Duitsland gaat ervoor! 'Komende jaren 50 miljard voor klimaat'

Geen categoriesep 21 2019, 8:00
Onze buurgenoten hebben het klimaatvirus van ons overgenomen. Ook in Duitsland gaan ze overstag en menen ze dat het nu óf nooit is! Vrijdagavond maakte Merkel met haar coalitie bekend dat er grootschalige plannen komen om het klimaat te redden! Wel toepasselijk dat ze het uitgerekend nu presenteren, precies wanneer de week der klimaatdeugers begint. Zullen meer landen volgen?
Negentien uur lang vergaderde de Duitse regering over het nieuwe, revolutionaire klimaatplan. Een plan werd zojuist gepresenteerd waarin de uitstoot van de energie- en industriesector aan banden wordt gelegd. Duitsland zal massaal overgaan op elektrisch rijden als het aan moedertje Merkel ligt.
Voor Merkel en trawanten was een lange, lange dag maar de inspanningen loonde volgens Merkel:

Het was intens, constructief, maar soms ook heel leuk om te worstelen over de juiste aanpak"

Merkel ziet gelukkig de lol er wel van in om lekker te stoeien met 'leuke klimaatplannen', gelukkig maar want er is niet zo heel veel leuks aan om je eigen economie te verpesten. In de woorden van Baudet: pas maar op voor de 'koopkracht killende maatregelen'. Ook Duitsland zal eraan moeten geloven.
Met de Duitse economie loopt het al een tijdje niet meer zo goed. De Deutsche Bank is een van de vele voorbeelden van mismanagement op macro-economisch vlak. De Duitse regering ziet dit dan ook als uitgelezen kans om de economie een boost te geven.

over het zien van klimaatverandering als een kans om onze economie te moderniseren en zo banen met een toekomstperspectief te creëren."

Toch zijn de Duitse klimaatgroepen niet tevreden, voor hen is dit nog niet radicaal genoeg en moet Duitsland nog zes stappen verder gaan. Of Merkel dit ook van plan is? Wie weet...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten