Gele Hesjes gaan weer los in Parijs nu ook tegen klimaatbeleid, ondertussen 100 mensen opgepakt

Diegenen die dachten dat de Gele Hesjes passé waren komen vandaag bedrogen uit. In Parijs zijn duizenden demonstranten op de been tegen de Franse president Emmanuel Macron. Dit keer ook tégen het klimaatbeleid van de Franse regering. Parijs zette zo’n 7.500 agenten in tegen de demonstranten, via NOS Teletekst

De Gele Hesjes zijn ondertussen symbool geworden van ongenoegen en onvrede. Niet alleen in Frankrijk hebben we ze gezien, maar ook in tal van andere landen. Bijvoorbeeld in Nederland, Belgie en Duitsland. Op de meeste plekken verlopen de demonstraties gemoedelijk, maar nabij de Champs-Élysées voerde de politie charges uit. Het is namelijk één van de gebieden waar demonstranten geen recht hebben om te demonstreren. Dat levert dan spectaculaire beelden op zoals onderstaande:

Franse politie voert charge uit

Ondertussen doen de Franse ordediensten er alles aan om demonstranten van de Gele Hesjes te weerhouden van nieuwe acties. Bijvoorbeeld door het inzetten van extra controles op weg naar Parijs. Zo meldt de Franse krant Liberation het getuigenverslag van de 26-jarige Antoine:

“Sinds ik vanmorgen op het station van Saint-Lazare aankwam, heb ik vier identiteitscontroles ondergaan, waarvan de politieman me naar mijn geslachtsdelen greep om er zeker van te zijn dat ik niets verstopte.”

Nu de zomer definitief achter de rug is wordt steeds duidelijker dat de onvrede met de huidige Franse president aan lijkt te houden. Na enkele rustige maanden toch ineens een relatief grote demonstratie in Parijs. Maar zijn de Hesjes dan echt terug in Frankrijk? Dat ligt maar net aan hoe de toekomst eruit ziet. In ieder geval suggereren de peilingen dat Macron het beter doet dan vorige winter:

Veel zal daarom ook afhangen van de economische situatie in Frankrijk en de verdere stabiliteit in de Eurozone. Nu de groei iets afneemt en een aantal indicatoren op oranje staan is er maar weinig voor nodig om in Frankrijk opnieuw grote demonstraties te zien.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. C.A.Barstow

  Wat dat betreft kan het oogkleppen ophebbende slappe alles slikkende over zich heen laten lopende Nederlandse volk nog heel veel leren van de Fransen.

  Stem FvD.

  1. Jumping

   Inderdaad Barstow, de instelling van de Gele Hesjes in Nederland, was te lief voor deze gore niets ontziende Linkse Rutteclan.

   Nederland is een keiverrot land geworden.

   Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

   Stop met de EU in deze vorm.

   RUTTUP EN NEXIT.

 2. garfield

  economische situatie in Frankrijk .
  national dept van 3.018.490.080.000 en een gdp van 2.806.943.600.000

  h**ps://www.usdebtclock.org/world-debt-clock.html

 3. Korporaal Monty

  “In Parijs zijn duizenden demonstranten op de been”

  En in Nederland bleven duizenden ontevreden Nederlanders weer op de bank zitten.

  Of zouden er niet zoveel ontevreden Nederlanders zijn?

  1. EU kok

   Ontevreden Nederlanders verlaten ons mooie land.
   Gaan allemaal Joop Klepplasser achterna.

   1. Viracocha

    In 2010 emigreerden 121.351 Nederlanders, in 2015 waren dat er 146.279. Dat komt neer op zo’n 400 inwoners per dag die het land verlaten. De voorspelling is dat dit aantal in 2040 is gestegen naar ruim 185.000 mensen.

    Gelukkig komen daar ruifleegvretende immigranten voor in de plaats die van handophouden hun levensinvulling hebben gemaakt. De redding voor Nederland.

    1. Korporaal Monty

     En de ontevreden Nederlander stond er bij en keek erna.

     Wachtend op ………….

     1. Original NL

      Tis ook jou vaderland korporaal quisling!!

     2. Korporaal Monty

      “korporaal quisling!!”

      Leuk bedacht maar ik zal voor mijn vaderland vechten als het nodig is.

      Jij daarentegen blijft op de bank zitten.
      Of ben je onlangs de straat op gegaan net als de mensen in Frankrijk?

    2. Pauline Kummer

     10 “ruifleegetende” asiel zoekers kosten per hoofd van de bevolking nog geen 2 cent. Gerekend over 9 miljoen belastingbetalers kosten die 10 asiel zoekers ongeveer 3 cent

     1. Viracocha

      Bronnen graag.

     2. Pauline Kummer

      @viracocha, rekensommetje ! 1 asielzoeker opvang 30.000 euro
      Aantal belastingbetalers 9,5 miljoen. Deel die 30.000 door het aantal belasting betalers. Zimpel toch? Geen bron voor nodig, alleen een calculator op de smartphone!g

     3. Viracocha

      Inderdaad, heel ‘zimpel’ Pauline.

      In 2018 kwamen er 20,5 duizend asielzoekers naar ons land en 6,5 duizend nareizigers (Bron CBS).

      Omgerekend kost een asielzoeker inderdaad ongeveer 0,03 per belastingbetaler per jaar. 0,03 x 27.000 is echter €810,- per jaar per belastingbetaler, ofwel in totaal bijna 8 miljard per jaar.

      Kortom, jij en alle andere belastingbetalers betalen ruim 800 euro per jaar, alleen al voor de nieuwe aanwas in 2018. Tel daarbij op de kosten voor de handophouders uit alle voorgaande jaren die nooit meer uit de bijstand zijn gegaan.

    3. EU kok

     Viracocha.
     Maar het gaat over de ontevreden Nederlanders welke hun probleem zelf oplossen door te gaan naar waar zij de redenen van hun ontevredenheid niet ondervinden.

     1. Original NL

      Op het dagmenu van eu kock:
      Lulkoek vanuit de anus!

 4. spelende vrouw

  links onderdrukt rustige demonstraties door ze te laten escaleren met fascistisch geweld van overheidsdiensten. Het linkse dictaat duldt geen tegenspraak

  1. C.A.Barstow

   @spelende vrouw:

   +1

 5. spelende vrouw

  Is Macron de nieuwe Hitler ?

 6. Jack Flash

  Straks nog een europees leger….dan kunnen ze met alle geweld de “vrede” handhaven.

 7. JFU

  Kijk zo doe je dat..massaal de straat op,en je ongenoegen uiten. De Fransen hebben dit meer gedaan in de geschiedenis. Een nieuwe revolutie is onvermijdelijk. Hopelijk volgen er meer landen. Terug naar de E.E.G..en baas in eigen land.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.