat daardoor de ozonlaag is herstellende en zure regen is verminderd en daardoor mijn verhaal geen stand houd gaat niet op. Sterker nog je onderbouwd het zelfs.

      Maar dan nog, jullie worden steeds meer de schreeuwende minderheid, ook met dank aan die Greta, blijf allemaal aub onzin uitkramen dan worden er steeds meer mensen bewust van jullie leugens

     12. Beukman

      Ik kan je niet volgen, @Ron.
      Het is echt heel simpel. De mens heeft weliswaar maatregelen genomen tegen bijv. luchtvervuiling, die vrucht hebben afgeworpen.
      Echter, het is niet genoeg. Er is veel meer industrialisatie dan in de jaren 70 en 80, mede omdat voorheen ontwikkelingslanden ook mee zijn gaan doen. Er is meer welvaart, dus meer consumptie. Veel meer vliegbewegingen. Meer kilometers op de weg. Meer globalisering. Dus meer vervuiling.
      Wat snap je hier niet aan?

     13. Dik

      Achuttegut Burpp

     14. spelende vrouw

      @ron , met deze adepten kan je niet in discussie.

      Luchtvervuiling spreken deze adepten over. Ze hebben 1500 km luchthekken besteld om Nederland te isoleren van de rest. Vliegen is enkel nog toegestaan uit de buurlanden en we gaan allemaal elektrisch rijden met stroom uit de kerncentrale in Frankrijk.

      linkse adepten geloven vol overtuiging in hun waarheden. Een soort islam

     15. Dik

      “… met deze adepten kan je niet in discussie.”

      100% gelijk!

     16. Ron

      Je volgt me niet beuk?

      Wat jij zegt dat er meer t vervulling is. Ok.
      Dan gaat jou redenatie niet op dat de ozonlaag herstelt door afname vervuiling.

      Als er meer vervuiling is moet dat gat grote t worden.
      Dus mijn eerste punt blijft staan een hoax destijds met als nu met het klimaat

     17. Beukman

      Nee @Ron.
      Er zijn meer soorten problemen dan door cfk’s. Cfk’s (wat vroeger in onze koelkasten zat) veroorzaken een gat in de ozonlaag. Ammoniak bijvoorbeeld niet. Idem voor kolen en zwavel. Terwijl deze wel vervuiling en/of een broeikaseffect veroorzaken of ertoe bijdragen.

     18. Ron

      Weet je wat Beuk.

      Geloof wat je wil want de waarheid stop je toch weg.
      Cijfers die de verandering ontkennen en beter onderbouwd zijn volgens jou niet waar en die de verandering wel erkennen zijn de heilige graal volgens jou.

      Vertel jij later je kleinkinderen maar dat jij mede verantwoordelijk bent voor het slaafse leven dat hun wacht omdat jij in fabels geloofd.

      De film hunger games is een goed voorbeeld hoe hun leven eruit gaat zien.
      Demolition man is ook zo’n voorbeeld als je wat verkeerd zegt krijg je automatisch een bon van de regel zieke overheid. Dat was 15 jaar geleden of wanneer de film is gemaakt bedoeld als fictie maar wordt toch akelig waarheidsgetrouw.

     19. Beukman

      Als jij hier bent gekomen om mij te vertellen dat ik moet geloven wat ik wil, had je je beter de moeite kunnen besparen, @Ron.

      Omgekeerd: als jij per se wil geloven dat cfk’s verantwoordelijk zijn voor dezelfde problemen als pak hem beet kolen, zwavel en ammoniak, moet je dat vooral doen. Jouw kleinkinderen zullen niet de enigen zijn met een opa die zijn kop in het zand stak.

     20. Siemien

      Aldus beukman de ontkenner van gezond klimaat

     21. Ron

      Maar goed dan dat er intussen nieuwe wetenschappelijke bewijzen zijn dat we een nieuwe klimaatcyclus ingaan van sterke afkoeling omdat de zonintensiteit afneemt die de laatste tijd was toegenomen.
      Dag klimaatfantasten al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald hem wel.

      Maar goed dat de natuur zoals altijd d rotzooi opruimt en in dit geval is de rotzooi de leugens van de overheden.

      P. ‘s. Ik kom je hier niets vertellen maar als jij dat nou ook voortaan achterwege laat hier zou dat voor het milieu hier ook al wat verbeteren

     22. Mezzadra

      “ Maar goed dan dat er intussen nieuwe wetenschappelijke bewijzen zijn dat we een nieuwe klimaatcyclus ingaan van sterke afkoeling omdat de zonintensiteit afneemt die de laatste tijd was toegenomen.”

      Nee, dat is een fabel, Ron. Dit verhaal is hier al meerdere malen ontkracht.

     23. Ron

      Waarmee Mezza is dat ontkracht?
      Met de gebruikelijke onzin die jullie aanhalen?

      Feiten ontkracht je niet met fabels, dat jullie de feiten niet willen geloven ontkracht ook niets.

     24. Beukman

      @Ron
      Een nieuw Maunder minimum is de afgelopen jaren diverse malen voorspeld, alleen komt het steeds maar niet.
      Daar komt nog bij dat zonnevlekken niet zo’n invloed lijken te hebben als vroeger werd gedacht.
      Ik heb dit hier al diverse malen uiteengezet, compldeet met btronnen. Dat ga ik niet nog eens doen.
      Temeer daar je het alleen maar gebruikt als afleidingsmanoeuvre.

      Ben je er inmiddels achter dat het gat in de ozonlaag niet wordt veroorzaakt door ammoniak, zwaveldioxide en stikstofoxide, en dat zure regen niet komt van cfk’s? Daar hadden we het immers over.

     25. merlot

      “Ik heb dit hier al diverse malen uiteengezet, compldeet met btronnen.”

      Ja, dat zijn bronnen als “klimaatverandering”. Alarmistische bronnen dus.

      Het is een welles-nietes verhaal. NIEMAND, noch de alarmisten, noch de sceptici, kan z’n mening hard maken.

      Jij kiest er dus voor om bepaalde bronnen te geloven en andere bronnen niet.

      Dat mag, maar doe aub niet alsof je het allemaal zo goed weet, want dat is niet het geval.

     26. Beukman

      Nogal slapjes van je, @merlot. Ik heb argumentaties gegeven gesteund door bronnen (niet alleen van klimaatverandering.wordpress.com overigens).

      Nu ga jij zeggen: we kunnen hier maar beter helemaal niet over discussiëren, want anderen beweren weer iets anders? Laten we het dan maar ook niet meer over de islam hebben op DDS. Kan jij eindelijk eens iets nuttigs gaan doen. 🙂

      Overigens, sommige beweringen zijn in het geheel niet weerlegd, eenvoudig omdat het feiten zijn. Zo is het een feit dat die enorme kou steeds maar weer uitblijft die al sinds een jaar of vijftien diverse malen werd voorspeld, en waarop veel van de theorieën zijn gebaseerd van degenen die beweren dat zonnevlekken enorm veel invloed hebben op het klimaat.

     27. Ron

      Beuk ik leid nergens de aandacht af. Het is onderdeel van de hele discussie.

      De rest moet je niet tegen mij zeggen dat ik iets moet nakijken, doe dat zelf eens maar dan wel goed.

      Leg mij eens uit waarom de wetenschapper die beweert dat het klimaat eraan gaat wel gelijk heeft en zogenaamd steeds de theorie van de wetenschappers die zeggen dat het meevalt volgens jou ontkracht. En waarom de ontkrachten theorie van de klimaatgek niet telt?
      Omdat dat jou niet zint.

      Nasa is volgens mij toch wel geloofwaardig of niet?
      KNMI volgens mij een heel stuk minder

     28. Ron

      P. ‘s.

      Jij praat tegen merlot dat de kou uitblijft maar de horror warmte blijft ook uit.
      1976 was gemiddeld warmer dan de afgelopen 2 zomers. In de jaren 60 ook 2 jaar extreem heet.

    2. Beukman

     De NASA lijkt me heel geloofwaardig, @Ron. Eén probleempje: NASA kijkt naar de gemiddelde temperatuur op aarde, terwijl jij je blindstaart op Nederland.

     Van de site van NASA, mis de laatste zinnen niet:

     As the Earth moved out of ice ages over the past million years, the global temperature rose a total of 4 to 7 degrees Celsius over about 5,000 years. In the past century alone, the temperature has climbed 0.7 degrees Celsius, roughly ten times faster than the average rate of ice-age-recovery warming.
     Models predict that Earth will warm between 2 and 6 degrees Celsius in the next century. When global warming has happened at various times in the past two million years, it has taken the planet about 5,000 years to warm 5 degrees. The predicted rate of warming for the next century is at least 20 times faster. This rate of change is extremely unusual.

     earthobservatory.nasa.gov/features/GlobalWarming/page3.php

   3. Cycle25

    Praat voor jezelf, dat je een kind nodig hebt om wakker te worden geeft weer eens aan hoe diep links gezonken is.

   4. van Urk

    We worden al jaren wakker geschud door mensen die opgeleid zijn door emotioneel gestoorde leerkrachten. 12 jaar geleden nog door een knip en plakwerk film van ene Al Goor over het verdwijnen van IJsbeertjes en Pinguins. Na 12 jaar zijn er waarschijnlijk pooldieren uitgezet of zo maar volgens tellingen zijn er meer IJsberen en Pinguins dan tevoren.

   5. spelende vrouw

    het is beschamend om een kind te misbruiken . Kan meneer rotmans de boodschap zelf niet overbrengen ?

   6. Mieremet

    Jij weer alias?

 2. Jack Flash

  Adolf Hitler deed het ook toen hij doorkreeg dat hij de strijd ging verliezen.

  1. Mart

   En toen hij zag dat ”Das Reich” op een eind liep……nam hij vlug een pilletje.Deden ze dat in Brussel ook maar.

  2. Mart

   En toen hij doorkreeg dat ”Das Reich” op gehouden was te bestaan….naam hij een pilletje en viel om………deden ze dat in Brussel ook maar eens.

  3. Mycase

   Ja dat klopt die was ook goed in kleine boys vooruit schuiven.

 3. Dik

  Klimaatgelovigen hebben geen belang of interesse in feiten en argumenten. Moeder aarde moet gered worden van de mens. Gister zag ik een filmpje waarin linksgleuven ronduit opriepen tot het doorsnijden van de eileiders.

  1. Dik

   Natuurlijk met bronvermelding, ik hoop dat dit als een lap op de linkse koeien werkt.

   powned.tv/artikel/slimme-slijptol-pakt-domme-klimaatactivisten

  2. tailgunner

   @Dik
   Dat zou mooi zijn. Dan kunnen ze de wereld ook niet verontreinigen met hun nakomelingen.

   1. Dik

    @Tail: Ik daag zulke deuggleuven altijd als eerste uit om het goede voorbeeld te geven, vooral als het gaat om overbevolking. Ze mogen wat mij betreft het goede voorbeeld geven.

  3. tailgunner

   Dat kind wordt misbruikt door haar smerige leugens en propaganda te laten vertellen. De enige die hier wel bij vaart zijn haar ouders. Die een overigens merkwaardige verhouding hebben met Al Gore en Soros. Foto’s die op grote schaal werden gedeeld in september 2019 toonden dat Greta Thunberg poseerde met George Soros.

   De ouders van Greta zijn Malena Ernman en Svante Thunberg, en ook zij zijn even ‘milieubewust’ als hun dochter. Ze hebben samen een boek geschreven naast Greta en hun tweede dochter Beata getiteld Our House Is On Fire: Scenes of a Family and a Planet in Crisis, dat in maart 2020 uitkomt. Kassa!

 4. Joop Klepzeikert

  “Een les aan linkse activistische jongeren: denk niet alleen aan jezelf, maar ook de schade die je aanricht bij anderen. En overigens, houd het a.u.b. feitelijk correct.”

  Zwakzinnig links KAN niet anders dan alleen maar aan zichzelf denken. Feiten zijn ook dingen waar zwakzinnig links niets mee kan. Alleen wat hun onderbuik ze ingeeft is waarheid voor ze.

 5. Ritter

  Het inzetten van kindsoldaten om een bepaalde (politieke) agenda te promoten is naar mijn mening een slechte zaak.

  Je ziet dat b.v. Hitler en Mao dat ook deden.

  Tijdens de culture revolutie in China werden door Mao o.a. scholieren gebruikt om zijn agenda te verwezenlijken. Want kinderen zijn makkelijk te manipuleren.

  Tijdens de culturele revolutie was niemand zijn leven zeker, mensen moesten erg oppassen met wat ze zeiden en ook dingen die ze in het verleden hadden gedaan konden er voor zorgen dat ze als rechts element werden bestempeld.

  Dit bestempelen werd door kinderen gedaan.

  Vaak was het ook zo dat kinderen hun eigen ouders en hun eigen familie aangaven. Later kregen die kinderen er vaak spijt van, maar dan was het al te laat want de ouders waren veroordeeld en waren mentaal gebroken.

 6. Jumping

  Jumping geeft het al Maanden aan, dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links bruist over van leugens en bedrog.
  Ieder ander met een mening, die niet die van Links is, is of een racist of een klimaatontkenner.
  Maar wat blijkt, LINKS belazerd bewust de boel.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.
  Want deze Rutte geeft sturing aan deze Linkse leugenclub.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 7. Jack Flash

  Linkse spookrijders hier duiken weer weg?

 8. ikweetwatikwil

  Het is onbegrijpelijk dat je , je leven laat verknoeien door een meisje van 16 waar zo het één en het ander aan mankeert. Natuurlijk aangestuurd door ouders en soros. Het zal de geschiedenis in gaan als een vreselijke miskleun.

 9. Beukman

  Ik kan iedereen aanraden om de bronnen van de schrandere maar extremistische scholier Ozair Hamid even te checken. Het wordt dan snel duidelijk dat de knul aan cherry picking doet. Een jonge nuttige idioot voor de klimaatveranderingsontkenners onder ons!

  1. Bosche draak

   Trolletje Beuksnol begint al te sputteren, dus Ozair zal wel een gevoelig plekje hebben geraakt?

   Dit zelfde soort ruklogica kunnen we ook altijd van jullie sukkels verwachten dus bij deze beuksnol, veel plezier ermee!

   1. Beukman

    Een van mijn trouwe parasieten meent dat het geven van een kritische reactie gelijkstaat aan “sputteren”. Ik vrees dat de vuursteen van het draakje toe is aan vervanging.

    1. Dik

     Aldus de pédosupporter, landverrader en forumzuiger.

    2. Bosche draak

     Het is dezelfde kul die jullie hanteren gapende anus die je bent.
     Maarja als jullie stumpers geen dubbele standaard hadden, hadden jullie helemaal geen standaard…

    3. Beukman

     Toe maar. De ene parasiet nodigt de andere uit om bij mij te komen eten.

     1. Dik

      Aldus de pédosupporter, landverrader en forumzuiger.

    4. Bosche draak

     En onze kritiek op Greetje is dan ineens not done?
     Vraag anders maar aan je bilmaatjes hoe dat zit voordat je weer met je uitgekauwde kulexcuus komt van “duuuhhhh hoe bedoel je?”

  2. Mezzadra

   Dat was op het eerste gezicht al duidelijk, Beukman. Goed dat je nog de moeite nam naar de bronnen van deze babbelaar te kijken. Ik breng dat niet meer op.

   Piet51 merkte hier al vaker op dat het debat over de relatie tussen CO2 en opwarming een gelopen race is. Dit eindeloos ter discussie blijven stellen heeft dezelfde waarde als dat te doen met de vraag of de zon om de aarde draait of andersom.

   1. Dik

    Digitaal boertje.

    1. Dik

     Gevolgd door een logisch digitaal scheetje. Ze bevochtigen elkaar.

   2. Beukman

    @Mezz
    Het is wel triest dat deze jonge knaap, met een duidelijk goed werkend stel hersenen, zich laat gebruiken als nuttige idioot. Als hij nog een academische carrière ambieert, raad ik hem aan om zich nu al te trainen om wat minder biased te argumenteren.

    1. Mezzadra

     Het is een scholier van een jaar of 15.

     Het kan nog goed komen.

     1. Dik

      De aandoenlijke heeft zijn digitale scheetje weer gelaten.

     2. Mezzadra

      Over misbruiken van kinderen gesproken.

     3. Dik

      De aandoenlijke, hij noemt het fantaseren over seks met kleine kinderen aandoenlijk, heeft zijn digitale plasje weer gedaan.

   3. Ron

    Gelopen race?
    Zure regen was een gelopen race, ozonlaag ook hoor je niets meer over. Is dat ineens opgelost?
    Dan zal dit ook wel vanzelf oplossen.

    Er is wel 1 gelopen race. Dat er mensen rondlopen die zelf niet kunnen denken en geloven in propaganda.
    En dat terwijl propaganda al eeuwen bewijs voor is, en dat geloven ze dan niet.

    Mezza en beuk praat altijd graag over de verwerpelijke ideeën van Hitler die ook propaganda hanteerde. Waarom geloofde iedereen hem destijds en dachten net als de domme onder ons nu dat de overheid het goed met hun voor had.?

    De hele wereld bestaat uit egoïsten en dan geloof je dat de overheid er zit voor de mensen en niet voor zichzelf?

    Links vergelijkt rechts steeds met nazi’s terwijl die juist links waren. Ze praten over vrijheid terwijl communisme links is.

    Links is verward en de weg kwijt en weten niet waar ze echt achterstaan maar lopen achter iemand zijn rest aan om erbij te horen.

  3. Seneca

   @beuk
   wederom een kletsverhaal! je probeert de boodschapper te besmeuren met ongefundeerde roddel. je loopt echt op je laatste beentjes.

  4. spelende vrouw

   zeg bekmannetje ,

   wie ontkent de klimaatverandering hier ?
   over cherry picking gesproken
   🙂 🙂 wat ben je toch een dweil

 10. Joop van Leeuwarden

  Die klimaatzooi zal me een rotzorg zijn, zolang we blijven fokken als konijnen zal de natuur de balans dmv een pandemie wel gaan herstellen. Maar een kind van 16 afbranden om haar mening is toch wel heel erg zielig. Een kind van 16, waar hebben we het over.

  1. Mar

   De schrijver van het artikel ook niet onder vuur nemen:

   Ozair Hamid

   Ozair Hamid is een 15-jarige, liberaal conservatieve atheneumleerling die zich bezighoudt met politieke kwesties en morele dillemma’s.

   1. van Urk

    Wat voor opleiding heeft Gretel Thunberg? Het klimaat kan wachten, een opleiding niet.

    1. Mezzadra

     Het zou me niet verbazen als Greta nu al meer opleiding genoot dan de heer van Urk die haar naam niet eens correct kan schrijven.

     1. spelende vrouw

      ze geniet geen enkele opleiding tarrel , ze wordt voorgekauwd en voorgekookt.

      chuckie heeft geen mening maar een opdracht. je weet toch inmiddels wie dit bedacht heeft tarrel ?

     2. Beukman

      @Urk vond destijds ook dat Cruijff pas trainer mocht worden als hij eerst het trainersdiploma had gehaald.

     3. van Urk

      Mezzadra en Beukman krijgen er gewoon een stijve van als een meisje voor een jaar spijbelt en een verhaal verkondigt wat niks nieuws onder de zon is.

    2. ikweetwatikwil

     Een humorloze mezzie. Maar hij moet toch wát te zeuren hebben als hij geen antwoord meer heeft.

    3. spelende vrouw

     als iedereen het diploma trainer nodig heeft geldt dat ook voor nr14. Dat heet gelijkheid een vreemd begrip in jouw wereldje bekmannetje das bekent.

  2. Seneca

   @ van Leeuwarden
   het is inderdaad schandalig hoe volwassenen misbruik maken van dit duidelijk geestelijk gestoorde meisje. in de eerste plaats haar ouders die goed cashen voor haar ‘optreden’. maar wat zeg je van al die zgn. ‘Leiders’ die om politiek gewin haar speech bejubelen? het is werkelijk ‘zum kotzen’.

 11. fusilier

  Daar komt een gigantische recessie aan , en dat linkse adderengebroed samen met de V.V.D denkt het tij nog te kunnen keren met die geld verslindende klimaat hysterie. Als er overvloed is in alles dan nemen we meer van moeder aarde als nodig is. De enigste manier om het tij te keren is een omslag in het nuttigen van wat van de akkers en de velden komt. Zelfverzorgend is de enigste oplossing. En dat is het grote punt bij die rovers in Den Haag, overal wordt belasting op geheven. Je bent als mens alle vrijheid ontnomen.

 12. Riesmog

  Fijn dat een jonge gast de moeite neemt om zijn mening te verkondigen,
  Van Gretha wordt ik ook een beetje eng en een potentiële bom die alleen
  Ineen links gezicht kan ontploffen.

  Maar ik wil Ozair wel meegeven dat hij niet zo selectief moet shoppen, deze
  Cijfers en discussie hadden we al toen hij in groep 1 zat en zijn onwaar.

  Als leraar zou ik hem de nodige vragen stellen als hij, toekomstige academicus, bij mij aankomt met deze plaatjes…

  1. spelende vrouw

   praatjes vullen geen gaatjes , wat wou u weten ? wat is onwaar ?

   uw algemeenheden zeggen minder dan de getoonde plaatjes wel herkenbaar voor de huidige leraren.

  2. Ron

   Aha u bent leraar.

   U bent dus degene (ik neem u even als synoniemr voor het gehele onderwijs) die het verzaakt onze kinderen deugdelijk les te geven.

   Kinderen gaan naar school voor rekenen, geschiedenis, taal natuurkunde aardrijkskunde enzovoort.
   Niet om klimaatvraagstukken cq klimaathersenspinsels opgedrongen te krijgen.
   Daarnaast is er door u ook geen ruimte voor eerlijke discussie, u drijft uw gedachtegoed door zonder 2 zijden te belichten, daarbij gebruikmakend van uw macht als autoritair persoon.

   Er zijn voorbeelden genoeg van kinderen die tegen de stroom inzwemmen en geschorst of buitengesloten worden door U als onderwijzend personeel.

   De gehele verzuiling is gevallen.
   Politiek en kerk moest los van elkaar, maar politiek en bedrijfsleven is samengegaan.
   Scholen moesten neutraal zijn maar zijn politiek geworden.

 13. C.A.Barstow

  Die snotaap is straks rijp voor een inrichting, zodra die hele klimaat krankzinnigheid als een kaarsenvlam uitdooft dan stort dat trieste kind psychisch helemaal in.
  Met dank aan die vervloekte linkse imbecielen.

  Stem FvD.

 14. Blitzkrieg

  George Carlin – Saving the Planet
  h**ps://www.youtube.com/watch?v=7W33HRc1A6c

 15. Haatmisinformatie

  hallo, ik zie iets raars aan jullie grafiek met de zeespiegel stijging, waarom zeggen jullie dat er geen versnelling is in de stijging van de zeespiegel terwijl de grafiek van 1986 tot 2019 loopt waarin de aarde al opgewarmt is. Als je naar een grafiek kijkt die loopt van 1880 tot 2019 dan zie je daadwerkelijk een versnelling in de stijgijng van de zeespiegel.
  Ik hoop dat dit een foutje is maar ik zie dit gebeuren aan beide kanten van de mening over klimaatverandering. Beide kanten halen de punten van de andere kant uit context om hun eigen argument te versterken.

  1. Siemien

   Het klimaat is altijd aan verandering onder heven domoor

 16. Heras

  De meeste wetenschappers weten niet wat de impact van de mens is. Dit hele gedoe rond klimaat is gebaseerd op de uitslagen van enkele wetenschappers; waarmee de Ipcc schrijvers direct mee aan de haal gingen.
  Nu hebben we dat ipcc-rapport dat verdedigt wordt door een kind met Asperger. Vandaag of morgen klapt dat meiske in, want door de mega aandacht van toehoorders, komen teveel prikkels op haar af. Teveel prikkels kunnen mensen/kinderen met deze stoornis niet aan.

  1. Sharktyricon

   Even een puntje, vandaag de dag wordt er geen asperger meer gehanteerd maar een autisme spectrum stoornis (ass) Iig is het triest om te zien dat een meisje met principes (of je het met er eens bent of niet) door beide kampen ofwel wordt afgemaakt ofwel wordt opgehemeld. Praat over waar ze het over heeft en voer daar een discussie over, niet over haar als persoon. Je hoeft het niet met haar eens te zijn, maar dat geeft je niet het recht haar digitaal te bully-en

 17. AntiPartijKartel

  Er zijn genoeg aanwijzingen dat we eigenlijk richting een koude periode moeten gaan, solar cycle 23 en 24 worden waarschijnlijk periodes met zeer lage zonactiviteit = minder zonenergie. Verder is de tilt van de aarde ook onderweg naar het maximum wat het effect van minder zonlicht versterkt en nog diverse andere cyclische effecten. Misschien dat die extra CO2 ons juist helpt dat het niet te koud wordt.
  1 ding is zeker, ons klimaat veranderd altijd en heeft altijd veranderd en dat gemeut over een graadje meer of minder op basis van slechts 150 jaar historie heeft geen enkele wetenschappelijke waarde.
  Linkse politici gebruiken dit CO2 argument alleen om meer belastingen te heffen omdat men gewoon bankroet is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.