Mark ‘geen cent meer naar Griekenland’ Rutte verdedigt Koninklijk Huis inzake dubbele betaling

Het NRC besloot maar eens op onderzoek uit te gaan en de resultaten zijn niet mals. De krant bracht naar buiten dat de Oranjes een vergoeding zouden krijgen voor de onderhoud van paleisinventarissen. En dat terwijl de staat het onderhoud die hele tijd heeft betaald. Niet gek natuurlijk, dat je als een koning kunt leven als je ook daadwerkelijk de koning bent. 

In het kort komt het er dus op neer dat er al dertig jaar lang dubbel geld is neergelegd voor de onderhoud van paleisinventarissen van verschillende paleizen. Het gaat hier over: Noordeinde, Huis ten Bosch, Het Loo en Soestdijk. Uiteraard is dit nieuws niet lekker voor onze royals en dus doet Mark Rutte z’n zegje tegenover de NOS.

“Premier Rutte denkt dat het Koninklijk Huis geen dubbele vergoeding heeft gekregen voor het onderhoud van de inboedel van de paleizen. In een reactie op een artikel van NRC zegt hij dat de exacte betaling van restauratie van allerlei spullen “verschrikkelijk ingewikkeld” is.”

De premier ‘denkt’ dat het Koninklijk Huis geen dubbele vergoeding heeft gekregen. Tja, het woordje ‘denkt’ klinkt nu ook niet al te zelfverzekerd. Denken is ten slotte wat anders dan weten, nietwaar?! Rutte verwijst verder naar ‘de complexiteit van de jaren 70’.

“Er is één grote pot voor de restauratie van kleine meubeltjes en spulletjes, de grotere restauraties worden nog door de overheid gedaan.”

Het is echter niet de eerste keer dat vergelijkbaar nieuws naar buiten kwam. Eerder werd al naar buiten gebracht dat voor de verbouwing van Huis ten Bosch iets meer geld uitgegeven was dan oorspronkelijk de bedoeling was. Het ging hier om 35 miljoen euro, wat was opgelopen tot 63 miljoen euro.

Persoonlijk heb ik niet zoveel tegen het koningshuis. Veel mensen beleven er toch plezier aan, zie de beelden van koningsdag bijvoorbeeld. Maar misschien is het toch even handig om te onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren, want dubbel betalen is nooit leuk. Voor niemand niet!

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. santiago

  Natuurlijk verdedigt Mark het koninklijk huis. Dat is zijn boterham he. Hij heeft de stront van Bea tot voorbij de ellenbogen. Markie is niet meer of minder dan de hoofdlakei.

  1. Mezzadra

   “Hij heeft de stront van Bea tot voorbij de ellenbogen.”

   Niveautje hoor.

   1. santiago

    Mezzadra. Ik vind dat ik mij, gezien de situatie nog vrij netjes uitdruk. Ik zou het nog veel treffender hebben kunnen zeggen, maar ik houd me in.
    Als je wilt dat ik uitleg wat ik hier precies mee bedoel, zal ik dat niet doen.

    1. Mieremet

     Santiago. Begin bij Bea en eindig bij Demmink, je snapt wat ik bedoel, wakkere gast. Doe je verhaal.

   2. Mieremet

    Niveaatje van Beaatje.

   3. Dik

    De aandoenlijke heeft z’n volgende nick al in de startblokken, neemt niet weg dat hij gewoon doorgaat met het laten van zijn dagelijkse digitale scheetjes.

 2. Meriadoc Brandebok

  Uiteraard moet dit goed worden uitgezocht. Ik kan me echter niet aan de indruk onttrekken dat het inderdaad ingewikkeld is rondom de diverse betalingen. Alleen het fortuin van de Oranjes ligt al versnipperd over Nederland met panden, lapjes grond, enzovoorts.

  1. Original NL

   Idd..het is zo verschrikkelijk ingewikkeld, dus maken de ambtenaren voor de zekerheid maar meerdere malen enige miljoenen belastinggeld over naar onze bebaarde dikke koning.
   Als er wat overblijft mag hij teveel terugstorten….is nog nooit gebeurd natuurlijk.

 3. AS210854

  Niet anders verwacht van deze voorovergebogen, door zijn lange lieg neus, politicus

 4. Jumping

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Het wordt met de dag duidelijker.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Rutte is de loopjongen van het grootkapitaal, incl het Koningshuis.

 5. Jack Flash

  Rutte 4?De Heer zij met ons.

 6. macsjang

  Als het naar stront stinkt in politiek den Haag, is er een VVD-er bij betrokken. Altijd…..al decennialang.

 7. joey

  Het onderhoud van het koninklijke zeiljacht De Groene Draeck kostte tussen 2004 en 2015 anderhalf miljoen euro.

 8. Vraagtekentje

  Natuurlijk moet het hoofd van onze bananen monarchie verdedigt worden door de enige echte die dit ervan gemaakt heeft.

 9. C.A.Barstow

  Wie nu nog denkt dat Rutte een integer politicus is die mankeert vrees ik iets aan zijn bovenkamer.
  Rutte is een Schurk, ja met een hoofdletter, een Schurk van de bovenste plank en dat bestuurd dus ons land.
  Wij leven op het ogenblik in een Schurkenstaat waar onder het mom van democratie alles is geoorloofd lijkt het wel.
  In het bijzonder als het mister Land en Volksverrader Rutte erom gaat de machtswellustelingen in Brussel tevreden te houden.
  Een bewijs daarvan? zie wat voor een amateuristische smeerlappen er op het pluche zitten wanneer wij het hebben over het dossier Geert Wilders, een groot deel van het volk dat op Wilders stemde werd en word al in de stront geduwd dat was voor die amateuristische boevenbende in politiek Den Haag blijkbaar niet genoeg.

  Wie nog nu nog op deze Misleider, Schurk, Huichelaar, Dief, Land en Volksverrader
  Mark Rutte stemt is rijp voor opname in een psychiatrische inrichting voor een, mocht het nog niet helemaal hopeloos met u zijn, langdurige behandeling.

 10. merlot

  Voor wie geïnteresseerd is in de financiële malversaties:

  De Nederlandse monarchie kost de belastingbetaler ruim 345 miljoen euro per jaar, bijna zes keer zoveel als door de overheid bekend gemaakt wordt. Ons vorstenhuis is niet alleen een van de duurste van Europa, maar ook een van de rijkste, zo blijkt uit het rapport ‘De verborgen kosten van het koningshuis’. Door een ingewikkelde financiële structuur blijft een groot deel van het vermogen buiten beeld van de fiscus.

  ht*p://kostenkoningshuis.nl/

  1. santiago

   Merlot. Hoe kom je er bij.
   De monarchie en alles wat er omheen hangt kost ons miljarden per jaar.

 11. tonna

  “mensen beleven toch plezier aan koninklijk huis? ”
  Is dat zo?
  Het is misschien leuk voor kinderen,dagje vrij,vlaggetjes,oranje mutsjes etc.
  Maar volwassen mensen die plezier hebben aan die poppenkast,dan zijn ze echt blijven steken in hun prepuberale tijdsbeeld!
  Als de leden van het koninklijk huis hun eigen broek gaan ophouden, mogen ze wat mij betreft nog duizenden jaren koning/koningin zijn!

  1. santiago

   tonna. Koninginnedag. Daggie vrij. Hoedje op, toeter mee, lekker naar de vrijmarkt en de hele dag zuipen. Mooi toch, zouden we niet willen missen.

 12. Cycle25

  Rutte geilt op macht & globalisme, hij hoort bij deze verrotte bende.

 13. meneer cactus

  Als zijn lippen bewegen is het een leugen

 14. Lampje

  Gelukkig, hij heeft het liegen nog niet verleerd, ’t is waarschijnlijk zijn geaardheid.

 15. fusilier

  Die geld verslindende machine het koningshuis heeft nooit genoeg, steekpenningen van een vliegtuig bouwer genaamd Lockheed zegt mij al meer dan genoeg, en het houd maar niet op. En als het hier te heet wordt hier onder hun voetjes zitten zij als het eerst in het vliegtuig. Je moet wel heel goed kunnen liegen als je dit allemaal weet te verdedigen.

 16. Punt50

  Beste is dat WA het dertig jaar te veel gekregen geld met rente terugstort in de staatskas.

 17. Vliegenvanger

  Rutte komt overal mee weg. De tijd is aangebroken dat Rutte wordt afgebroken. De vele leugens, schandalen, bedrog, het kan niet op met die vent. Iedereen kotst hem uit en toch steeds weer op hem stemmen. Nederland moet wakker worden, laat je niet meer besodemieteren door Rutte. Trap hem de laan uit, de pad af en de sloot in. Daar hoort hij thuis. Hij breekt Nederland helemaal af, met zijn eeuwige grijns op zijn smoel.

 18. Bes Tolen

  Het grootkapitaal. Dat wordt inderdaad vertolkt en wel op instignatie van de macht, die in Rome haar oorsprong vindt. Tachtig procent van de grootbanken in de westerse wereld.
  Maar hoe zit het met he koninklijk huis? De band, die zij met Rome hebben, is die van dispensatielid van de Malthezer Orde. De orde, die heel oude hoge en hogere adellijke Rooms katholieke families als lid heeft. Dispensatie omdat het Nederlandse vorstenhuis niet Rooms katholiek is. Een rechtstreekse afstammeling van de laatste Romeinse keizer (Dat wil zeggen, die in Rome resideerde. Vermoedelijk is dat niet een afstammeling van de allerlaatste keizer maar van de derde vanaf ”achteraan” gerekend), is voorzitter van de club en heeft maandelijks een dag overleg met de paus.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.