Krankzinnig plan van D66! Willen veestapel halveren voor vermindering stikstofuitstoot

Geen categoriesep 09 2019, 13:47
Als je denkt dat het niet gekker kan, dan blijkt het tegendeel dus waar te zijn. De hysterie is tot grote hoogte gestegen bij coalitiepartij D66. Zij vinden dat de veestapel moet worden gehalveerd. Het doel: stikstofuitstoot omlaag brengen.
D66-coryfee Tjeerd de Groot doet tegenover RTL Nieuws een boekje open waarin hij zijn waanzinnige denkbeelden probeert te ventileren.

"Van de Nederlandse stikstofuitstoot is 70 procent afkomstig van de landbouw, waarvan een groot gedeelte uit de intensieve veehouderij. Dat is enorm. Tegelijkertijd is de bijdrage van de intensieve veehouderij aan onze eigen economie nog geen 1 procent. De verhouding is compleet zoek."

Dit waanzinnige plan ligt heel slecht bij andere coalitie partijen, zoals de VVD, ChristenUnie en het CDA. Vooral die laatste partij schijnt erg veel boeren tussen hun achterban te hebben zitten. Het is echter niet voor de boeren te hopen dat het CDA hun laat vallen als een baksteen, als puntje bij paaltje komt. De Groot is er namelijk wel uit. Volgens hem is er geen houden meer aan:

"Het wordt tijd dat er verantwoordelijkheid genomen wordt. Voor bio-industrie is geen toekomst meer: Nederland is een postzegel waar veel te veel kippen, varkens en geiten worden gehouden."

Carola Schouten (ChristenUnie), minister van Landbouw, heeft inmiddels gereageerd op deze kwestie, wederom tegenover RTL Nieuws. Ze was op z'n zachtst gezegd niet blij met het 'stikstofplan' van D66.

"Ik vind het niet chic als je als boer of boerin in de krant leest dat je wel voor een groot deel kan verdwijnen"

En natuurlijk was ook Thierry Baudet niet te beroerd om ook nog een duit in het zakje te doen. In een tweet kon hij het niet nalaten om zijn verontwaardiging de wereld in te slingeren. Hij bijt D66 zelfs toe dat ze 'in de ban' zijn 'van irrationeel milieufanatisme'.
Het is natuurlijk weer afwachten wat er nu zal gaan gebeuren. Er zal dus wel weer flink gediscussieerd worden hierover. En dat allemaal over de rug van onze boeren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten