'Extreemrechts' negeert demonstratieverbod: gaat in Brussel op de vuist met politie

Geen categoriesep 15 2019, 18:00
Belgische rechtsextremisten (volgens NOS) hebben de boel behoorlijk op stelten gezet in Brussel. Zij kregen een demonstratieverbod maar kwamen toch opdagen. Dat vond de politie natuurlijk niet zo leuk: vechtpartij met arrestaties!
De vechtersbazen kwamen samen in Brussel om te demonstreren tegen een akkoord over de samenstelling van de nieuwe Vlaamse regering. Vlaams Belang zal namelijk niet in de coalitie komen te zitten. Dat was reden voor de club mensen om een 'Mars op Brussel' in het leven te roepen.
Vlaams Belang heeft zich trouwens zowel van de groep als de oproep gedistantieerd. Al met al zouden er zo'n 40 mensen zijn opgepakt maar is niet duidelijk hoeveel er echt aanwezig waren. Via sociale media zouden zo'n 1100 mensen hebben gezegd dat ze mee zouden doen.
Zowel voor deze club als voor tegendemonstraties zijn er verboden uitgevaardigd. De burgemeester van Brussel deed dit 'om veiligheidsredenen'. Wellicht dat het idee voor deze 'mars' op zeer korte termijn tot stand is gekomen, of misschien houdt de burgemeester gewoon niet zo van klepperpartijen in zijn stad.
Wat er trouwens zo extreemrechts aan deze betogers is, blijkt niet uit het NOS bericht. Zij spreken van 'Belgische aanhangers van extreemrechts' maar lijken daar gewoon Vlaams Belang mee te bedoelen. Nu heb ik die discussie over die partij niet zo gevolgd. Het lijkt een beetje op hoe hier in Nederland ook iedere scheet als extreemrechts wordt aangeduid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten