De wanhoop van jihadi’s: ISIS zet zelfmoordkoeien in

Islamitische Staat begint zo langzamerhand een karikatuur van zichzelf te worden. Nederlaag na bittere nederlaag heeft de jihadi’s moeten doen improviseren. Met ‘succes’, want zie daar: de zelfmoordkoe!

Een strijdende mogendheid op haar laatste benen is nooit een prettig gezicht. Wanhoop voert de boventoon en de geschiedenis laat vele dappere, trieste en ronduit belachelijke pogingen zien van een verliezende partij om het tij nog te doen keren.

Zo gebruikte de  Wehrmacht in 1944-’45 tanks die op die van de vijand leken en leerden Duitse commando’s Engels spreken zodat ze zich in vijandelijke uniformen konden mengen tussen de vijand. Japanners gingen over tot de Kamikaze-vliegtuigen en stuurden vrouwen met bomgordels af op de Amerikaanse troepen. Afgrijselijk natuurlijk, maar wie die tijd en die culturen een beetje begrijpt, snapt de beweegredenen wel.

En dan is er Islamitische Staat, met zelfmoordkoeien. Het aantal martelaars nam kennelijk in zo’n rap tempo af dat men hard opzoek moest naar alternatieven. Nu het kalifaat uit elkaar is gespat kwam men eindelijk tot de conclusie is gekomen dat zelfmoord, als éérste daad van agressie, misschien toch niet de meest efficiënte vorm van Human Resource Management is. Dat is dus de reden dat men nu zelfmoordkoeien inzet om Iraakse steden en dorpjes te terroriseren.

Je vraagt je dan toch af wat nou het doel nog eigenlijk is van deze nieuwe strategie. Wie wil er nou vechten voor een terreurgroep die koeien opblaast? Helpt dit bij het werven van nieuwe rekruten? Wordt de strijd hier effectief mee voortgezet? Dit is toch niets meer dan gewoon moedwillig vervelend willen doen?

Misschien is dat wel hoe Islamitische Staat zal worden herinnerd: als een vervelende, etterende (maar dodelijke) puist in een zandbak die koeien gebruikte als laatste wanhopige poging om ongelovigen het leven zuur te maken. Een flauwe grap met veel te veel doden op z’n naam.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Buzz68

  Damn… Zelfmoord koeien, plofkippen…
  De vega-lobby gaat wel ver hoor.

 2. Korporaal Monty

  “Het aantal martelaars nam kennelijk in zo’n rap tempo af”

  Wat een naïeve opmerking.
  Heel Europa is overspoeld met doorgewinterde IS terroristen die ieder moment kunnen toeslaan.

  Wilders waarschuwt hier al jaren voor.
  Of is het gevaar opeens geweken?

 3. ZiggyStardust

  Volgens mij hebben ze dat idee van die koeien gejat van een Southpark aflevering. Fxck you cow, fxck you chicken.

 4. meneer cactus

  nieuwe halal slachtmethode , slingert alle borden in de omgeving vol 🙂 🙂

  stop de islamisering van Europa te beginnen in Nederlanf

 5. Mars020

  Wat zal ik lachen, als er een Isis debiel een koe een beurt geeft en deze ontploft. Dat is echte explosieve porno voor deze islamietjes.

 6. Kretoloog

  Nou Marianne Thieme, kom er maar in.

  Oh wacht, dit betreft moslims. Dan hoor je de Partij voor de Dieren nooit.

 7. Heras

  Op een andere site gelezen dat hamas en de p.a nu ook macht verliest. Arabische landen worden hen spuugzat. Nu heeft hamas eerlijk aangegeven dat ze de “palestijnen” in Israel gebruiken als schietschijf. Die mensen mogen daar nooit meer weg.
  En de VN stond erbij en keek er naar, zonder iets te ondernemen.

 8. Decca

  Na alle ellende en verliezen van de laatste tijd zijn er geen geiten meer over, om aan de arme bevolking te worden afgeleverd. Toch zie je een vorm van evolutie in het Islamitsch denken.
  75 maagden, een geit en een pakje condoom
  In Mekka hebben ze nu geen steen in een zwarte doos, maar een koe, want die kijkt zo vroom.
  Stelletje sukkels

 9. DidiMadloba

  Ik moet bekennen dat ik het wel creatief vind.
  Maar het probleem lost zichzelf op, want een zelfmoordkoe is niet halal.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.