Lol! Politie houdt van heftige feestjes: ‘Politietop houdt feestjes van tienduizenden euro’s’

De politie ligt de laatste tijd nog niet genoeg onder vuur, van ‘geïnstitutionaliseerd’ discriminatie tot heftige feestjes het kan allemaal bij de politie. Misdaad oplossen lijkt secundair te zijn voor de politietop. Dat blijkt uit onderzoek van Argos het radioprogramma heeft lijsten met tienduizenden uitgaves doorgespit en kwam tot deze conclusie.

Een wisseling van de wacht, waar de ene korpschef afscheidt neemt en de andere wordt geïnstalleerd zou maar liefst 80.000 euro hebben gekost. Waarschijnlijk hadden ze wel een episch feest, maar dit kan en mag natuurlijk niet.

De bedragen liggen fors hoger dan de grens van 1200 euro. Het ergste moet nog komen: tussen 2013 – 2017 waren er honderden bijeenkomsten die meer dan dit bedragen kosten. Het is dus een structureel probleem dat de politie met geld loopt te smijten om dikke feestjes te organiseren. Prioriteiten en integriteit is dus ver te zoeken.

De voorzitter van de politievakbond is nijdig dat dus gebeurt, het schaadt namelijk alleen maar het imago van de politie. Die zoals genoemd al jaren tanende is.

ver de representatiebudgetten is jaren terug al gediscussieerd. Toen is beterschap beloofd. Hoe kan het dat we opnieuw verrast worden? En waarom is dit niet uit interne controles gebleken, maar moet de journalistiek dit aan het licht brengen?’’

Naast de wilde feestjes zijn er ook dubieuze boekingen voor privé diners en seizoenskaarten voor Feyenoord, Ajax en AZ. Gelukkig laat de politie weten dat ze dit snel gaan onderzoeken en zullen komen met een kritische analyse. Want dit kan natuurlijk niet.

De politie is een bolwerk van zelfverrijking aan de top terwijl de gemiddelde straatagent een triest en mager loontje krijgt en ondanks alles toch probleemwijken als Kanaleneiland blijven betreden. De politietop moet zich schamen, als er geen koppen gaan rollen dan kunnen we alvast concluderen dat er ook niks zal worden opgelost.

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. van Urk

  Feestjes,feestjes en feestjes. Dat zien velen in ons land het belangrijkst. Het echte leven is geen feest.

  1. Mezzadra

   In de Gereformeerde kringen waar de heer van Urk vertoeft is het leven inderdaad geen feest.

   Voor andere mensen is dat wel het geval.

   1. Siemien

    Ja mezzadra vindt politiemensen op een gaybootje inderdaad een feest

    1. EU kok

     een gaybootje?
     Is dat een vaartuig zonder zwaard ?

   2. van Urk

    Advocaat vermoordt, politie agenten aangevallen bij een aanhouding etc…voor Mezzadra is dat een feest. “Het leven is geen schouwspel of feest; het is een kritiek geval.” -George Santayana 1863-1952-

   3. Top

    Blablabla. Blaaskaak.# Viezerik. Zo spreekt, ‘de persoon’, die al zijn gehele leven zijn hand op houdt en nog nooit van enige bijdrage aan de maatschappij, die hem en zijn, door hem voortgebrachte ‘vuilnis’, valt te betichten. Kortom een Tokkie

 2. Ben-NIET-Groen-L

  Het mooiste staat hier niet eens vermeld:

  Inkomen koningspaar gaat met 2,6 procent omhoog!!!

  Het gezamenlijke inkomen van het koningspaar is volgend jaar 1.326.000 euro, netto!!! Dat is een stijging van 2,6 procent!!!!!! De cijfers staan in de begroting van de Koning, die is opgenomen in de Miljoenennota.
  Boven op dit inkomen krijgen koning Willem-Alexander en koningin Máxima een vergoeding voor personeel en materiële ondersteuning. Dit bedrag is volgend jaar 5.580.000 euro!!!!!!!
  Ook prinses Beatrix kan rekenen op een indexatie van haar uitkeringen!!! Haar inkomen, dus zonder de uitkering voor personeel, is komend jaar 537.000 euro, eveneens belastingvrij!!! Dat is 2,7 procent meer dan dit jaar!!! De stijgingen zijn gebaseerd op de salarisontwikkelingen bij rijksambtenaren.

  En mijn pensioentje word nog steeds niet geïndexeerd en zelfs verlaagd !!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ik zal mij verder maar inhouden, want dat is slecht voor mijn hart zeggen ze.

  1. EU kok

   Quote : Ik zal mij verder maar inhouden, want dat is slecht voor mijn hart zeggen ze.
   .
   Zeggen ze?
   Wie zegt dat en misschien is het juist de oplossing voor de pensioen-problemen.

   1. Siemien

    Misselijk mannetje EU plempt even een kansloos commentaartje..

    1. Ben-NIET-Groen-L

     Siemien,

     Ik was ook niet van plan om ook maar een letter aan ‘HET’ te spenderen.
     Moet eigenlijk hier niemand doen.

   2. Seneca

    @eu kok
    je hebt gelijk een fataal hartinfarct – met name bij ouderen – zou de oplossing van de alsmaar voortschrijdende vergrijzing zijn. waarom geef je niet het goede voorbeeld en sterf je in de loop van volgende week! niemand houdt je tegen, integendeel de meeste reaguurders helpen je graag een handje. dat kan een stop zijn voor de alsmaar voortschrijdende verlinksing van dit land.

   3. Top

    Glibber glibber, daar gaat onze Jabba weer! Als dunne kakkederrie, door het leven. Een misselijkmakend stukje anusurft, die elke dag zijn lege leventje, zin moet geven, door hier 24/7 zijn stinkspoor achter te laten.

  2. Jumping

   Inderdaad BNGL.

   Het mooiste is eigenlijk, dat de …….. met die baard, het een aantal jaren geleden had, over de voordelen van een participatiemaatschappij.

   Zijn Moeder bewoont (deels) op mijn kosten een kasteel en heeft ca 20 personen in dienst, om haar van dienst te zijn.

   En ieder jaar ontvangt zijn Moeder dus 537.000 Euro.
   Personeel is voor rekening belastingbetalers.

   En inderdaad mijn bedrijfspensioen staat al ca 16 jaar in de rust fase.

 3. Joop Klepzeikert

  Is die foto werkelijk van de Nederlandse politie of is die genomen bij een verkleedpartij van de Jostiband?

  1. EU kok

   Ja Joop, dat is de Nederlandse blije politie.
   Vrolijker dan het gros der reageerders.
   Hoe is uw ervaring met de politie in uw nieuwe vaderland?

   1. Joop Klepzeikert

    @EU trol: Hier handhaaft politie WEL de orde, houdt geen feestjes, knuffelt geen moslims, negers en socialisten, maar voeren hun taak naar behoren uit.
    Zien er ook niet uit als de Jostiband, maar zijn intelligente mensen, die WEL een gedegen opleiding hebben gehad. Niet 3 weken training na de VMBO en dan met een ‘ervaren’ agent de straat op dus, zoals in Nederland, maar een ECHTE politieschool gevolgd na een gedegen middelbare algemene opleiding.

    1. EU kok

     Oh alleswetende Joop.
     Houdt ons niet langer in spanning.
     Waar heeft u uw beloofde land gevonden ?

     1. Joop Klepzeikert

      Dat gaat jou geen zak aan werkeloze parasiet EU trol.

 4. Willemm

  Ik denk niet dat het fatsoenlijk is om over deze dingen te klagen zolang de politie doet waar het voor is: orde handhaven. En dat doet het goed. We moeten blij zijn dat de politie er is en misdeed zo laag is in het Nederland van nu.

  1. FJ

   Volgens de door de politie geleverde cijfers. Ha, ha.
   OOK DE FEESTJES VERMINDEREN, maar kosten aan het einde van het jaar meer dan de jaren ervoor. Ha,ha
   En Akkerboom vraagt in zijn nieuwjaarspeech van 2020 een verhoging van het budget want de feesten voor de top worden weer duurder. Ha,ha

   En zo is onze hele overheid, met ons belastinggeld bezorgt de top zich een luizenleven.

   OPLOSSING: TOP ERUIT SCHOPPEN.
   Gehele reorganisatie voor de hele overheid. Bezuinigen en belastingverlaging.

  2. Siemien

   Ik denk dat Wiwemm even lekker op moet rotten met z’n politiek correcte gekots hier

   1. Willemm

    Het feit dat ik persoonlijk content ben met mijn leven en geen hekel heb en alles en iedereen spreekt u niet aan?

    1. Siemien

     Feit dat jij exorbitante ongeoorloofde uitgaven goedpraat maakt dat je door het mandje valt Wiwemm H.U.T.T.E.N

     1. van Urk

      Men kan het ook uitbesteden aan dat verderf poel Amsterdam waar de criminaliteit boven de wet staat. Nee gooi het geld maar weg aan feestjes en dan achteraf jammeren dat de politie gebrek heeft aan middelen.

  3. Seneca

   @willemm (waarom 2 x een m, bent u van koninklijke bloede?)
   indien u van mening bent dat de politie de orde goed handhaaft, dan bent u een gelukkig mens! vermoedelijk heeft u niets aan den lijve ondervonden, want anders zou u wel anders piepen. of bedoelt u met ‘orde handhaven’, de kreet van de dienstdoende agent:
   ‘doorlopen mensen, niets aan de hand…’.

 5. fusilier

  Geven die politie mensen elkaar wel eens een boete? Als ze over de scheef gaan.

 6. Sando

  Ik heb totaal geen respect meer voor deze mensen wat een bagger zit er tussen Oke bekeuring geen probleem mee is zo als het is toch. Maar voor de rest

 7. Harrt Neutraal

  Ik wist allang dat het OM en de politie top gewoon een criminele organisatie is was en blijft, beetje zo werken dat de echte criminelen elkaar zullen omleggen en als daar dan ook nog een advocaat laten sneuvelen oké jammer maar er mee zitten vergaat het maar mogelijk of zeker krijgen ze nog rianter inkomen hierdoor oké de hard werkende agent mag ook af en toe een fooi , maar koppen rollen daar bij het OM en de politie top, beslist niet zolang daar geen echt hard optreden van rechtse Politicus komt met 80% dat hij zelf ook gaat sneuvelen en het OM en Politie Top gewoon door gaan.

 8. spelende vrouw

  uiteraard , een feestje op kosten van een ander is nooit weg maar er moet wel geld bij hoor , het is te karig

 9. Vrijedenkert

  Niet genoeg opsporingscapaciteit, tekort aan rechercheurs, tekort aan forensische opsporing, tekort aan technische en it-specialisten maar wel dure feesten georganiseerd door de politietop?
  In grote steden zoals Amsterdam wordt niet meer gehandhaaft en illegalen kraken er op los, grensgebieden in Brabant en Limburg veranderen langzaam in het wilde-westen, Mocro-maffia doet wat het wil en legt aan de lopende band mensen om en Nederland verandert langzaam in een narcostaat van Zuid-Amerikaanse proporties waarbij bestuurders zoals burgemeesters in gemeenten of openbare aanklagers/officieren van justitieregelmatig worden bedreigd en advocaten van kroongetuigen zelfs worden omgelegd!
  Ministerie van justitie en ook de politietop moet flink de bezem door om dit aan te pakken.

 10. Lampje

  Daar gaat ons belastinggeld weer, door knullig handelen van de politie, wat dacht u van deze, stond zojuist in het AD “Politie overschrijdt ‘feest- en cadeaubudget’ met miljoenen euro’s”. Ze denken dus zeer lichtvaardig over ons belastinggeld. Snelle audi’s staan stil omdat ze geen goede chauffeurs hebben. Verkrachtingszaken blijven liggen, ze veroorzaken zelf de meeste verkeersongevallen, ze houden zich vaak niet aan de wet en al ze een klap krijgen staan ze te huilen. Politie tienduizenden keren te laat na 112 melding, verbetering blijft uit Kortom de Nederlandse corrupte politie is de grootste criminele bende in Nederland

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.