Market Garden-veteranen geweigerd bij herdenking: “75 jaar geleden hadden we geen pasjes nodig”

Vandaag werd operatie Market Garden herdacht in de omgeving van Arnhem. Bij de herdenkingen waren ook veteranen uit Polen en het Verenigd Koninkrijk aanwezig. Burgemeester Marcouch maakt ondertussen vreemde opmerkingen op Twitter. 


De operatie in het najaar van 1944 was een Brits feestje dat uiteindelijk mislukte omdat er enkele goed uitgeruste Waffen SS-bataljons nabij Arnhem gelegerd waren. Volgens de geweigerde veteranen waren ze in voorgaande wel gewoon welkom bij de herdenking van Market Garden. Ondertussen maakt burgemeester Marcouch gebruik van bijzondere taalkundige formuleringen op Twitter:

Burgemeester Marcouch op Twitter. Bron: Twitter / Ahmed Marcouch
Burgemeester Marcouch op Twitter. Bron: Twitter / Ahmed Marcouch

Jammer, maar foutjes werden er dit jaar dus wel gemaakt. In de stad van burgemeester Ahmed Marcouch waren de veteranen namelijk niet welkom in de vip-ruimte van de Berenkuil. De vier extra personen pasten niet meer in de vip-ruimte, zo meldt Omroep Gelderland. Waarschijnlijk werden de veteranen geweigerd vanwege zeer statische ‘brandveiligheidseisen’  en daar kun je natuurlijk nóóit van afwijken. Misschien ook wel, maar in principe niet. Wél of geen veteraan.

Burgemeester Marcouch heeft aangegeven dat hij het ‘goed wil maken’, maar reken er maar op dat de veteranen het Marcouch moeilijk gaan maken want dit zijn ze gewoon ‘niet gewend’:

“We komen al vanaf begin jaren tachtig en we hebben nog nooit een pas nodig gehad. Wij dachten dat onze medailles dienden als toegangsbewijs”

De fout ligt overduidelijk bij de planning van het evenement: immers was er niet genoeg plek voor alle VIP’s: de veteranen. En zou er ook slecht zijn gecommuniceerd met de mannen. Heel erg knullig, zeker als je bedenkt dat deze mannen ons bevrijden van de Duitse bezetter. Maar aan de andere kant, ze zien er ook wel erg jong uit, niet?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. spelende vrouw

  regeltjes zijn regeltjes in links nederland

  1. hans-e-pans

   Dat is waar Nederland aan kapot gaat, regeltjes en protocollen, langzaam maar zeker.

 2. C.A.Barstow

  Bedankt Helden dat jullie voor onze vrijheid hebben willen strijden.
  en wilt u zich dan nu verwijderen uit deze vipruimte?

  Werkelijk, ik ben niet snel met stomheid geslagen maar hier heb ik geen woorden voor.

  Stem FvD.

 3. Vrijedenkert

  Het dekoloniseren van herdenkingen tweede wereldoorlog?
  Waren in het verleden mischien teveel witte veteranen uit Polen en het Verenigd-Koningkrijk aanwezig?
  Wil mocro-burgemeester Marcouch en meer multi-culturele herdenking met meer mensen aanwezig met een allochtone of Moslim achtergrond…
  Ik krijg sterk het gevoel dan naast onze cultuur, tradities en feestdagen nu ook onze herdenkingen worden verkwanseld en aangepast!

  1. EU kok

   Volgens mij zitten de Bilderberg-groep of de Illuminatie er achter .

   1. Vrijedenkert

    Geachte EU-waterkoker,

    Als ik uw mening wil lezen dan rammel ik vooraf wel even met de schijtpot, ik heb niet gerammeld dus uw nikszeggende dwaze opmerking wat werkelijk nergens op slaat is verspilde energie!

   2. Roughwood

    Realiseert u zich even dat deze helden het voor u mede mogelijk hebben gemaakt dat u hier dagelijks de meest flagrante wartaal kunt uitbraken? Toon daarom eens een keertje respect door een zinnige reactie te posten. Maar blijkbaar is dat voor een ééncellige als u teveel gevraagd. Lutser!

    1. Meriadoc Brandebok

     @Roughwood

     Ik meen dat je deze reactie aan Vrijedenkert richtte? Hij was namelijk diegene die wartaal uitsloeg.

     1. Roughwood

      Als Vrijedenkert (volgens u) wartaal uitslaat voelt kokkie zich blijkbaar geroepen om dat dan ook maar te doen. En als ik daar vervolgens op reageer meent u mij te moeten wijzen op het feit dat ik mijn post waarschijnlijk aan de verkeerde persoon heb gericht. Raarrr. Niet dus.

     2. Siemien

      Je bent echt van de pot gerukt occult fantasietje

     3. Meriadoc Brandebok

      @Roughwood

      Je post was inderdaad aan de verkeerde persoon gericht. Vrijedenkert vroeg zich hardop af of de Marokkaanse burgemeester een bijeenkomst met meer moslims wenste en impliceerde daarmee dat Marcouch de weigering aanstuurde. Tegen deze discriminerende opmerking maakte je geenszins bezwaar, nee, je zat te schoppen tegen een ander die de discriminerende opmerking van Vrijedenkert op de hak nam.

      Dat is inderdaad raar.

     4. Vrijedenkert

      Geachte madam Brandebok,

      Ik wartaal uitslaan en EU-waterkokert niet?
      Je mag mijn opmerking overdreven vinden of vergezocht maar wartaal is onzin! EU-waterbereider haalt er illuminatie bij en Bilderberg terwijl ik grote vraagtekens heb bij Marcouch als bestuurder en PvdA-politicus en zijn beleid inzake deze herdenking…

      Kijk naar alle ongewenste grote maatschappelijke veranderingen in dit land en Europa onder druk van een klein aantal allochtonen, anders gelovigen o.a. Moslims en dwaze linkse wereldverbeteraars en de daarbij gaande massale immigratie van buiten Europa hierheen waarbij velen vinden dat de Europeanen zich maar dienen aan te passen naar de nieuwkomers.

      Marcouch politicus voor de PvdAllochtonen die notabene de verdefelijke partij DENK heeft voortgebracht en graag eigen principes en de Nederlandse cultuur opzij schuifen om maar stemvee te kunnen behouden of uit te breiden met nieuwkomers!

      PvdA-burgemeester en politicus Marcouch waar ik grote bedenkingen bij heb al voor dat hij burgemeester was van Arnhem, ene persoon met meerdere gezcihten die zich naar buiten toe graag presenteert als moderne progressieve sociaal-democraat maar prive vooral een streng gelovige conservatieve-Moslim is!

      Ga maar googelen op Marcouch en of hij wel geschikt is als/en burgemeester moet worden van Arnhem en je zult vele kritische artikelen en discussie’s over hem vinden!

      Dubbele moraal, dubbele loyaliteit, dubbele agenda dus wie en wat dient deze man? Waarom worden deze veteranen geweerd?

      Mijn opmerking is mischien wat overdreven en vergezocht maar zeker gerechtvaardigd met alles wat gaande is en wat er speelt!

     5. Meriadoc Brandebok

      Vrijedenkert schreef: “Mijn opmerking is misschien wat overdreven…”

      Juist.

     6. Roughwood

      @Brandebok

      Natuurlijk! De discriminatiekaart wordt weer eens getrokken. En daarmee de discussie lamgelegd. Hou eens op om met dat hautaine, zelfingenomen en alwetende toontje mij te dicteren wat ik zou moeten vinden of doen. Dat bepaal ik namelijk zelf wel!

  2. Meriadoc Brandebok

   Mensen die discrimineren redeneren niet op basis van feiten, maar op basis van religie dan wel huidskleur.

   1. Blitzkrieg

    Meriadoc Brandebok : Mensen stigmatiseren niet op basis van feiten, maar op basis van ideologie.

   2. spelende vrouw

    je bedoeld donker gekleurd religieus riftuig

  3. C.A.Barstow

   @Vrijedenkert:

   Alles zal eraan moeten geloven, we zijn aan de goden overgeleverd.

 4. Westerling 1

  Ze zien er jong uit voor hun leeftijd van 93 en 77 jaar.

  1. toetssteen

   @Westerling
   Mijn zwager is 83, u zou hem geen 65 geven. Hij sport nog, zeilt nog en trekt samen met mijn zus heel Europa door.
   Mijn schermleraar en grote vriend (RIP) heeft gevochten in Birma gevochten, hij overleefde het. Een beer van een vent die je op zijn negentigste nog geen 70 zou geven. Hij werd bijna 100!

   U moet niet afgaan op uiterlijkheden.

 5. Jantje

  Ik heb wel eens gehoord dat er diverse mensen zijn die zich voordoen als veteranen, met als hilarisch voorbeeld de veteranen van Van Kooten en de Bie.

 6. van Urk

  Niet genoeg plek voor alle VIP,s !? Nou dan schop je toch een paar VIP,s eruit die in feite niks met Market Garden of uberhaupt de tweede wereld oorlog te maken hebben. Die komen alleen maar voor het bobo-feestje.

 7. fusilier

  Vraag tegenwoordig maar eens of iemand bereidt is om zijn leven te wagen voor onze vrijheid. Die jongens moesten het, en deden het. Diep ontzag voor onze veteranen

  1. Original NL

   En dat allemaal voor niets fusilier..onze vrijheid wordt/is verkwanseld door de import van die “vreedzame islam”..onder de nazi’s hadden wij onze vrijheid verloren, onder de islam verliezen wij onze ziel!!

  2. van Urk

   @fuselier. Dat is slechts 15% Terwijl 94% Marokkanen bereid zijn te sterven voor Marokko. De nu verwende Nederlanders zijn volgens mij nog steeds niet echt bewust wat er 75 jaar heeft plaatsgevonden en dat vrijheid niet vanzelfsprekend is.

   1. Siemien

    Wat je steeds meer ziet Urk is absolute minachting naar ouderen toe, kindertjes die aangeven “geen 4 mei voor mij” moet je echt even bijbrengen waarom WIJ dit herdenken..

 8. Siemien

  Het is een schande dat dit gebeurt, maar het getuigt precies waar het aan schort in Nederland, zo gaat Nederland tegenwoordig om met ouderen…

 9. fusilier

  Het kan wel anders mede gelijkgestemden maar daar is moed voor nodig? En alleen daarom hebben ze het leger afgeschaft in ons zielige Nederland.

 10. Jack Flash

  Bevrijders..Ausweis bitte..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.