Regelrecht drama! Uw pensioen wordt over paar jaar gekort met wel 20 procent!

Regelrecht drama! Uw pensioen wordt over paar jaar gekort met wel 20 procent!

Gepensioneerden krijgen de komende jaren mogelijk flinke klappen te verduren. Door de lage rente, veranderende rekenregels en een opeenstapeling van verlagingen kan de pensioenskorting oplopen tot maar liefst 20 procent!

Door diverse redenen zullen pensioenfondsen de pensioenen jaar op jaar verlagen, waardoor verlagingen van 15 tot 20 procent geen uitzondering zullen zijn. Dat is de conclusie van Peter Borgdorff, directeur van Pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Minister Koolmees krijgt de duimschroeven flink aangedraaid door de vakbonden en pensioenfondsen. Ondanks dat er hard wordt gewerkt om de kortingen te voorkomen, menen diverse partijen dat het onverstandig is de nodige kortingen voor nu nog langer uit te stellen.

Volgens Corien Wortmann, bestuursvoorzitter van ABP, gaan bij vier van de vijf grote pensioenfondsen in Nederland mogelijk kortingen worden doorgevoerd. De verwachting is dan nog 5 tot 8 procent, vanwege de huidige dekkingsgraad van de pensioenen. De aanzwengelende factor voor deze ontwikkeling is de fors gekelderde rekenrente en het beleid van de Europese Centrale Bank om deze rente juist verder te laten dalen.

Doordat ook de beurzen de laatste tijd slecht renderen zakt het rendement waar pensioenfondsen mee moeten rekenen ook. Hierdoor moet de pensioenopbouw omlaag of de premie omhoog. Zie dat maar eens uit te leggen zonder een boze menigte te creëren...

Er bekruipt mij steeds meer het gevoel dat er een flinke recessie op komst is die de recessie van 2008 doet verbleken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties