Lol! Politie houdt van heftige feestjes: 'Politietop houdt feestjes van tienduizenden euro's'

Lol! Politie houdt van heftige feestjes: 'Politietop houdt feestjes van tienduizenden euro's'

De Nederlandse politie, blij en divers. Bron: DutchMen / Shutterstock.com.

De politie ligt de laatste tijd nog niet genoeg onder vuur, van 'geïnstitutionaliseerd' discriminatie tot heftige feestjes het kan allemaal bij de politie. Misdaad oplossen lijkt secundair te zijn voor de politietop. Dat blijkt uit onderzoek van Argos het radioprogramma heeft lijsten met tienduizenden uitgaves doorgespit en kwam tot deze conclusie.

Een wisseling van de wacht, waar de ene korpschef afscheidt neemt en de andere wordt geïnstalleerd zou maar liefst 80.000 euro hebben gekost. Waarschijnlijk hadden ze wel een episch feest, maar dit kan en mag natuurlijk niet.

De bedragen liggen fors hoger dan de grens van 1200 euro. Het ergste moet nog komen: tussen 2013 - 2017 waren er honderden bijeenkomsten die meer dan dit bedragen kosten. Het is dus een structureel probleem dat de politie met geld loopt te smijten om dikke feestjes te organiseren. Prioriteiten en integriteit is dus ver te zoeken.

De voorzitter van de politievakbond is nijdig dat dus gebeurt, het schaadt namelijk alleen maar het imago van de politie. Die zoals genoemd al jaren tanende is.

ver de representatiebudgetten is jaren terug al gediscussieerd. Toen is beterschap beloofd. Hoe kan het dat we opnieuw verrast worden? En waarom is dit niet uit interne controles gebleken, maar moet de journalistiek dit aan het licht brengen?’’

Naast de wilde feestjes zijn er ook dubieuze boekingen voor privé diners en seizoenskaarten voor Feyenoord, Ajax en AZ. Gelukkig laat de politie weten dat ze dit snel gaan onderzoeken en zullen komen met een kritische analyse. Want dit kan natuurlijk niet.

De politie is een bolwerk van zelfverrijking aan de top terwijl de gemiddelde straatagent een triest en mager loontje krijgt en ondanks alles toch probleemwijken als Kanaleneiland blijven betreden. De politietop moet zich schamen, als er geen koppen gaan rollen dan kunnen we alvast concluderen dat er ook niks zal worden opgelost.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties