Jan Dijkgraaf pakt migratielovers in de Tweede Kamer aan 'in de ivoren toren met een rapport van Leo Lucassen'

Geen categoriesep 08 2019, 14:00
Jan Dijkgraaf, onder meer bekend van GeenPeil en de vermakelijke 'Briefjes van Jan' op Radio Veronica, sloeg in zijn Briefje van gisteren de volksvertegenwoordigers in de Tweede Kamer om de oren over migratie. Kamerleden zouden vanuit 'een ivoren torentje op hun iPad rapportjes van Leo Lucassen lezen over de migratie'. Het eindigde met een bloedserieuze vraag: "maar jullie kunnen ook denken: hoe gaan we dit stoppen?"
In het Briefje van Jan pakte Dijkgraaf de koe bij de horens en zette een aantal cijfers en feiten op een rijtje. Als we naar de gegevens kijken dan is er een duidelijke trend waarneembaar: elk jaar neemt de migratie toe en stijgt de bevolkingsomvang door migratie. Dijkgraaf doet er verstandig aan om niet in te gaan op de gevolgen van zijn constateringen, immers is dat debat al jaren gaande in de maatschappij.
Dijkgraaf problematiseert niets omdat de feiten eigenlijk al voor zichzelf spreken:

"Kregen we er in 2012 aan buitenlanders een dorpje als Reusel-De Mierden of Woudenberg aan ‘buitenlanders’ bij, vorig jaar was dat al een stad ter grootte van Oss, Hilversum of Heerlen."

Met de PAS-uitspraak van de Raad van State in het achterhoofd waardoor ook woningbouw is stilgelegd is het logisch dat bij de huidige omvang van de migratie nooit kan worden voldaan aan de vraag naar woningen. Dat gaat dus overduidelijk niet goed. En de Raad van State problematiseert de situatie door de bouw stil te leggen. Dijkgraaf merkt in zijn Briefje verder op dat het aantal emigraties steeds meer toeneemt. Een volksverhuizing dus. Reuze interessant om rapporten over te lezen in een ivoren torentje.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten