Gekibbel over pensioenen tijdens APB

Geen categoriesep 19 2019, 13:28
Vandaag is de tweede dag van de algemene politieke beschouwingen en komt minister-president Mark Rutte aan het woord. Hij zal alle aan hem gestelde vragen proberen te beantwoorden. En toen waren daar ineens Geert Wilders en Henk Krol. Het ging over de rendementen bij pensioenfondsen. Deze dreigen namelijk gekort te worden. Via de liveblog van NOS.
De blonde PVV-leider wil van Rutte een garantie hebben dat de pensioenen voor een jaar niet worden gekort. En ook Henk Krol doet een duit in het zakje. In deze tweet is te zien hoe de fractievoorzitter van 50Plus zich, bijna stampvoetend, opwindt in een debat met Mark Rutte.

"Zolang er nog meer geld in de kassen komt dan eruit gaat, dan hebben wij een fantastisch pensioenstelsel. We hebben gisteren al vastgesteld: het beste ter wereld. En dit kabinet wil dat afbreken. Ik vind het schandalig."

De premier zegt dat het klopt dat er sprake is van een verdubbeling van de inkomsten. Hij voegt er wel nog even haarfijn aan toe, dat de verplichtingen van de pensioenfondsen zijn verdrievoudigd. Via het AD valt te vernemen dat er weer zo'n klassiek VVD-antwoord volgt waar je net niets aan hebt:

"Niemand wil kortingen, we gaan er alles aan doen om dat te voorkomen.''

Joh. Nogal wiedes dat niemand kortingen wil en dat je er alles aan zal doen om dit te voorkomen. Maar keiharde beloftes of garanties worden wederom niet gegeven. Als het niet gelukt is om dit 'te voorkomen', kan Rutte in ieder geval weer zeggen dat hij geen belofte heeft gedaan. Scheelt weer een hoop gesodemieter tijdens de eerstvolgende verkiezingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten