D66-minister Kaag: 'politieke midden spreekt ongenuanceerd over migratie en integratie'

Geen categoriesep 29 2019, 18:00
D66-minister Sigrid Kaag gaat in de aanval en richt haar pijlen op collega-minister Hoekstra (CDA). Het "politieke midden" zou ongenuanceerd praten over migratie en integratie.
Minister Sigrid Kaag lanceerde zaterdagmiddag in een speech een klaagzang over het gebrek aan nuance in het politieke midden. Dat komt neer op de typische D66-deugreflex wanneer er kritiek op migratie of integratie wordt geuit: 'Ja maar er zijn ook gevallen waarbij het wél goed gaat', gevolgd door wat gemekker over de noodzaak voor 'een positief verhaal'.
En jawel hoor! Zo zegt ze dingen als: 'Kinderen uit migrantengroepen zijn steeds hoger opgeleid' en 'de tweede generatie is minder afhankelijk van een uitkering dan de eerste'. Kan wel zijn, maar die percentages zijn nog steeds zwaar deprimerend.
Ook sprak minister Kaag over salafistische scholen. Dáár zou 'de grens van tolerantie' zijn bereikt. Hoe het dan mogelijk is dat Kaag nog steeds een positieve ontwikkeling ziet, is mij een raadsel. Salafistische scholen waar actief wordt aangemoedigd om je te onttrekken aan de Nederlandse maatschappij? Daar hadden we er 10-15 jaar geleden toch echt een stuk minder van.
Maar Kaag zal niet naar kritiek luisteren. Zij zit teveel op de lijn van 'een positief verhaal' willen hebben. Alsof mensen politiek geëngageerd raken van een partij die bij hoog en laag beweert dat het allemaal prima gaat, waar ieder probleem 'een uitdaging' is en uitzonderingen het bewijs zijn voor een positieve ontwikkeling. Hou toch op...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten