Krankzinnig plan van D66! Willen veestapel halveren voor vermindering stikstofuitstoot

Als je denkt dat het niet gekker kan, dan blijkt het tegendeel dus waar te zijn. De hysterie is tot grote hoogte gestegen bij coalitiepartij D66. Zij vinden dat de veestapel moet worden gehalveerd. Het doel: stikstofuitstoot omlaag brengen. 

D66-coryfee Tjeerd de Groot doet tegenover RTL Nieuws een boekje open waarin hij zijn waanzinnige denkbeelden probeert te ventileren.

“Van de Nederlandse stikstofuitstoot is 70 procent afkomstig van de landbouw, waarvan een groot gedeelte uit de intensieve veehouderij. Dat is enorm. Tegelijkertijd is de bijdrage van de intensieve veehouderij aan onze eigen economie nog geen 1 procent. De verhouding is compleet zoek.”

Dit waanzinnige plan ligt heel slecht bij andere coalitie partijen, zoals de VVD, ChristenUnie en het CDA. Vooral die laatste partij schijnt erg veel boeren tussen hun achterban te hebben zitten. Het is echter niet voor de boeren te hopen dat het CDA hun laat vallen als een baksteen, als puntje bij paaltje komt. De Groot is er namelijk wel uit. Volgens hem is er geen houden meer aan:

“Het wordt tijd dat er verantwoordelijkheid genomen wordt. Voor bio-industrie is geen toekomst meer: Nederland is een postzegel waar veel te veel kippen, varkens en geiten worden gehouden.”

Carola Schouten (ChristenUnie), minister van Landbouw, heeft inmiddels gereageerd op deze kwestie, wederom tegenover RTL Nieuws. Ze was op z’n zachtst gezegd niet blij met het ‘stikstofplan’ van D66.

“Ik vind het niet chic als je als boer of boerin in de krant leest dat je wel voor een groot deel kan verdwijnen”

En natuurlijk was ook Thierry Baudet niet te beroerd om ook nog een duit in het zakje te doen. In een tweet kon hij het niet nalaten om zijn verontwaardiging de wereld in te slingeren. Hij bijt D66 zelfs toe dat ze ‘in de ban’ zijn ‘van irrationeel milieufanatisme’.

Het is natuurlijk weer afwachten wat er nu zal gaan gebeuren. Er zal dus wel weer flink gediscussieerd worden hierover. En dat allemaal over de rug van onze boeren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Robin1988

  Dit soort flauwekul kan alleen maar gunstig voor het FVD uitkomen.

  1. Deathspank

   Yep. Rutte moet gewoon op dezelfde weg door regeren, komt alles vanzelf goed!

   1. Mezzadra

    Voorlopig daalt het FvD in angstwekkend tempo in de peilingen. Rutte heeft dus weinig reden het beleid om die reden aan te passen, integendeel.

    1. Deathspank

     De acceptatie van de burger kent ook grenzen, als je daar overheen gaat kan dat hele beleid van Rutte wel eens zo in elkaar donderen. De burger laat wel over zich heen lopen, maar niet heen en weer!

     1. Mezzadra

      Alles kan, Deathspank, maar vind je het goed dat ik daar niets van geloof?

     2. Deathspank

      @Mezzadra: Volgens mij deed ik een nogal objectieve bewering, het staat je uiteraard vrij om het daar niet mee eens te zijn.

 2. ZiggyStardust

  Kunnen de veehouders die ammoniak (de bron van stikstof in de veehouderij via mest) niet afvangen, wat volgens mij al verplicht is, en die ammoniak verkopen aan Nuon? Want Nuon produceert juist ammoniak met behulp van overtallig opgewekte stroom, om energie op te kunnen slaan. Deze ammoniak wordt later weer verbrand door Nuon om energie te kunnen leveren. Dit verhaal kun je lezen op wattisduurzaam. nl onder het kopje ‘power to ammonia’.

 3. Mezzadra

  We zullen toch een antwoord moeten vinden voor de uitspraak van de Raad van State over de beperking van de uitstoot van stikstof. Die uitspraak legt naar schatting 18.000 projecten stil. Als daar geen compensatie voor wordt gevonden is dit een ramp voor de woningbouw, maar zeker ook voor zo’n 18.000 projecten in de Landbouw.

  Terugdringing van de vleesproductie is de snelste weg maar ook maximering van de de maximumsnelheid zal wellicht nodig zijn.

  Het voorstel van D66 is niet krankzinnig en zal, linksom of rechtsom, ook realiteit gaan worden.

  1. meneer cactus

   ja , de oplossing de idioterie bijstellen nu blijkt dat er theoretische waarden zijn opgegeven die nergens opslaan

 4. Agios

  “….Nederland is een postzegel waar veel te veel kippen, varkens en geiten worden gehouden.” Voor het gemak heeft D66 de grootste boosdoener wijselijk niet genoemd. Nederland is inderdaad een postzegel waar veel te veel mensen rondkuieren. De grote aantallen mensen is de hoofdoorzaak van de meeste problemen. Gelukszoekers terugsturen, maakt de postzegel al wat leger. Verder maar eens ophouden met kinderen krijgen. Als al die mensen er niet meer zijn, is het probleem van de veestapel meteen opgelost. D66 is links, dus een probleem!

 5. ZiggyStardust

  We zouden natuurlijk ook die woningbouwprojecten niet uit kunnen voeren, en ruimte laten voor de alsmaar krimpende natuur in ons land. Als we dan ook besluiten om de grenzen dicht te houden, zullen er op termijn weer genoeg woningen beschikbaar komen dmv de krimpende autochtone bevolking (sterfte cijfer is hoger dan geboortecijfer) en worden huizen ook weer betaalbaar voor iedereen.

 6. Ego-non-solus

  Zo’n voorstel kan je alleen maar serieus nemen als D66 ook een idee heeft hoe ze compensatie van vermindering in NL door vermeerdering elders gaat voorkomen. D66 zal de compenserende invoer van vlees- en melkproducten bijvoorbeeld moeten verbieden. Maar dat lef heeft D66 denk ik niet. In dat geval is het voorstel van D66 niets anders dan het eigen straatje schoon vegen door het vuil bij een ander te deponeren.

  Ach wie goed kan wegkijken ziet dat laatste niet.

 7. Mieremet

  Ik zie die foto en denk wat moeten er veel buitenlanders wonen in zoutkamp, kijk al die schotels.

  1. Original NL

   En dat in een “wijde”…!

 8. FJ

  D66 wil de veestapel halveren.

  Zou het geen beter idee zijn, de bestuurders van dit land te halveren.
  Zij hebben er een potje van gemaakt.
  Alles loopt uit de klauw en rupsje nooit genoeg heeft zich definitief gevestigd in het Binnenhof. Aangeleerd vanuit dit bolwerk worden de regenten van het partijkartel over het land verdeeld om daar het laatste uit de bevolking te zuigen.

  Ik denk dat men eens een pas op de plaats moet maken en geen nieuw beleid moet aankondigen, maar oud beleid moet afschaffen.

 9. AS210854

  Als we de linkse kliek moeten geloven, kan Nederland zijn eigen bevolking niet meer voeden. Moeten we alles uit het buitenland over laten komen, wat natuurlijk CO2 bevorderd is en dan hebben we het nog niet gehad over de veiligheid en bereidingen van dat voedsel, dat niet kan tippen aan de Nederlandse voedsel eisen.

 10. Drollevanger

  78% van onze atmosfeer bestaat uit stikstof.
  Krijgt men bij D66 met de overige 22% geen moeite met ademhalen, of heeft men als men hoogopgeleid en deugend is, niet zoveel doorbloeding van de hersens nodig als het plebs.

  1. Cycle25

   D66 gaat verder met hun “straf expeditie”, alles wat in de atmosfeer hangt moet belast worden.

   D66 alias über-ambtenaren willen het liefst 5 miljoen ambtenaren meer, zij vinden de mensheid te stom om zelfs bij elke hap eten een regelneef te plaatsen.

   D66 past bij Groen Links : beiden willen de bevolking en consumptie op de Aarde HALVEREN.

   Je kan nog beter zaken doen met Al Qaida, Taliban, ISIS, dit worden namelijk wassen neuzen vergeleken bij links.

   Jette heeft niets met hetero mensen, baalt van elk geboren baby….want CO2, dus dan is de oplossing…entlösung.

   Links gaat zich verder en verder distantiëren van de man/vrouw hetero wereld, links is een beweging TEGEN de mensheid geworden.

 11. Anne Sophe Schillersdorf

  Vleeseten verbieden lijkt me een goede eerste stap

 12. joey

  Geen enkel probleem voor D66 leden,die eten sowieso alleen tofu,knapperige sprinkhanen etc.

 13. tonna

  “Nederland is een postzegel waar veel te veel kippen, varkens en geiten worden gehouden”

  Nederland is een postzegel waar in vergelijk met veel grotere landen,abnormaal veel klimaatdoelstellingen doorgang moeten vinden!

  Nederland is een postzegel waar in vergelijk met andere landen,qua inwoners en oppervlakte,de meeste immigranten zijn binnen gelaten!

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Minder koeien en MEER Marokkanen

   1. Mars020

    Alleen eten die mocro’s wel veel vlees… Dat is tegen jouw principes… Al die dieren, die ze onverdoofd hun strot doorsnijden is ook niet zo leuk.

 14. Pescador

  ha ha ha ha ha ha ik pis in mijn broek , die homo wordt met de dag gekker , schop hem maar terug in de kast . ha ha ha

 15. C.A.Barstow

  D666, zij hebben altijd al de boerenstand willen vernietigen.
  Herinnerd u zich nog het mond en klauwzeer dossier Kootwijkerbroek?
  dan weet u genoeg.

  Daarbij,
  door deze partij ben je als oudere/hulpbehoevende oudere je leven niet zeker,
  hetzelfde geldt voor het ongeboren leven, ook zij kunnen zich niet verweren.

  U bent toch hoop ik wel zo verstandig nooit en te nimmer op deze smerige ratten bende te gaan stemmen?

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   En toch bepaald deze rattenbende ons justitie. D’66 rechters weet je wel? 🙂

   1. meneer cactus

    yep daarom gaan ze met de billen bloot bij het Wilders proces. Te stom om voor de duvel te dansen die d666 kliek

 16. jhak

  “Geweldig plan”
  , bij volgende verkiezingen dram66 halveren, ha ha ha. Wat een klimaatdrammers.

 17. Baron von Munchhausen

  Gebleken is dat Ozonlaag, Zure regen en, naar nu blijkt, CO2 allemaal leugenachtige oprispingen zijn, om de burger geld uit de zak te halen! De nieuwe “geld uit zak halen” is stikstof!
  Wanneer heeft het “gepeupel en klootjesvolk” door dat ze ononderbroken bedonderd worden?

 18. Punt50

  Wat voor stikstof is precies het probleem? Ik bedoel, ca. 78% van de atmosfeer bestaat gewoon uit stikstof, N2. Vervolgens ca. 21% zuurstof en rest edelgassen etc…

  1. meneer cactus

   ga jij maar uitleggen aan linkse nitwits dat de samenstelling van lucht stabiel is en er dagelijks duizenden metingen verricht worden gebruikt om te overleven

  2. Mezzadra

   Het goede nieuws is dat Punt50 zich deze vraag stelt. Als hij zich er vervolgens ook in gaat verdiepen kan hij de Uitspraak van de Raad van State mogelijk doorgronden.

 19. Jack Flash

  De Afrikaanse veestapel hier halveren lijkt mij een beter idee.

 20. Joop van Leeuwarden

  Niet erg sociaal van 66. Dit noemen ze het probleem verplaatsen naar pakweg Roemenië. Maar goed, dan zijn we wel van een hoop stikstof af en hebben we onze doelen gehaald. Als de wind goed staat tenminste.

  1. Lampje

   Ze hebben wel gelijk, is in Haag allang bekend, maar die doen er niets aan.

 21. Drollevanger

  Ik wist niet dat Folkert van de Graaf, de moordenaar van Fortuin, genoeg kinderen had gemaakt om er complete Linkse partijen met onnozelen te vullen.
  Die linkse partijleden doen me denken aan de oorlog, toen liep de halve Randstad hier langs de straatweg en schooide aardappels bij onze boeren. Anders gingen ze dood van de honger.

 22. Lampje

  In politiek den Haag was het minstens al 15 jaar geleden benoemd dat de veestapel in Nederland moest inkrimpen, echter wordt daar alles met de mond beleden, dus de uitspraak van het D66 jochie is niet zo gek, de veestapel is te groot voor dit land. Veeboeren kunnen met een gerust hart naar de voormalige Oostblok landen, veel ruimte en weinig gezeur, zelfs Frankrijk doet niet moeilijk tegen veeboeren.

 23. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Zo deur de eeuwen hen, was ’t boertje niet in tel
  Moar toen kwam de hongerwinter en toen wisten zie ’t wel
  Op fietsen zonder bende kwam’m zie schooieren um spek
  De EEG trapt ons weer terug moar de boer die is niet gek

  De Boer is troef, de boer is troef
  De ene dag bu-j koning en de andere dag een boef
  Moar als zie zegt “wat bu-j een boer” wet ze niet woar ’t ze over proat

  Bron: Normaal, de boer is troef

  Veur de D’66 Clan :
  Eerst met de kop boaven de beerput stoan
  Doe ’t ok een keer doe ’t ok een keer
  Geestverriekend en een goeie sfeer
  Misschien kunnen die D’66 Clan doarna is better nadenken

  “Moar als zie zegt “wat bu-j een boer” wet ze niet woar ’t ze over proat” Degene die zegt dat de veestapel voor de helft moet inkrimpen wet inderdaad niks over het boeren leaven. Jetten wet niet woarover hy proat
  Als de Veestapel voor de helft moat inkrimpen moat Nederland vlees en melk importeren ut het buutenland is niet goedkoop, niet slim en alleen moar dom. Het is immers een voardeel als je vlees en melk uut eigen land kan kriegen bespoart allemoal import kosten
  Loaten ze die hele D’66 Clan moar in de beerput drieven.
  Jetten mot neet zo dom ut de nekke lulllen.
  Loaten ze de Nederlandse bevolking moar met de helft inkrimpen naar 8,5 miljoen Nederland is overvol.

  1. Mezzadra

   “Loaten ze de Nederlandse bevolking moar met de helft inkrimpen naar 8,5 miljoen Nederland is overvol.”

   Dat is precies de reden. Het is niet meer vol te houden om in dit dichtbevolkte landje zoveel varkens, kippen en koeien te houden. Dat leidt tot een niet meer te dragen milieubelasting.

   Of D66 het voorstelt of niet, dit is een onvermijdelijke ontwikkeling. Links of rechtsom zal de veestapel in Nederland de komende jaren gaan halveren.

   1. meneer cactus

    Dat is precies de reden. Het is niet meer vol te houden om in dit dichtbevolkte landje zoveel asielzoekers , gelukszoekers en illegalen te houden. Dat leidt tot een niet meer te dragen milieubelasting.

    Of D66 het voorstelt of niet, dit is een onvermijdelijke ontwikkeling. Links of rechtsom zal de migratie in Nederland de komende jaren gaan halveren.

 24. Lay down your souls to the gods rock and roll

  8,5 miljoen teveel inwoners in het land leidt tot een onmeunig hoge klimaatbelasting. Halvering van de veestapel betekent dat de helft van Nederland ut vuilnisbakken moet etten en bloembollen moat nuttigen net als in de oorlog. Een strenge selectie van asielzoekers en vluchtelingen en migranten die slecht integreren. Als deze mensen onbeperkt bijstandsuitkeringen incasseren en weigert te gaan werken : OPROTTEN!!! Gelukszoekers : OPROTTEN!!! Migranten die de Nederlandse normen en waarden niet serieus nemen en slecht Nederlands sprekt : OPROTTEN!!!!
  ’t is duudelijk Mezzadra mot neet zo dom ut de nekke lullen
  Zonder Boer gean voer!!!! zo is het toevallig ook nog eens een kear.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.