Jan Dijkgraaf pakt migratielovers in de Tweede Kamer aan ‘in de ivoren toren met een rapport van Leo Lucassen’

Jan Dijkgraaf, onder meer bekend van GeenPeil en de vermakelijke ‘Briefjes van Jan’ op Radio Veronica, sloeg in zijn Briefje van gisteren de volksvertegenwoordigers in de Tweede Kamer om de oren over migratie. Kamerleden zouden vanuit ‘een ivoren torentje op hun iPad rapportjes van Leo Lucassen lezen over de migratie’. Het eindigde met een bloedserieuze vraag: “maar jullie kunnen ook denken: hoe gaan we dit stoppen?”

In het Briefje van Jan pakte Dijkgraaf de koe bij de horens en zette een aantal cijfers en feiten op een rijtje. Als we naar de gegevens kijken dan is er een duidelijke trend waarneembaar: elk jaar neemt de migratie toe en stijgt de bevolkingsomvang door migratie. Dijkgraaf doet er verstandig aan om niet in te gaan op de gevolgen van zijn constateringen, immers is dat debat al jaren gaande in de maatschappij.

Dijkgraaf problematiseert niets omdat de feiten eigenlijk al voor zichzelf spreken:

“Kregen we er in 2012 aan buitenlanders een dorpje als Reusel-De Mierden of Woudenberg aan ‘buitenlanders’ bij, vorig jaar was dat al een stad ter grootte van Oss, Hilversum of Heerlen.”

Met de PAS-uitspraak van de Raad van State in het achterhoofd waardoor ook woningbouw is stilgelegd is het logisch dat bij de huidige omvang van de migratie nooit kan worden voldaan aan de vraag naar woningen. Dat gaat dus overduidelijk niet goed. En de Raad van State problematiseert de situatie door de bouw stil te leggen. Dijkgraaf merkt in zijn Briefje verder op dat het aantal emigraties steeds meer toeneemt. Een volksverhuizing dus. Reuze interessant om rapporten over te lezen in een ivoren torentje.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. meneer cactus

  minder minder minder

  1. Confucius

   Er is een glimpje hoop aan de horizon en slecht nieuws voor al die organisaties die geld verdienen aan de veerdiensten vanuit Afrika.

   Dit meldt een Belgische krant:

   “Observatievliegtuigen van de EU delen geen informatie over vluchtelingenboten in nood meer met reddingsschepen op de Middellandse Zee. Ook de kustwachten van Italië, Malta en Libië houden zich stil. Dat bericht De Standaard.”

   1. Siemien

    Dit is te weinig, deze illegalen migranten dienen terug gestuurd te worden…

 2. Baron von Munchhausen

  Brussel heeft (Merkel) beslist: Nederland volstampen en als dat geen problemen geeft: heel Europa volgooien met “vluchtelingen!”
  En de slappe lullen en droge kutten in de 2e kamer? “Ja Merkel, Nee Merkel, grenzen open laten staan, enzovoort” (Melodie Ja zuster, nee Zuster)

 3. Ritter

  Verreweg de meeste asielzoekers (die onder het mom van “vluchteling” ) naar Noord/West Europa reizen doen dat vanwege het “gratis geld” (=ons sociaal stelsel) dat ze hier krijgen.

  Zolang deze illegale migranten dus hier gratis huizen en een levenslange uitkering krijgen zullen ze blijven komen. Het “gratis geld” heeft dus een sterke aanzuigende werking.

  Ook nemen deze illegale migranten hun waarden/normen/gebruiken/ religie mee naar Europa en houden daaraan vast. Ook de tweede en derde generatie. Wat leid tot allerlei sociale/culturele problemen.

  1. Julian

   Je reactie zit vol met leugens. Pas een statushouder krijgt een huis en een bijstandsuitkering. Illegale migranten niet.

 4. C.A.Barstow

  Zolang een te groot deel van onze bevolking op verachtelijk smerig links blijft stemmen
  zullen wij overspoeld blijven worden door middeleeuws islamitisch schorriemorrie uit de woestijnen.
  Het smerig linkse deel van onze bevolking is ziekelijk masochistisch en daarom uit op de vernietiging van onze identiteit en Joods/christelijke cultuur.
  Nederland verpauperd,
  Nederland is hard op weg net zo’n islamitische vuilnisbelt te worden als de landen waar het schorriemorrie vandaan komt, en de Haagse politieke elite kijkt er onbewogen naar en draait het hoofd af, want Brussel hé.

  Wanneer gaat het Nederlandse volk bij de eerst komende verkiezingen haar verstand eens gebruiken?

  1. plakband

   @Barstow: links is zo slinks dat verkiezingsfraude niet is uit te sluiten.

 5. Mar

  Op de manier waarop Jan Dijkgraaf de cijfers weergeeft, is er maar 1 conclusie te trekken:
  Als het aan hem ligt komt er geen buitenlander meer binnen, niet uit de EU, niet uit westerse landen, niet uit niet-westerse landen en geëmigreerde Nederlanders moeten niet weer terugkomen naar hun geboorteland.

 6. Veteraan

  Er is niets mis met migratie.
  Maar dan wel vanuit NL naar andere landen.
  Alles wat uit een zandbak of oerwoud stamt en niet integreerd graag als eerste.
  Alle problemen in 1 keer opgelost van woningtekort tot misbruik van sociale stelsel en criminaliteit naar een dieptepunt.

 7. Duckday

  Probeer eens te stemmen op de PVV of FvD slechter dan nu kan niet dus wees blij sn probeer het

  Daarna Nl exit
  Wat heeft het monsterverbond de Eu en Euro ons nu voor voordeel welvaart gebracht voor de NORMALE man vrouw in Nederland
  We worden overstroomd door illegale migranten die de ruif in Europa volledig kapot maken Boten die voor de aanvoer zorgen verdienen miljarden er aan en onze Erdogan drijft zijn zin gewoon door en Europa likt zijn voeten

  1. Deathspank

   @Duckday: Wat heeft het monsterverbond de Eu en Euro ons nu voor voordeel welvaart gebracht voor de NORMALE man vrouw in Nederland?

   “Brood uit Europa, goed verhaal”

 8. Blokkeer-Fries

  Jan legt ALTIJD de vinger op de zere plek en dat doet hij heel goed. Zowel Links als Rechts. Helaas voor links zijn er daar meer “incidenten” te betreuren.
  Alle kosten van de asiel/zielig industrie worden afgewenteld op de Nederlandse belastingbetaler. Geen keus is ook een keus en daarom zal je betalen.

  Kijk in dit geval ook eens naar het werk van Dr. Jan van de Beek. Puur wetenschappelijk onderzoek, zonder zieligheidsgehalte. (twitter.com/demo_demo_nl)

 9. Jack Flash

  ‘@plakband’ Nederland telt circa 355 gemeenten
  Het leeuwendeel hiervan bestaat uit op volgorde van grootte uit pvda vvd cda groen links D66 etc.De mensen die de stemmen tellen worden aangewezen door het college van B&W.In ieder geval zie ik in mijn gemeente(pvda) alleen maar 4 mensen zitten aan de stemtafel waarvan ik zeker weet dat ze pvda’er zijn omdat ik ze alle vier persoonlijk ken.Ik acht stemfraude op grond hiervan niet uitgesloten.Maar het is wel ons enigste middel om nog enig invloed te hebben.Bloggenoten,we zijn gewaarschuwd.

  1. Mar

   Hoe vaak heeft u al dienst gedaan als stembureaulid of stemmenteller?
   Meldt u zich bij elke verkiezing aan voor 1 van de 2 functies?

  2. Julian

   Oh. Vreemd. Een beschuldiging op basis van onderbuikgevoelens en frustratie. Bedenk dat er misschien meer mensen vraagtekens zetten bij het immigratiebeleid. In het stemhokje tellen alleen meer issues mee.

 10. Jack Flash

  ,@’mar’Uw vraag doet niet terzake.Ik geef slechts iets aan wat stemfraude in de hand kan werken.

  1. Mar

   @Jack Flash

   Ik laat slechts zien dat klagers over stemfraude niet bereid zijn zelf ondersteuning te bieden op stembureaus of bij het stemmen tellen bij verkiezingen.

   Wel stoken maar zelf wat doen, ho maar.

 11. Lampje

  Tja, hun reislijder (HaHa) had hen Lampedusa beloofd.

 12. Jack Flash

  Sceptis hebben is iets anders dan stoken.

 13. Bes Tolen

  Het volk wordt altijd al overstelpt met religieuze en politieke leugens. Alleen is het volk nu de laatste decennia onmachtig geworden omdat ze in meerderheid onvoldoende in staat is normaal gezond over de grootste maatschappelijke problemen te denken. laat staan stelling te nemen. Je moet stellen, dat de invloeden van georganiseerde beroepsleugenaars, als van alle tijden, nu verder reiken dan ooit te voren. Maar bedenk, dat de keuze van de politici ook een heel eenzijdig is geworden. Tegenspraak, met name op het punt van immigratie, wordt niet geduld. Oppositievorming is vrijwel onmogelijk. Voor nota bene de autochtone bevolking, die met pek en veren wordt overladen. En nog slikt. ook. Ja, de onderdrukking is internationaal knap georganiseerd. De minderwaardigheid straalt er vanaf.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.