Zeg maar dag tegen hard rijden! ‘Maximumsnelheid omlaag vanwege stikstofcrisis’

Geen categoriesep 21 2019, 10:00
De commissie Remkes heeft zijn advies geuit aan het kabinet, en jawel we zullen er allemaal aan moeten geloven: we mogen minder snellen planken over de snelweg! De veestapel en de maximumsnelheid moeten omlaag om het stikstofprobleem aan te pakken. Zo luidt het nieuwe advies van Remkes aan ons kabinet.
Aankomende woensdag presenteert de commissie Remkes pas officieel het nieuwe adviesrapport. Toch is het rapport al binnen kleine kringen verspreid en uiteraard natuurlijk uitgelekt. In het advies roept Remkes het kabinet op om met een pakket aan noodmaatregelen te komen, er moet nu verandering komen aldus Remkes.
Remkes is van mening dat we alles op alles moeten zetten om de natuur te beschermen, wat uiteraard meer dan logisch is. Ondanks dat vrijwel iedereen het hier mee eens is, doet men net of dit advies baanbrekend is.
In alle sectoren zal aanpassing volgen als we het advies van Remkes uitvoeren, maar twee sectoren springen eruit: landbouw en verkeer. Oftewel de autorijder en de boer zijn weer de sjaak. Dit zal wel betekenen dat Rutte afscheid moet nemen van zijn eigen stokpaardje: 130km per uur toeren op de snelweg.
Ook gaat er kritisch gekeken worden naar de mogelijkheden met de rekentool, want voor grote bouwprojecten hebben we niks aan de rekentool. Remkes is van mening dat voor grote bouwprojecten er andere maatregelen moeten komen zodat ook zij gewoon verder kunnen.
Naar verwachting zal begin volgend jaar de commissie Remkes met een compleet nieuw stikstofbeleid komen, dus de inhoudelijke veranderingen kunnen we nog even op wachten. Voor veel ondernemers en boeren zijn het dus onzekere tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten