Hatseflats: Koningin Maxima ontvangt €150.000 per jaar van de Nederlandse regering om over SDG’s te babbelen

Premier Mark Rutte kondigde het bezoek van het Nederlandse koningspaar aan New York al aan en nu laat het Ministerie van Buitenlandse zaken weten dat de vergoeding die Koningin Maxima ontvangt voor haar werkzaamheden binnen de VN-context zo’n €150.000 per jaar bedraagt, via Algemeen Dagblad

De jaarlijkse vergadering van de VN vindt plaats van 17 tot 30 september in New York. Morgenochtend wordt aandacht besteed aan het onderwerp ‘klimaat’. Verder staat de vergadering in het teken van allerlei subcommissies waarin rapportages worden uitgebracht over de zogenaamde SDG’s: dat zijn de Sustainable Development Goals (soort van klimaatdoelen) waaraan ook Nederland zich heeft gecommitteerd.

Daar in New York zullen complete volksstammen die zich op één of andere manier hebben gecommiteerd aan de SDG’s verslag uitbrengen. De SDG’s zijn niet bekend bij het grote publiek, maar hebben wel impact op de samenleving in zijn geheel. Doordat de VN zich bezig houdt met klimaat houden ze zich uiteindelijk bezig met alle aspecten van het leven, toegespitst op het invoeren van wetgeving om daarmee de moleculaire structuur van de atmosfeer te mandateren. De VN bepaalt namelijk wat een ‘klimaatvriendelijke atmosfeer’ is en welke niet:

“Meer CO2-uitstoot? Fout!”

Zogezegd is de club uit New York eigenlijk vrij dictatoriaal als je er goed over nadenkt, maar dat waren ze altijd al. Haar oprichtingsakte is één van submissie en géén enkel land werd na de Tweede Wereldoorlog gespaard. Je moest wel lid worden wilde je niet verhongeren.

Met die lui gaat de Koningin dus kletsen. Over de SDG’s en meer. Het wordt vast een “democratisch” feestje met zo’n royale vergoeding van €150.000 per jaar.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Kretoloog

  Dat is dus een Balkenende-salaris voor de babbels van Maxima. Dat komt wel bovenop de uitkering die zij al krijgt van 367.000 euro per jaar. Opgeteld meer dan een half miljoen (517.000 euro om precies te zijn). En uiteraard belastingvrij. Bovendien worden alle onkosten ook nog eens apart betaald.

  O ja, die speeches voor de VN, die schrijft Maxima niet zelf, daar heeft zij ook weer medewerkers voor. Die zij niet hoeft te betalen, maar dat zal niemand verbazen.

 2. santiago

  Het grote graaien met toestemming van naief en schijnheilig Nederland gaat gewoon door. Het houdt niet op.
  Monarchie afschaffen, niet eens zo zeer om de personen maar om het systeem. Hoog operette gehalte. De democratie herstellen en de bezem door de minerva kliek .
  Over 4 weken de Brexit en daarna gaan ee ook met Europa de goeie kant op.
  Go Boris.

  1. Saskia Haan

   En ! Zonder tussentijdse verkiezing bemachtigt de PVV dan eindelijk haar verdiende zetel in de EU. Hoognodig ook, want van die 3-4 FvD-ers die daar nu zitten hoor ik té weinig, wel goed dat ze er zijn hoor..maar een beetje concurrentie is nooit verkeerd..

  2. Mart

   Juist foute Presidenten kun je opbergen zoals hier…..met KH’s gaat dat niet,hoewel sommige in het verleden wel de kop verloren of afgeschoten werden.

 3. C.A.Barstow

  Heb niets tegen het koningshuis, maar wordt het niet eens tijd
  dat zij hun eigen broek gaan ophouden?
  Er zijn wel betere bestemmingen voor al die miljoenen die jaarlijks naar het koningshuis vloeien.

  Stem FvD.

  1. Saskia Haan

   En wat is het standpunt van FvD in deze? …Kijk dat bedoel ik dus.. lekker veilig niet noemen..

   1. C.A.Barstow

    @Saskia Haan:

    Pardon?
    moet het standpunt van FvD ook altijd mijn standpunt zijn?
    ik dacht het niet.

 4. fusilier

  Eventjes op een zaterdag middag met het nieuwe vliegtuig van 93 miljoen,vanuit Nederland naar Milaan vliegen om een nieuw jurkje te kopen,moet toch ook kunnen ?

 5. Joop Klepzeikert

  Bleef het maar bij €150.000,- per jaar voor Maxima. Dat wijf kost nog veel meer.
  Net als de VN en al dat milieu geklets en nog veel meer van die linkse ongein.
  De veel te brave Nederlandse werkende burgers blijven maar braaf betalen en op kartelpartijen stemmen.
  In elk normaal land hadden de werkende mensen dat tuig al lang weggestemd.

  1. Vanduinen

   Uh, uh “wijf” een koningin ! Ze verslaat die prinses Megan op alle fronten. Dat mag best wat kosten. Ons uithangbord, beste.

   1. santiago

    Ohoh meneer van duinen is op zijn pikkie getrapt. Noemen ze toch jouw koninginnetje een wijf. O o oh. Hoe durven ze. Er zijn ook mensen die zeggen dat ze een golddigger is en de dochter van een misdadiger. Hoe durven ze van duinen.
    Van duinen, je bent een zielige lul , maar volens mij kan je er nirts aan doen. Wel op tijd je medicijnen in blijven nemen hoor. Daaag

    1. santiago

     Trouwens, je koningin een uithangbord noemen vind ik al heel wat. Als je daar maar geen problemen mee krijgt.

    2. Joop Klepzeikert

     @santiago: Eigenlijk best triest dat die linkse leipelingen niet meer gedwongen opgenomen en behandeld mogen worden.
     Daardoor worden ze steeds gekker en talrijker, waardoor werkende mensen in Nederland steeds meer en hogere belastingen en premies moeten betalen, om ze in leven te houden.

   2. Joop Klepzeikert

    @Trol Vanduinen: Ga eens werken joh. Dan MOET jij ook aan die ongein meebetalen. Dan piep je ineens anders.

   3. spelende vrouw

    jij mag het betalen vanduinen geen enkel probleem ! geef mij dan even vrijstelling van die inhalige regenten. Het prinsje buit hier inmiddels honderden panden uit. De huisjesmelker

    1. Joop Klepzeikert

     @spelende vrouw: Het wordt inderdaad hoog tijd dat de linkse leipelingen hun eigen linkse hobby’s gaan financieren. Die zijn nu al veel te lang door rechts gefinancierd.
     Wedden dat het heel snel over is met alle linkse hobby’s zodra links dat zelf moet gaan betalen…
     Dat kunnen ze dan geeneens betalen, omdat ze dan geen geld meer hebben.

  2. Raveltje

   Heb altijd al gezegd dat zij de duurste asielzoeker is
   Met inlevering van meer dan de helft door de Nederlanders

   1. spelende vrouw

    en de duurste asielzoeker stelt dan dat ze de Nederlandse cultuur niet kan vinden !

  3. Raveltje

   Heb altijd al gezegd dat zij de duurste asielzoeker is, met inlevering van meer
   dan de helft, van de Nederlanders.

 6. Hentheman

  Heb het altijd een geweldige prestatie gevonden dat iemand die veel geld heeft met de armen der aarde kan praten hoe ze met geld moeten omgaan…

  1. Top

   Het linkse gedachtengoed en uitvoering. Duidelijker kan het niet.

   1. Dik

    Topper!

   2. Dik

    Altijd weer fijn als het zondag is, dan kan Guusje de oudsten verwennen en kunnen de grote mensen in gesprek zijn zonder zijn gezuig.

 7. santiago

  Wanneer worden de nederlanders eend wakker en komen we erachter dat zo’n monarchie wel leuk is, maar dat we het niey meer kunnen betalen. Het levert niets op en het is vele malen duurder dan een republiek. Een republiek is veel efficiënter en beter voor de democratie. Transparanter en eerlijker. De juiste mensen op de juiste plekken. Mensen met kwaliteiten en geen slapjanussen met een dubbele voor of achternaam of neefjes, nichtjes of vriendjes van vriendjes.

  1. Joop Klepzeikert

   @santiago: Nederlanders gaan pas wakker worden als ze zelf echt helemaal niet meer te vreten hebben en dan nog zal een deel ‘extreem rechts’ daar de schuld van geven, ondanks dat die geen enkele politieke invloed hebben.
   Het gaat weer exact zoals voor en tijdens WWII. WEER krijgt rechts OVERAL de schuld van, ondanks dat links aan de macht is en weer is de overgrote meerderheid van Nederland volledig passief en naïef.
   Men denkt nog steeds en weer dat het allemaal wel mee zal vallen.
   Pim Fortuyn zei al: “Zalig zijn de onnozelen van geest.”

   1. spelende vrouw

    mooi gesproken Joop , de waarheid is meestal heel simpel maar wel keihard voor sommigen

   2. santiago

    Joop.+++.

   3. Vanduinen

    “Weer die WWII” Toen was rechts heel onschuldig en bracht vrede met harde hand…

    1. Vanduinen

     “vrede en welvaart”

    2. Joop Klepzeikert

     @Trol Vanduinen: Rechts bestond ook rond WWII al nagenoeg niet meer. Ook toen waren de SOCIALISTEN aan de macht.
     Nationaal of internationaal socialisme is en blijft socialisme en dat is per definitie het meest extreme links wat mogelijk is.
     De NSB en NSDAP in die tijd vonden zelfs het communisme nog ‘te rechts’.

 8. fusilier

  Laten ze maar een voorbeeld nemen aan onze vriend Trump, die man wil helemaal geen salaris, dat zijn noch eens de echte leiders met in het vaandel,Vaderlands liefde.

  1. Mezzadra

   🙂

  2. Mezzadra

   ht*ps://big.nl/hoe-trump-rijker-wordt-door-zijn-presidentschap/

 9. Rosasolis

  Ik heb veel over twee zeer bijzonder moedige koninginnen gelezen:koningin-moeder Emma en haar dochter Koningin Wilhelmina. Hoewel Nederland neutraal was tijdens WW1, heeft het beleid van Emma, met ook financiele steun van haar inkomen in de jaren voor WW 1 verzorgd voor Hoge Nijverheid’s collega’s voor getalenteerde arme meisjes, in vele steden van ons land. Tijdens de WW 1 jaren, zorgden zowel de bejaarde Emma en haar jonge dochter Kon. Wilhelmina voor het opvang van verwonde Britse, Canadese, en Amerikaanse soldaten uit de loopgraven, en zorgden moeder en dochter voor het opvang van duizenden gevluchte Belgen.
  Ik heb een CD met al de opnames van Koningin Wilhelmina gedurende de jaren van Radio Oranje, tijdens WW 2. Het is bekend dat vocalisten horen alles in een stem, ook in een spreekstem, omdat wij luisteren naar de intonatie, die de “ondertoon” doorgeeft.
  Ik kon merken dat hoewel Wilhelmina heel veel verdriet had, waren haar wekelijks boodschappen zeer aanmoedigend voor degenen die ze wel kon horen op hun verborgen radio’s… Mijn oma vertelde me dat er tijdens de oorlog er twee helden waren: “Churchill and Queen Wilhelmina of the Netherlands”.
  Wat een verschil van toen en nu. Toen werkte de Koninginnen en gaven veel steun voor de burgers. Luxe leven kwam nooit in het eerste plaats. Koningin Beatrix had een zeer bescheiden zomer woning in een dorp in Italie. Tijdens de begrafenis van Koningin Juliana zong haar klein- dochter Princes Christina haar twee meest geliefde liederen met een sterke boodschap: 1. De Winter is Vergaan, ik zie den Maaien Schijn. (oud Nederlands). 2. ‘Tis the Gift to be Simple, ‘Tis the Gift to be Free,
  ‘Tis te gift to come down where you ought to be. (oud Engels-Amerikaans lied van
  de Quakers). Ik vraag me af wat Maxima doet met al haar geld? Ik heb gekeken naar de uitzending van Prinsjesdag. Wat zag prinses Laurentien goed uit, met een mooie verzorgde kapsel en mooie jurk.

 10. Jumping

  Deze hele Oranje groep, heeft zijn beste tijd gehad.

  Ga gewoon met de hele Oranje groep, naar een mooi stekkie in Zuid-Amerika en laat de Nederlandse samenleving, een kanjer als President kiezen, een soort Trump.

 11. Bes Tolen

  Maxima zou een extra vergoeding moeten ontvangen maar alleen voor de gemaakte kosten zoals de reis- en verblijfkosten. Zij heeft al haar vaste inkomen.
  Van Beatrix kunnen zowel ”het pensioen” en de kostenvergoeding flink, stel voor twee derde, naar beneden en van de koning ”het salaris” (zoals het moet gaan heten} met stel tegen de dertig procent. De rijke kostenvergoeding kan blijven maar moet op reële kostenbasis komen. Het kan in ieder geval anders, namelijk beter en meest naar beneden en dat wordt tijd

 12. Bes Tolen

  Maxima is natuurlijk geen asielzoeker en ze zou wel eens ook niet de duurste hoeven te zijn. Om asielzoeker en illegalen en legalen worden hele netten geweven Instellingen, allerlei soorten steun en onderzoek. Zoals deze lieden geneeskundig onderzoek krijgen, krijg je als gewone Nederlander niet. De organisaties weten ook alles van die lui als asielzoekers e.d. Dat lijkt wel gemakkelijk maar de gemeenten zeggen toch wel dat er niets loos is basis informatie, die ze wel of niet krijgen. Laten we wel wezen veel van die organisaties hoeven zich in de praktijk niet te verantwoorden. Hun praat is voldoende. Als ik bepaalde verhalen mag geloven en dat doe ik, is corruptie in Nederland wel een probleem.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.