Migranten met een inkomen van €1.200 p/m leven in armoede, zouden het arbeidskapitaal moeten opvullen

Tranentrekkende zieligheid is ons ter ore gekomen vanuit de gemeente Barneveld. Volgens de Barneveldse Krant leven namelijk 471 migranten van voornamelijk niet-Westerse afkomst onder de armoedegrens van €1.200 per maand. Heel zielig allemaal, maar dit is gewoon de dagelijkse realiteit voor heel veel Nederlandse gezinnen en ook studenten.

Laten we heel eerlijk zijn: het leven is al knap lastig voor geïntegreerde Nederlandse Nederlanders dus het zal niemand verbazen dat migranten met een andere cultuur, taal en levensvisie moeite hebben om rond te komen in de maatschappij. Overigens leven in Barneveld niet alleen migranten onder de armoedegrens, maar  gepensioneerden en natuurlijk een aantal studenten. Al zal het qua studentenaantallen in Barneveld natuurlijk meevallen.

Toch is het jammer om te zien dat de armoedegrens voor zovelen nog steeds een realiteit is. De armoede is dan wel gedaald in absolute aantallen van zo’n 1,3 miljoen Nederlanders in 2013 naar zo’n 939.000, maar toch. Het is één van de redenen waarom bijvoorbeeld Geert Wilders en zijn PVV nog steeds aanhang genieten: een klassiek beeld op natiestaten gecombineerd met sociaaleconomische punten doen het goed bij oud-PvdA-kiezers.

Wat we zien onder de kabinetten Rutte 1,2 en 3 is nog steeds een hang naar een kosmopolitisch wereldbeeld waarin de intellectuele status quo denkt dat het goed is dat ‘grenzen vervagen’, maar tegelijkertijd nog steeds delen van de eigen bevolking niet veel beter af zijn dan de niet-Westerse migranten. Opmerkelijk is de armoede onder migranten natuurlijk wel. Voornamelijk omdat Nederlanders altijd wordt verteld dat de migranten ‘nodig zijn’ om de gaten in de arbeidsmarkt op te vullen vanwege de vergrijzing.

Kortom: onder Rutte 1,2,3 stroomden duizenden migranten Nederland binnen zonder een fatsoenlijk plan om het nieuwe arbeidskapitaal aan te boren. Hierdoor leven enorm veel migranten in armoede, maar krijgen Nederlanders het ook extra zwaar. Zij moeten immers de uitkeringen van de migranten betalen bovenop de al bestaande uitkeringen van andere onfortuinlijke Nederlanders of studenten. Wat een succesverhaal!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. Mezzadra

  “De armoede is dan wel gedaald in absolute aantallen van zo’n 1,3 miljoen Nederlanders in 2013 naar zo’n 939.000”

  Dat aantal loopt inderdaad rap terug en is ook historisch laag.

  1. Dik

   De aandoenlijke heeft zijn digitale plasje weer gedaan.

  2. Siemien

   Historisch laag?? ben jij wel goed bij je hoofd? armoede in Nederland, jij bent echt dé definitie van achterlijk

   1. meneer cactus

    QUOTE jij bent echt dé definitie van achterlijk END

    🙂 🙂 🙂

    1. Siemien

     ;P

     1. Siemien

      😛

   2. Mezzadra

    Heeft Siemien cijfers die mijn stelling logenstraffen?

    1. meneer cactus

     jij bent echt dé definitie van achterlijk en een discussiepartner onwaardig tarrel

     1. Mezzadra

      Ik snap dat mijn vraag lastig is, cactus.

      Van jou verwacht in dat inhoudelijke weerwoord ook niet hoor.

     2. meneer cactus

      jij hebt geen lastige vragen debiel. Je bent een over paard getild links leeghoofd die lichtjaren van de dagelijkse maatschappij afstaat. Een misselijk makend sujet die ongehinderd door enige kennis onzin schrijft. Een betonnen plaat van 6 meter dik voor je lege kop als bescherming tegen indeuken.

     3. Mezzadra

      De heer cactus heeft geen argumenten meer en begint hysterisch te schelden.

      De handdoek in de ring. Sterkte verder.

     4. meneer cactus

      ik hoef geen handdoek te gooien , je bent al 1000 maal tko geslagen waardoor er geen hersencel meer functioneert

    2. Siemien

     Zou mezzandra het nou echt niet door hebben dat ze achterlijk is, aangezien ze 939.000 mensen in de armoede een daling vindt…
     Je moet natuurlijk wel helemaal van de pot ge-rukt zijn om met vreugde te constateren dat het allemaal wel meevalt…

     1. Siemien

      Als de cijfertjes kloppen natuurlijk, de kans bestaat namelijk dat er veel weggemoffeld wordt, onder de pet word gehouden…

     2. Mezzadra

      Siemien vond een uitweg in de discussie: de cijfers van het CBS kloppen gewoon niet.

      🙂

 2. tonna

  Aan de primaire levensbehoeften van die immigranten is en wordt niet voldaan?
  Nadat ze intrekken in een snel en moeiteloos verkregen woning inclusief huisraad/witgoed en zorgverzekering,gaat men over tot het vullen van de koelkast/vriezer,klaar!
  Ga dat maar eens verkopen aan een werkloze autochtone alleenverdiener!

 3. fusilier

  En de werkende Nederlandse man of vrouw , kan door buffelen tot hij of zij niet meer kan.

 4. C.A.Barstow

  Stuur hen terug naar de puinhopen in hun eigen land.
  Kunnen die profiteurs daar de handen uit de mouwen steken om het land dat zij als lafaards zijn ontvlucht mee helpen weer op te bouwen.
  Tevens kunnen zij daar hun verachtelijke middeleeuwse religie naar hartenlust uitoefenen
  en, ook zeker niet onbelangrijk!, zij wij weer een stukje gevaar van islamisering van ons mooie land kwijt.

  Dus? win win.

 5. Jack Flash

  1200€? Zonder te werken?Tjonge jonge.Ik ken een paar autochtone nederlanders in de bijstand maar die krijgen minder hoor.

 6. J.Rademaker

  Waar komt die 1200 vandaan.

  1. Bolkestein

   Van mijn belastinggeld.

 7. meneer cactus

  1 miljoen mensen van autochtone afkomst onder de armoedegrens ? Dat vinden linkse mafklappers normaal. U kent er vast wel 1 in uw omgeving zo een links deugmensch met heel veel liefde voor de islamitische gelukszoekers in hun rubberbootje. Zo iemand die de gelukszoekers bestempeld als hoog opgeleide mensen waarvan helaas 90 % nog de staatsruif leegvreet.

  Dit land is doodziek. 6.000.000 mensen afhankelijk van bureau toeslagen te Utrecht om de maandelijkse touwtjes aan elkaar te knopen. 500.000 in de schuldsanering of in afbetalingsregelingen.

  Linkse mafklappers bagatelliseren dan het hele verhaal maar de cijfers zijn een schande voor een rijk land als Nederland. minder minder minder gelukszoekers aub , ga het regelen

 8. Falskorn

  Laag begaafd ongedierte heeft niks toe te voegen aan een kenniseconomie als de onze. De hardwerkende Nederlander maar werken om deze nep vluchtelingen die zij uberhaupt niet in hun land willen te onderhouden. We leven in een zieke wereld.

 9. Crassus

  Iedereen, maar dan ook iedereen mag van mij in welstand leven. Ik doe het ook en ben niet jaloers op 1200 euro zakgeld. Voor een welvarend land kan dat beter.

  1. meneer cactus

   Als ze het zelf verdienen wel. Als ze hun hand ophouden is elk dubbeltje 1 teveel.

   minder minder minder

  2. Limburgse Separatist

   Zo zie je maar. Het basis inkomen is voor onze Afrikaanse medemens die kunde-technisch achtergesteld is.

 10. Siemien

  Gewoon terugsturen dan ben je klaar

  1. Bolkestein

   Kost het minste en levert het meeste op.

 11. plakband

  Kunnen ze elkaar niet opeten?
  Dat gebeurde vroeger ook in Afrika.

 12. Bolkestein

  Hoeveel of liever gezegd hoe weinig asieleisers werken er? Was dat niet 17 %, waarvan het meeste niet full time, dus ook uitkeringstrekkend?

 13. Limburgse Separatist

  in de crisis mijn carriere begonnen met 1100 euro. Ben ik nu nog zieliger?

  1. meneer cactus

   nee hoor , u heeft recht op zorgtoeslag , huurtoeslag , arbeidskorting en algemene heffingskorting , voor u het weet zit je gewoon rond de 1800 euris netto , nivelleren is een feest volgens sommige linkse clubjes

 14. Punt50

  De term ‘migranten’ is een smerig eufemisme voor pislam op- en uitvreters die hier niks komen toevoegen dan ellende. Weg met dat gespuis.

 15. Ritter

  Waarom moeten Nederlanders “migranten” onderhouden die niets voor Nederland hebben gedaan?

  Wat hebben deze migranten bijgedragen aan de Nederlandse samenleving?

  Veel van deze “migranten” reizen naar Nederland om hier hun handje op te houden op kosten van de belastingbetaler die hun levensonderhoud moet bekostigen.

  Het “gratis geld” (ons sociaal stelsel) wat deze “migranten” krijgen heeft een sterke aanzuigende werking om naar Noord/West Europa te reizen.

  Het word hoog tijd dat Nederland ( Europa) toewerkt naar het Australisch migratie systeem waar alleen mensen worden toegelaten die ook echt bijdragen aan het land.

 16. Dreverhaven

  Een basis inkomen is de oplossing en de rompslomp van toeslagen opheffen.

  1. meneer cactus

   QUOTE Dreverhaven 2 uur ago Beantwoorden
   Een basis inkomen is de oplossing en de rompslomp van toeslagen opheffen. END

   Een basisinkomen is niet de oplossing want wie gaat dat betalen ? Een belastingtarief van 0 euro tot inkomen x is wel een oplossing. Dan moet je wel je basis inkomen bij elkaar sprokkelen maar belast je niet anderen mee zoals je wel doet met een basis inkomen

   1. Crassus

    In dat “sprokkelen” huist nu juist het probleem. Fysieke onmacht, chronisch ziek zijn e.d.
    Gezond zijn is wel zo gemakkelijk. Dan is een vrijstelling van 0 tot ~ niet toereikend. Hoe dan ook ook deze mensen moeten verder geholpen worden. En dan heb je weer het papierwerk.

    1. meneer cactus

     u haalt weer twee groepen door elkaar en voert geen zuivere discussie

     fysieke onmacht en chronisch ziek vallen onder andere wetgeving dan gezond werkeloos thuis op de bank vertoeven .

     Jammer dat een zuivere discussie nagenoeg onmogelijk is.

 17. ajamhavermans

  Oost west thuis best. Europa moet een financiële regeling treffen met een veilig Afrikaans land en ze daarnaar terugsturen. Zijn ze terug in hun eigen omgeving, en daar is iedereen het gelukkigst. Verder moeten ze bij elke immigrant 5 jaar een uitkering onthouden, dus iemand zonder werk is hier niet welkom. Ik verbaas me er over dat we hier nog steeds Marokkanen en Turken binnenlaten welke uit een veilig land komen en hier in een uitkering verdwijnen. Laten we deze laatsten niet meer binnen laten totdat we problemen met deze lieden in Nederland opgelost hebben. Na 4 generaties zijn deze medelanders nog steeds niet geïntegreerd en staan deze mentaliteitsverschillen vooral met Marokkanen lijnrecht tegenover elkaar.

 18. Vit

  @Mezzadra

  “Dat aantal loopt inderdaad rap terug en is ook historisch laag.”

  Yep, de criminaliteit is historisch hoog,

  1. Deathspank

   @Sandro Mezzadra: Is een globalist, het maakt niet uit hoe het in Nederland gaat. Criminaliteit maakt hem gaan moer uit of dat wij ons kapot moeten werken tot ver na ons 68e jaar. Hij gaat zeker met cijfers aantonen dat ik helemaal ongelijk heb!

   1. Siemien

    @DS ++++++

   2. Bender

    De man geeft leiding aan een lullig adviesbureau en is afhankelijk van de overheid, google maar eens op:

    de kunst van het niet doorsnijden

    1. Original NL

     De man geeft helemaal geen leiding maar hangt 24/7 op DDS rond..deed hij maar wat nuttigs.
     Maar idd hij houd de overheid uit de wind..en is een nuttige sukkel voor rutte cs.

 19. trutje

  Lees net op de site van de Telegraaf dat ze 1000den mensen tekort komen in de landbouwsector om groente en fruit te oogsten. Willen ze weer meer arbeiders uit andere landen binnen halen waarom worden deze mensen niet ingezet alleen maar om iets terug te doen voor hun uitkering en onze gastvrijheid. Deze mensen zijn vaak niet opgeleid om iets anders te kunnen doen dus waarom niet groente en fruit oogsten. Gisteren bleek dat 200.000 van deze mensen nog niet aan het werk zijn dus wat let ze.

  1. meneer cactus

   leuk voorstel maar ze zijn niet naar hier gekomen om te werken. Dat konden ze thuis ook.

 20. Promeush

  En al die mensen dan die naar de voedselbank toe moeten

 21. AS210854

  Zojuist gelezen dat de tuinders en boeren hun spullen op het land moeten laten verrotten , omdat er geen MENSEN te krijgen zijn om ben te helpen. 471 pers. die hier gelijk aan het werk kunnen om uit de armoede te komen. De Oostbloklanden kunnen dat ook.

 22. ManusR

  Ach, een Zweedse gemeente is al bijna blut omdat het grootste deel wordt opgeslokt door gelukszoekers die alles gratis krijgen. Ik xou zeggen, ga terug naar je eigen land en probeer daar maar eens om alles gratis te krijgen, parasieten zijn het, niets meer en niets minder, zelfs ik ontvang nog minder dan deze buitenlanders en ik krijg NIETS gratis.

 23. Lampje

  Die gelukszoekers komen hier omdat ze voorspelt wordt dat Nederland zo’n beetje het paradijs is, het land van melk en honing. Gossie, is dat effe een tegenvaller en € 1200 is nog steeds teveel. Ze rotten wel op als dat de helft minder wordt.

 24. Rosasolis

  Deze mannen en jongens moeten terug gestuurd worden naar hun thuislanden of naar een buurland als er problemen zijn. Kunnen vracht vliegtuigen zorgen dat groepjes veilig terug gebracht worden naar hun thuislanden. En kan misschien wat extra banken of stoelen in de passegier ruimte komen? En de Europol moet zorgen dat er een einde aan de corrupte handel in illegale migranten op krakkemikkige boten naar Europa. De Afrikaanse regeringen moeten een verbod maken op deze illegale handel in mensen.
  De EU moet nu een veel strenger beleid uitvoeren, op de Afrikaanse regeringen om samen te werken. Wij kunnen hun blijven steunen in de landbouw, en ook met dringende medische zorg. Maar als onze bevolking vreselijk achteruit moet gaan wegens het opnemen van illegale migranten, dan kan Onze regering niet zorgen voor honderden illegale migranten. Als dit zou doorgaan, dan gaat onze land enorm snel achteruit.
  Ik ben opgegroeid in “The Bread Basket” van de wereld, Manitoba, Canada. Enorme velden van tarwe voor de dagelijkse brood van vele landen, en ook andere velden van vele andere soorten granen, zoals boekweit. Merkwaardig is het er dat in de kop van Noord-Holland vele agrarische boeren zoveel prachtige velden tarwe hebben. Die zo goed worden verzorgd. Wij krijgen dit jaar een geweldige oogst van granen vanuit de kop van Noord-Holland.

 25. Michael M

  Je kunt de last niet van de hele wereld op je schouders dragen. Veel Nederlanders zijn doorgeslagen. Ook de CU, CDA, SGP, partijen met GL en D66.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.