snapshot3

Doet de VVD nu weer een belofte?! Strengere straffen voor hen die geweld plegen tegen hulpverleners. 'En dat gaan we regelen'

Geen categoriesep 05 2019, 10:00
Nederland is vandaag in de ban van twee zaken: de mogelijke beëindiging van de rechtszaak tegen Geert Wilders en het toenemende geweld tegen agenten. Na meerdere geweldsincidenten (denk bijvoorbeeld aan Rotterdam en Limburg), is de maat vol voor de politie. Erik Akerboom, korpschef van de Nationale Politie, pleit voor stroomstootwapens en haalt in de Telegraaf ongenadig hard uit naar dit 'treuzelkabinet'.
Uiteraard heeft dit nieuws politiek Den Haag bereikt en de VVD kon het niet laten om ook een duit in het zakje te doen. In een tweet maken zij hun afkeer kenbaar tegen hen die geweld plegen tegen de politie.

"Je blijft met je tengels van onze agenten af. Punt. Zwaardere straffen. Keihard optreden. Hier zijn we mee bezig vvd.nl/nieuws/stop-geweld-tegen-politie/?utm_source=twitter&utm_campaign=politie"

Stoere taal van de VVD. Waar kennen we dat ook alweer van? Zijn er soms nieuwe verkiezingen in aantocht? Enfin. De tweet verwijst naar een stukje op de website van de VVD. Daarin staat dat ze geweld tegen politie, en hulpverleners in het algemeen, 'onacceptabel' vinden. Daarnaast pleiten ze voor 'strengere straffen'.

"Wij willen dat mensen die geweld plegen tegen hulpverleners altijd een celstraf krijgen en niet weg kunnen komen met een taakstraf. En dat gaan we regelen. Met spoed. Er ligt een wetsvoorstel klaar dat moet zorgen dat geweldplegers niet zo maar een taakstrafje krijgen. Ook moet het wetsvoorstel ervoor zorgen dat zaken van geweld tegen politieagenten met prioriteit worden behandeld en dat de schade zoveel mogelijk wordt verhaald op daders."

Geen taakstraffen meer, maar celstraffen voor hen die menen hulpverleners in elkaar te slaan. Het zal als muziek in de oren klinken van weldenkend Nederland. Let vooral op de zin: 'en dat gaan we regelen'. Klinkt verdacht veel als een belofte, nietwaar?! Helaas weten we als de VVD een belofte doet, wij er niet al te veel van moeten verwachten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten