Column Ozair Hamid: Kritiek op Greta Thunberg is terecht en moet vooral doorgaan

Geen categoriesep 28 2019, 14:00
De extremistische Greta Thunberg lijkt het gezicht te worden van de Amerikaanse Democratic Party en andere linkse clubjes (waaronder Antifa) die klimaatverandering willen ‘stoppen’. Steeds vaker krijgt zij kritiek vanuit de rechts. Het stoort hen vooral dat economie minder belangrijk is dan de ‘klimaatcrisis’, want als je kwetsbaren wilt helpen, kun je hen beter uit armoede liften. De 16-jarige beroept zich op het feit dat zij slechts wetenschap ‘promoot’. Zij stelt: "Ze gaan veel te ver door het onderwerp van gesprek maar te veranderen, omdat ze kost wat kost niet willen praten over het klimaat en de ecologische crisis."
Klimaatsceptici die het niet aannemelijk vinden dat de mens de primaire oorzaak is van de recente opwarming van de aarde, zouden niet over het onderwerp willen praten terwijl zij dit al jaren doen! Zo wijzen zij op het feit dat er geen sprake is van versnelling van een stijging van de zeespiegel de afgelopen 30 jaar:
Knipsel
En voor Nederland levert dit helemaal geen probleem op:

“Langs de Nederlandse kust heeft het zeeniveau de afgelopen eeuw gelijke tred gehouden met het wereldgemiddelde. Er is geen tempoversnelling geconstateerd in de laatste decennia,”

constateert het KNMI. Droogte neemt ook niet toe in de Verenigde Staten volgens The United States Environmental Protection Agency, een Amerikaanse overheidsdienst.
Knipsel2
Wereldwijd ook niet, Greta. Gepubliceerd in het gerenommeerde blad Nature.
Knipsel3
Ook is er geen significante toename in de mate waarin extreem hete dagen voorkomen. In de Verenigde Staten, waar men de beste statistieken heeft, is de maximumtemperatuur vanaf 2000 slechts in 2 staten (van de 50) gebroken. De aarde is inderdaad de afgelopen 120 jaar met 1 graad Celsius opgewarmd, de effecten daarvan hebben geen substantiële impact op het leven van mensen.
Knipsel4
Bron: United States Environmental Protection Agency
Na deze minuscule opwarming zou de aarde volgens de extreemlinkse nog maar 12 jaar hebben. Ironisch genoeg schreef de Associated Press in 1989 dat de hele landen vergaan zouden zijn in 2000! Honderden artikelen zijn erover geschreven hoe de mensheid in de jaren ’00 niet meer zou bestaan, terwijl de aarde juist iets minder opwarmt dan gedacht door natuurlijke processen.
Knipsel5
Iets wat een enorme impact heeft op het leven van mensen zijn tropische cyclonen. Uit schattingen blijkt dat tropische cyclonen zo'n 10.000 doden per jaar veroorzaken. Het aantal van deze rampen is volgens het IPCC-rapport uit 2013:

“Current datasets indicate no significant observed trends in global tropical cyclone frequency over the past century.”

Onderstaande grafiek vertoont het aantal doden per decennium veroorzaakt door natuurlijke rampen. De reden achter deze enorme reductie in aantal doden is het gebruik van fossiele brandstoffen. Want fossiele brandstoffen hebben enorme welvaart teweeggebracht. In de Westerse wereld hebben we gebouwd, geïnnoveerd in technologie en hebben we een economie die een tijdelijke dip door een natuurlijke ramp kan hebben, Bangladesh en de Filipijnen kunnen dit niet hebben. Links lijkt zich dit niet te realiseren.
Knipsel6
Het meest hypocriete: de afkeer tegen kernenergie. Waarom zou je schone, goedkope, enorm veilige energie niet willen hebben? Omdat zij bang en irrationeel zijn en op emotie handelen.
Knipsel7
Het is dus goed dat men kritiek levert op Greta Thunberg. Hopelijk zal dit uiteindelijk resulteren in zelfreflectie. De mentale schade die zij heeft veroorzaakt bij de meest kwetsbare onder ons, de jeugd, is onherstelbaar. Een les aan linkse activistische jongeren: denk niet alleen aan jezelf, maar ook de schade die je aanricht bij anderen. En overigens, houd het a.u.b. feitelijk correct.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten