Bam! Kabinet verklaart drugscriminelen de oorlog!

Bam! Kabinet verklaart drugscriminelen de oorlog!

Heel Nederland is geschokt met de moord op een advocaat, eerder deze week. Bij de debatten rondom drugscriminaliteit is de toon verhard. Het lijkt alsof we richting een kantelpunt gaan voor het 'drugsprobleem'. Niet meer pappen en nathouden, maar keihard optreden. De overheid gaat hard ingrijpen!

De toon van Mark Rutte was scherp, en meer dan terecht. Nederland is verbijsterd, eerst de doofpot affaires rondom de vervolging van Geert Wilders - wat een al een ondermijning van de rechtsstaat is - en nu de de moord op een advocaat. De rechtsstaat moet en zal verdedigd worden!

“Wij, het parlement en de regering zijn het gezag”, zo opende premier Mark Rutte de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen. “De strijd tegen de vijand, de georganiseerde criminaliteit, is uiterst complex. Maar die zullen wij winnen.”

Partijgenoot Klaas Dijkhoff gaf hier ook interessante interruptie over. Met als duidelijke boodschap: we zijn steeds geschokt, maar nu is het tijd voor een harde aanpak!

?ref_src=twsrc%5Etfw

Sommige zijn niet blij met de toon van het kabinet. Jetten vreest een war on drugs zoals in de VS. Dit heeft alleen maar geleid tot alleen maar meer drugs en meer geweld. Een terechte kritiek, maar toch moet er op de één of andere manier hard worden ingegrepen. Legaliseren zoals sommige progressieve partijen willen ziet een deel van het kabinet helemaal niks in. Grapperhaus wees dit idee direct af:

Dat is géén optie. Het is slecht voor de gezondheid, ontwrichtend voor de samenleving, en internationaal komen we alleen te staan. Dan hebben we hier binnen een paar jaar grote filialen van internationale drugskartels.”

We zullen zien waar het debat naartoe leidt. Er zal iets ten tafel moeten komen, er moet verandering komen!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties