Doet de VVD nu weer een belofte?! Strengere straffen voor hen die geweld plegen tegen hulpverleners. ‘En dat gaan we regelen’

Nederland is vandaag in de ban van twee zaken: de mogelijke beëindiging van de rechtszaak tegen Geert Wilders en het toenemende geweld tegen agenten. Na meerdere geweldsincidenten (denk bijvoorbeeld aan Rotterdam en Limburg), is de maat vol voor de politie. Erik Akerboom, korpschef van de Nationale Politie, pleit voor stroomstootwapens en haalt in de Telegraaf ongenadig hard uit naar dit ‘treuzelkabinet’. 

Uiteraard heeft dit nieuws politiek Den Haag bereikt en de VVD kon het niet laten om ook een duit in het zakje te doen. In een tweet maken zij hun afkeer kenbaar tegen hen die geweld plegen tegen de politie.

“Je blijft met je tengels van onze agenten af. Punt. Zwaardere straffen. Keihard optreden. Hier zijn we mee bezig vvd.nl/nieuws/stop-geweld-tegen-politie/?utm_source=twitter&utm_campaign=politie”

Stoere taal van de VVD. Waar kennen we dat ook alweer van? Zijn er soms nieuwe verkiezingen in aantocht? Enfin. De tweet verwijst naar een stukje op de website van de VVD. Daarin staat dat ze geweld tegen politie, en hulpverleners in het algemeen, ‘onacceptabel’ vinden. Daarnaast pleiten ze voor ‘strengere straffen’.

“Wij willen dat mensen die geweld plegen tegen hulpverleners altijd een celstraf krijgen en niet weg kunnen komen met een taakstraf. En dat gaan we regelen. Met spoed. Er ligt een wetsvoorstel klaar dat moet zorgen dat geweldplegers niet zo maar een taakstrafje krijgen. Ook moet het wetsvoorstel ervoor zorgen dat zaken van geweld tegen politieagenten met prioriteit worden behandeld en dat de schade zoveel mogelijk wordt verhaald op daders.”

Geen taakstraffen meer, maar celstraffen voor hen die menen hulpverleners in elkaar te slaan. Het zal als muziek in de oren klinken van weldenkend Nederland. Let vooral op de zin: ‘en dat gaan we regelen’. Klinkt verdacht veel als een belofte, nietwaar?! Helaas weten we als de VVD een belofte doet, wij er niet al te veel van moeten verwachten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Mezzadra

  De belofte is concreet met het wetsontwerp. Uiteraard zal dit wetsontwerp het moeten halen maar meer kan de VVD niet doen.

  De VVD doet ook geen belofte, dat kan ze helemaal niet doen, ze spreekt een intentie uit die ze probeert te concretiseren.

  Olivier lijkt niet precies te snappen hoe de politiek werkt.

  1. Kretoloog

   “En dat gaan we regelen”. Dat is wel degelijk een belofte. Olivier snapt meer van politiek dan jij, Lao Druiloor!

   1. Mezzadra

    Wat ze gaan regelen is het indienen van een wetsontwerp. Politieke partijen maken geen wetten en kunnen ook niet een strafmaat aanpassen.

    Is je dat werkelijk niet bekend?

    Je doet je nickname eer aan.

    1. Dik

     De aandoenlijke heeft zijn digitale windje weer gelaten, het is helaas niet zijn laatste.

  2. werikke

   minder marokkanen, dan gaan wij dat regelen was ook een intentie Helaas nog niet gerealiseerd

   1. Anne Sophe Schillersdorf

    Marokkanen werken zich dood zodat ze jouw uitkering kunnen betalen 🙂

    1. Bosche draak

     Overduidelijke debiele trol is overduidelijk debiel en een trol

     1. Dik

      Het is svetlana, dan weet je genoeg.

     2. Trude Herr

      Tegen wie heeft u het eigenlijk, @Bossche Bol ?

    2. Vit

     Ik ken geen werkende Marokkanen, jij wel?

     1. Vit

      Ps, tenzij je criminele activiteiten bedoeld en sterven door acute loodvergiftiging.

     2. Crassus

      Ik wel. De eigenaar van de notenbar/oosterse producten, dadels en vijgen.
      Die boert goed, heel goed. Gaf hem het advies goud te kopen, de goudprijs breekt uit. Geld brengt geen rente op. Sinds Boris aan het shaken is, gaat het wat beter met het Pond. Is wat in herstel. Valutatrade op de laptop tussen de bedrijven door. Zoiets lees je niet op DSS. Alleen maar over korte rokjes.

  3. RvdBe

   Je snapt zelf niet hoe gerechtigheid werkt, de politiek is zeer bedreven in het afschuiven van verantwoording, het stemvee zoals jij geloofd dat.

 2. Siemien

  We weten al dat de VVD liegt

 3. joey

  Rutte gaat weer positieve kreten brallen,de kiezers (2021) moeten weer geattendeerd worden op de magistrale kwaliteiten van de VVD!
  Hoe stom denkt die oetlul dat de gemiddelde Nederlander is?
  Inderdaad hij heeft geen bijster hoge pet op van de electorale schapenkudde,maar voor alle zekerheid begint hij al vroeg met liegen!

  1. Siemien

   “Hoe stom denkt die oetlul dat de gemiddelde Nederlander is?”

   Nou ik denk heel stom getuige het feit dat deze pathologische leugenaar nog steeds in Den-Haag zit Joey

   1. joey

    siemien
    ++++

    1. Trude Herr

     @Semien geeft zichzelf gelijk, wat doorzichtig ,via “joey”. Spielerei, klar !

     1. Siemien

      Uiteraard moet jij je moffensmoel houden

 4. Kapitein Haddock

  VVD en strengere straffen?
  Sinds de VVD de zuster partij van Groen-Links is geworden, gaat dit nooit gebeuren!
  Want, tsja………Moslims hé ! Die gaan we niet aanpakken!

  1. meneer cactus

   Ze hadden 10 jaar geleden ook gewoon met de PVV mee kunnen gaan in dit debat en wetgeving.

 5. meneer cactus

  De vvd is kampioen ideeën jatten van anderen. Wilders heeft dit 10 jaar geleden al voorgesteld. Omdat het een PVV voorstel is het natuurlijk afgewezen. Pinokkio rutte en zijn struikrovers komen nu met een scala voorstellen die de PVV al lang doorzag en geprobeerd heeft te verwezenlijken. Wie had 10 jaar geleden voorgesteld kinderbijslag stop te zetten bij criminaliteit ? juist ja de PVV

  De linkse vvd zinkt steeds verder als politieke partij met zelfstandig beleid. De vvd is een verachtelijke club geworden met een leugenaar als leider. Als dat is hoe de politiek werkt dan slapen vele mensen.

  Politiek zou het welzijn van de natie voor ogen moeten hebben en niet persoonlijk gewin per motie. vvd is smeerlapperij geworden en afgezakt van een liberale middenpartij naar leugenachtig links absoluut clubje. verachtelijk

 6. Anne Sophe Schillersdorf

  Gelukkig is de VVD een uitgerangeerde lamme eend die afhankelijk is van de bereidheid van 3 linkse partijen die beslist niet meegaan in hun goedkoop populistische retoriek

  1. meneer cactus

   fout 1 , voorlopig is de leugenachtige vvd de grootste partij in alle poll’s en niet afhankelijk van links
   fout 2 , voorlopig voert de vvd een agenda die linkser is dan die van de pvda dus links doet graag zaken met de pvv daarom is er een partijkartel

   van politiek heb je geen donder begrepen schilleboer en een analytisch denkvermogen zijn ze vergeten erin te stoppen bij. Dat er zulke domme mensen bestaan als ass

 7. ZiggyStardust

  Een andere politicus die criminaliteit aan wilde pakken en zei: ‘dan gaan we dat regelen’, zit vandaag door diezelfde VVD in de rechtbank. Ik geloof niets, maar dan ook helemaal niets meer van wat er uit de mond van Mark Rutte komt.

 8. EU kok

  Quote : Wat is De Dagelijkse Standaard?
  DDS is een nieuws- en opinieblad dat bovenop het nieuws zit, zelf nieuws verzint en commentaar en achtergronden levert bij het nieuws.
  .
  Maar over de brallende populist uit het VK, die 3 x door de gekozen volksvertegenwoordigers onderuit is geschoffeld, zwijgt de redactie liever.

  1. Kretoloog

   DDS is een Nederlands blog, kok. Niet meer dan logisch dat ze het vaderlandse nieuws meer prioriteit geeft dan de stapatzerij over de grenzen.

   1. EU kok

    Hong Kong schrapt omstreden ‘uitleveringswet’, financiële markten komen tot rust
    In 2025 heeft iedereen in Europa binnen 6 minuten een AED tot z’n beschikking.
    .
    Ik snap wat u tracht te vertellen.

    1. ZiggyStardust

     Kokkie, de ene keer klaag je dat DDS te veel berichten plaatst, de andere keer klaag je dat ze te weinig berichten plaatsen. Neem DDS over zou ik zeggen, en regel het zelf. Dan kun je jezelf af gaan zeiken.

 9. Jumping

  Inderdaad, dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Rutte kijkt ook niet, op een leugen meer of MINDER.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

  1. Potsdam

   *Stop met de EU in deze vorm*

   Bent u een linkse SPer ?

 10. C.A.Barstow

  Aan de beloftes van misleider en huichelaar Rutte heeft nog nooit iemand iets gehad.
  Voor de zoveelste maal zullen het loze beloftes zijn, of wel zoethoudertjes.
  Mocht er wonder boven wonder wel ernst mee gemaakt worden dan zal het een lachertje zijn, een paar euro’s die bij lange na het probleem niet oplossen.

  Ons land verarmd langzamerhand doordat er miljarden euro’s aan belasting geld naar de machtswellustelingen in Brussel worden gesluisd, en het klootjes volk heeft het nakijken.

  Het gaat zoals dit roverskabinet altijd werkt, pappen en nat houden, misleiden en zoet houden tot aan de volgende verkiezingen.

 11. Agios

  En ‘piep’ zei de muis in het voor huis….

 12. DidiMadloba

  De roep om steeds zwaardere straffen is een zwaktebod. Een vader die zijn stoute kind steeds harder slaat wordt uit de ouderlijke macht ontzet.
  De politie is ondergeschikt aan het bevoegd gezag. En als Akerboom wensen heeft moet hij die niet in de krant zetten, want dat is een manier van druk uitoefenen die niet past bij een overheidsdienst. Akerboom heeft toch zeker wel contact met het Ministerie?

  Wie echt strenge straffen wil moet roepen om de invoering van de Sharia, want die kent meedogenloze straffen. Verkrachting? Meteen je pik eraf!

  1. Cycle25

   Nee, verkrachting….chemisch castreren…met je sharia, achterlijke.

  2. Bosche draak

   Dua een vader mag zijn kind niet te vaak slaan maar iets barbaars als Sharia is het helemaal aldus didi?

   Jij bent een speciaal geval van debiel zeker?

  3. Siemien

   “De roep om steeds zwaardere straffen is een zwaktebod, een vader die zijn stoute kind steeds harder slaat wordt uit de ouderlijke macht ontzet.”

   Je bent natuurlijk achterlijk als je dit gaat vergelijken met het slaan van kinderen maar islamknuffelaars als mididildo doen dit graag natuurlijk.

 13. Pauline Kummer

  De bereden politie zou vaker ingezet moeten worden, daar is vaak veel meer ontzag voor. Een briesend paard, vol op de achterpoten. Dan ga je wel aan de kant.

  1. Bosche draak

   Ja en daarna kan je je beklag doen en is oom agent de gebeten hond.
   En mag Amerigo nooit meer de stal uit.

   Wel blijven opletten Pauline, het zit hem niet in de middelen maar de politie MAG simpelweg hun werk niet doen.
   Met onwetende politici, hebzuchtige advocatuur en wattebollen rechters die hunnhet werk onmogelijk maken…

 14. Cycle25

  Daar gaan je *kuch* normen en waarden Rutte, die zijn door slap beleid verdampt en politie krijgt daarvoor de rekening. Je schaamt je dood voor de regenten anno 2019, politie & hulpverlening krijgen niet meer het aanzien wat ze verdienen.

  Politie werkt met linkse handboeien en links *foei* gepraat.

 15. AS210854

  HAHAHAHAHA, wie gelooft deze pipo nog, zoowel met spoed een medicus op zoeken.

 16. musicmaniac

  De strafmaat in Nederland is al jaren lang een lachertje. En hoe komt dat? Linksch menschen vinden gevangenissen niet correct. Het berooft je van je vrijheid, en dat is namelijk niet leuk. Maar in de gevangenis hebben de crimineeltjes het tegenwoordig beter dan de ouderen in een verzorgingshuis. Wil je propaganda tv uit Turkije zien? Gratis en voor niets in de gevangenis, evenals lekker halal eten, niet hoeven te werken et cetera. Dat geldt tevens voor de Marokkanen, Syriërs, Iraniërs en Irakezen, en alle andere moslim crimineeltjes. Strengere straffen betekent voor mij maar een ding! Alle luxe afschaffen en op water en brood zetten. Met z’n tienen op een cel van twee bij twee. De gevangenis moet weer een afschrikwekkend middel worden en geen luxe hotel! Ik spreek als ex-bewaker uit ervaring.

  1. Trude Herr

   Voor de criminelen van de koude Hollandse grond haring met wittebrood. Bam !

 17. Trude Herr

  De politie mag alleen keihard optreden tegen overlast bij trouwstoeten. Houwdegens en stroomstoot wapens. Maar niet bij gele hesjes protesten tegen de overheid. Daar is politiegeweld niet geoorloofd. Hier mogen de agenten de klappen krijgen waarom ze vragen. Leg maar uit !

 18. Heras

  Het zou de vvd sieren als ze eindelijk toegeven dat immigratie mislukt is, en dat ze massaal gaan uitzetten. Dat was ons destijds toch ook beloofd???
  Wat gaan ze doen tegen luie immigranten die de economie om zeep helpen.

  1. Mezzadra

   Nee hoor, de VVD heeft nooit beloofd massaal mensen te gaan deporteren.

   1. Siemien

    Deporteren zegt tie, importeren bedoeld islamzadra natuurlijk

 19. Brennivin

  Het wordt eentonig maar nog maar een keer: Leugens, de zoveelste loze VVD belofte. Verkiezingsretoriek. Moet je vroeg mee beginnen.

 20. Jack Flash

  ‘Dat gaan we regelen’.Geld is blijkbaar niet het enigste wat hij steelt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.