Filmpje! Geert Wilders (PVV) verklaart mislukken Brexit-akkoord van Theresa May “ze was tegen de Brexit”

PVV-voorman Geert Wilders ging deze week in gesprek met CNBC International over de strubbelingen in het Verenigd Koninkrijk rondom de Brexit. Volgens de leider van de PVV is het logisch dat het eerste Brexit-akkoord tot een mislukking uitliep: “ze (Theresa May, red.) was tegen de Brexit. Een premier die onderhandelt over de Brexit en tegelijkertijd tegenstander is van de Brexit kan niets gedaan krijgen” zo stelt Wilders. 

Dat de eerste drie Brexit-pogingen onder leiderschap van Theresa May tot een mislukking uitliepen ligt volgens Wilders aan het feit dat zij niet de juiste persoon was om te onderhandelen over de Brexit. Als fervente tegenstander zou zij namelijk onmogelijk geloofwaardig kunnen onderhandelen.

Met het aantreden van de conservatieve Boris Johnson is Wilders wellicht positiever gestemd over de uittreding van de Britten, maar de laatste krijgt op het moment ook niets voor elkaar in het Lagerhuis: deze week stemden Lager- en Hogerhuis in met een wet, die het voor het Verenigd Koninkrijk onmogelijk maakt om de EU te verlaten zonder Brexit-akkoord. Met de invoering van de nieuwe wet polariseert het politieke landschap in het Verenigd Koninkrijk steeds verder.

Een groot deel van de bevolking heeft namelijk vóór een Brexit gestemd en sommigen zien het als een veeg teken dat het Lagerhuis deze wet doorvoert. Overigens hoeft de wet niet op problemen uit te lopen: ook Boris Johnson heeft laten weten ‘het liefst een deal te willen zien’ tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie.

Geert Wilders betreurt de Brexit uiteraard ook, maar ziet de ‘ever closer union’, de politieke unie, juist als een gevaar voor de eenheid van de EU. Volgens Wilders stapt het Verenigd Koninkrijk uit de EU omdat niet langer de economische samenwerking tussen natiestaten centraal staat, maar het vormen van een gecentraliseerde eenheidsstaat, bestuurd door bureaucraten vanuit Brussel.

En precies daarin hebben de Engelsen dus geen zin.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. Korporaal Monty

  Queen Elizabeth zal daar wel de touwtjes strak in handen hebben net als Bea hier in ons land.

 2. Jack Flash

  Zo zit het Geert.We weten het.

 3. Meriadoc Brandebok

  Dit is onzin, premier May heeft continu rode lijnen getrokken in Brussel en zich voortdurend omringd met harde Brexitters Johnson en Davis als ministers. Het probleem was dat zij het onderhandelde akkoord niet door het Lagerhuis kon krijgen.

  Wilders wil wellicht de aandacht afleiden van de huidige chaos.

  Premier Johnson wilde het parlement buiten spel zetten, in een soort halfslachtige dictatoriale poging z’n nodeal Brexit erdoor te drukken, en het parlement sloeg keihard terug door de agenda over te nemen. Vervolgens zuiverde Johnson de hem onwelgevallige dissidenten weg uit de partij, waaronder de kleinzoon van Winston Churchill (ja, u hoort het goed). Daarop joeg het parlement er een wet doorheen die de regering een nodeal Brexit verbood.

  Zoals verwacht trachtte Downing Street – dat zich voor deze zuivering kapot zou moeten schamen – vervolgens nieuwe verkiezingen af te dwingen. Ook dat lukte niet. Dientengevolge lijkt het er nu op dat men Johnson stevig in de tang heeft, hoewel dat ook niet zeker is.

  Wilders weet dit natuurlijk ook wel. Hij zal z’n vrind Boris niet afvallen.

  1. Dik

   Onzin

   1. Crassus

    Waarom ?

    1. meneer cactus

     daarom

   2. henk43

    Onzin? Nee uitstekende diagnose

  2. merlot

   Het gaat over de Brexit.

   Dat is een dossier van ambtenaar Brandegeit.

   En dus zit hij er bovenop. Wat een ijver! Bewonderenswaardig.

   Ze zeggen weleens dat ambtenaren lui zijn maar dat geldt beslist niet voor Brandegeit.

   1. EU kok

    Melootje beschuldigt graag anderen van niet inhoudelijk reageren.

   2. Beukman

    Wat een onvriendelijke manier om te beamen dat Meriadoc de spijker op de kop slaat, @merlot. Kan dat niet anders?

    1. merlot

     Onvriendelijk?

     Ik prijs juist zijn ijver.

     Zijn bericht heb ik verder niet gelezen. Daar heb ik geen interesse in.

     1. EU kok

      Quote : Zijn bericht heb ik verder niet gelezen. Daar heb ik geen interesse in.
      .
      Vertaling: Melootje houdt zich liever niet met inhoudelijke zaken bezig.
      Hij speelt liever de man dan de bal.

     2. merlot

      EU Cock kan zich niet meer inhouden. Zijn obsessie speelt hem weer parten.

      Zielig hoor.

     3. EU kok

      @Melootje
      Zoek de bal, de man heb je al gevonden.

     4. merlot

      “Zoek de bal, de man heb je al gevonden.”

      Het onophoudelijke geouweho*er over de Brexit boeit me allang niet meer.

     5. henk43

      @Merlot
      Ik kan mij voorstellen dat je zgn. geen interesse meer in de Brexit hebt Boris is geen democraat. Het is natuurlijk een afgang als je eigen broer zich op zo,n manier tegen je keert. Dit kan zelfs een Merlot niet meer goed praten dus fijnst hij geen interesse meer te hebben.

     6. merlot

      “fijnst”.

      Je bedoelt veinst, neem ik aan?

      Ik moet je teleurstellen. Aan de discussies over de Brexit heb ik zelden meegedaan. Het is steeds hetzelfde gehakketak.

     7. meneer cactus

      hahahahaha
      quote Hij speelt liever de man dan de bal. end

      sprak zij zonder enige schaamte of zelfkennis

     8. Siemien

      EU dickhead komt altijd even een quote met een one-liner plaatsen

     9. merlot

      EU Cock is een sarcast. Synoniemen:

      1) Cynicus 2) Cynisch persoon 3) Iemand vol bittere spot 4) Persoon vol bittere spot 5) Persoon vol spot 6) Smaler 7) Spotter.

      Te onthouden: het woord “bitter”.

      Deze man is gewoon zielig.

   3. henk43

    @Merlot
    U hebt gelijk het is veinst omdat het werkwoord veinzen is .De analyse van Brandebok klopt exact en voor mij toont het hele Brexitgebeuren het faillissement van het populisme en zijn aanhangers als Baudet en Wilders aan.Frappant vindt ik dat je hier op DDS alleen maar zijdelings berichten over de chaos in het VK leest.Of de doctrine van het nooit wrijven in een vlek wordt toegepast.l

    1. Meriadoc Brandebok

     @henk43

     Absoluut. Niet alleen de wijze waarop Downing Street de Brexit wenst te voltrekken, maar ook de manier waarop de kabinetten in Oostenrijk en Italië vielen. Rechtspopulistische partijen zijn intellectueel armoedig en worden gekenmerkt door het volgende:

     1) Een ontstellende leigenachtigheid. Het eigen gelijk gaat voor alles en als dit in strijd is met de feiten, moeten de feiten bij hen worden aangepast.
     2) De onwil om bestuurlijke verantwoordelijkheid te nemen en daarvan de schuld aan gevestigde partijen geven.
     3) Een verregaande radicalisering door bijvoorbeeld een Nexit te pleiten, de stelselmatige schoffering van opponenten in de politiek en samenleving.

     Door deze drie consequente verschijnselen staan de rechtspopulisten diep in de rode cijfers. Elke nuchtere Europeaan ziet ze niet zitten. Daardoor zal het altijd een groepje in de marge blijven, met zo af en toe een opleving. Een luidruchtig groepje, dat wel.

  3. Mezzadra

   De analyse van Meriadoc is correct. Mijn complimenten.

   1. Dik

    De aandoenlijke liet weer een digitaal boertje.

  4. shidaian

   Echt wel Wilders heeft helemaal gelijk Van begin af aan was duidelijk hoe er getraineerd werd hoe slap T M handelde Voor de show moest ze af en toe wat doen en de EU liet haar wetende hoe ze er zelf in stond.

   1. Meriadoc Brandebok

    @shidaian

    Waarop baseer je dat?

 4. EU kok

  Gelukkig weet Geert hoe je buitenlandse problemen oplost.

  1. van Urk

   Rutte wel dan? Grappige is dat Wilders de mentor van Rutte is geweest.

   1. EU kok

    Exact, daarom vertelt Rutte niet hoe May of Johnson de problemen moeten oplossen.

 5. Ab Infinitum

  Geert doet nu ook aan buitenlandse politiek. Ik dacht dat het bij hem alleen om Islam ging. Hij onderkent de economische nadelen maar voor de Engelsen moet het dus gaan om de zeggenschap van Brussel. Engeland had het voor het zeggen, ooit, maar dat is voorbij. Het wordt een eiland in de mist als het doorgaat zoals een enkeling het wil.
  Maar de rest wil een loopbrug naar Europa. Boris incluis. Die Wilders toch !

 6. plakband

  De Brexit gaat er komen.
  Het is veelbetekend dat de tegenstanders van de Brexit geen nieuwe verkiezingen willen.
  Maar ze noemen zichzelf wel democratisch.

  Na verkiezingen zal blijken dat het grootste deel van de bevolking de Brexit wel wil.
  De bevolking moet dus de mond worden gesnoerd. Op ondemocratische wijze.
  Op een manier die de EU waardig is.

  1. Crassus

   Hoe oud Iers akkoord Johnsons Brexit in de weg zit
   Het grootste obstakel voor de Britse onafhankelijkheid van de EU vormt de grens tussen Ierland en Noord-Ierland. Deze open grens is beschermd in het Goedevrijdagakkoord uit 1998. Dat akkoord wijzingen zou Boris Johnson uit zijn impasse kunnen halen. Maar zo’n aanpassing van het historische vredesakkoord ligt gevoelig.

   Dat wetende kunt u niet zo zeker zijn, @plakband.

   1. plakband

    @Crassus – De grens tussen Ierland en Noord-Ierland is volgens u een struikelblok voor de Brexit. Dat is vreemd. Het is een grens tussen twee bevriende naties. Ze drijven ook over en weer handel.

    Als ik zie hoe nonchalant de EU omgaat met haar buitengrenzen vind ik de bemoeienis van de EU met dit grensje nogal hypocriet en dictatoriaal. Door de EU-buitengrenzen zijn miljoenen parasieten en criminelen de EU binnengekomen en tiert de drukshandel welig. De EU-dictators willen absoluut niet dat Engeland de EU verlaat vandaar deze selectieve pesterij.

 7. DidiMadloba

  Gaap.
  Gaat Wilders straks beweren dat Boris J. ook tegen is?

  Man, verzin iets origineels. Het hoeft niet eens waar te zijn, dat zijn we van populisten gewend.

 8. Duckday

  Dus we stemmen PVV of FvD NL exit Wat voor voordeel welvaart heeft dit monsterverbond voor de NORMALE man vrouw gebracht in Nederland

 9. Beukman

  Theresa May heeft strategische blunders gemaakt – die volgens mij losstaan van het feit dat ze niet voor Brexit was – maar ze was wel de enige vent die de onderhandelingen aandurfde. Johnson en Farage, twee van de grootste propagandisten van Brexit, wisten niet hoe snel ze weg moesten komen na het referendum. Farage vluchtte notabene terug naar zijn vetbetaalde baan bij de EU.

 10. Korporaal Monty

  Misschien kan Wilders een kleurwedstrijd organiseren om de Britten een hard onder de riem te steken.
  Of een massale demonstratie.

  1. santiago

   Wat heb je toch weinig verstand man. Zielig gewoon.

 11. tonna

  Zoals altijd doorziet Wilders de politieke “mist” en gedraai,opvolger Boris zal als hij ook maar éven de kans krijgt iedereen de Brexit door de strot duwen!
  Ik kijk er met voorpret naar uit,in tegenstelling tot de notoire doemdenkers.
  De links denkende kudde begrijpt niet dat de anti-Brexit politici enkel bang is de draagkracht voor de EU moloch te verliezen,immers bij een geslaagde Brexit met niet al te veel problemen gaan meerdere lidstaten eieren voor hun geld kiezen,dat is de hele clou!

  1. EU kok

   Quote : opvolger Boris zal iedereen de Brexit door de strot duwen!
   .
   Dat klinkt als tegen de zin van menigeen in.
   Vreemd dat u daar met plezier naar uitkijkt.

   1. tonna

    @kok:
    Dat kan jij ook niet begrijpen,omdat je de diepte in de politiek niet ziet.

   2. meneer cactus

    sukkeltje , een meerderheid heeft voor BREXIT gestemd druiloor

   3. Deathspank

    Menigeen wellicht, 52% procent heeft echter voor de Brexit gestemd. Die andere 48% krijgen de Brexit wellicht door de strot geduwd. Dat heet het democratisch, of gelden die principes alleen als ze je welgevallig zijn?!

 12. J.Rademaker

  Er is nooit onderhandeld er lag een onbespreekbaar dictaat, later met de toevoeging van de Ierse chantage.

 13. meneer cactus

  Deze zie je verkeert Geert. Ze heeft als tegenstander van de BREXIT alles gedaan om van de BREXIT een succes te maken. Men heeft haar behoorlijk tegen gewerkt met politieke correctheid die schijt heeft aan de uitkomst van het referendum.

  Ik heb respect voor May

 14. Lay down your souls to the gods rock and roll

  “Onzin?? nee uitstekende diagnose” ben het met Dik eens het is wel degelijk BULLSHIT!!!! was bekend dat Theresa May tegen de brexit is. En ook is het BULLSHIT!!! dat Johnson koste wat het kost een no deal brexit er door te loodsen. Johnson staat ook open voor een deal brexit. Probleem van het lagerhuis is dat niet het parlement regeert, maar de angst. De angst voor de gevolgen wat betreft opzeggen van het lidmaatschap van de EU. Angst dat wordt aangepraat door de Eurofielen zij die sferen bij de EU. Angst is een slechte raadgever ook in dit geval. Dat geseik van die Eurofielen moeten ze niet serieus nemen, zij zien toch niet verder dan de EU. Zij komen er wel achter dat lidmaatschap van de EU helemaal niet zo rooskleurig is in tegenstelling wat zij allemaal beweren. Maar dan is het wel te laat. By the way : heb gezien dat morgen in WNL op zondag etalagepop Jetten er is als gast. Die zal wel weer op dat belachelijke voorstel terug komen om lidmaatschap van de EU te verankeren in de grondwet. Het is duidelijk dat het woord vrijheid niet voorkomt in het woordenboek van Jetten. Kijken naar dat programma doe ik trouwens niet. Zal morgen wel te lezen zijn op DDS.

 15. Morgan4321

  Johnson kan het ook anders spelen. Hij moet uitstel vragen, maar de EU kan dat natuurlijk ook weigeren. Hij kan proberen het op een accoordje te gooien met een andere regeringsleider, bv. een die momenteel slecht ligt in Brussel als Orban, en die het uitstel laten vetoen. Of hij kan de EU elden dat als ze uitstel toestaan de Britten voortaan elk EU besluit dat ze kunnen vetoen zullen vetoen, zodat de rest er snel vanaf wil. Mogelijkheden genoeg.

  1. Mezzadra

   De EU zal een uitstel niet weigeren en als hij een no-deal via Orban zou afdwingen is het helemaal over en uit voor de clown.

   1. Deathspank

    En jullie zijn altijd zo politiek correct, maar hier opeens even niet. Brexit lijkt me volledig democratisch proces. Zou je toch moeten verdedigen toch? Maar he misschien zie ik iets over het hoofd, ik heb volgens jou immers mijn avond niet!

 16. Willemm

  Belachelijk hoe mensen kunnen beweren dat een Nexit iets positiefs is. De Brexit is al een ramp voor het Verenigd Koninkrijk, laat staan voor Nederland, één van de meest internationaal georiënteerde landen in Europa. Zonder onze goedwerkende samenwerking met andere EU landen zou onze economie in elkaar storten.

  1. Deathspank

   @Willemm: Even voor de duidelijkheid, de Brexit is nog geen realiteit, om nu al over de gevolgen te spreken is prematuur. Nu zie je alleen de gevolgen van al die keren dat Europa uitstel verleend heeft. Alles wordt gedaan om de Brexit – die door een democratisch proces tot stand gekomen is – te voorkomen. Een paar jaar nadat de Britten zijn uitgetreden hoop ik nog eens met je te spreken om te bespreken hoe “desastreus” de Brexit nu werkelijk geweest is.

 17. Lay down your souls to the gods rock and roll

  NEE!!!! de EU moeten we zien als iets positiefs. Extreme bemoeizuchtige eng nekken die zich met de interne politiek van de EU landen bemoeien. Bemoeien ze zich nog wel met de handel, waar de EU daadwerkelijk voor staat ??? heb de indruk van niet en kan je het woordje ‘staat’ wel veranderen in ‘stond’. Zelfstandigheid wordt nagenoeg allemaal ingeleverd. En dan vraag ik mij af waarom er nog politiek bedreven wordt in Den Haag. Bijna alles moet Europees geregeld worden wat natuurlijk belachelijk is. Asiel, immigratie,kortom alles wat NIET!!! met handel te maken heeft dat is voor Den Haag en NIET!!!! voor Brussel. Maar Rutte en z’n kornuiten laten maar al te graag de kaas van het brood eten door die bemoeizuchtige eng nekken uit Brussel. Altijd maar ja knikken nooit eens met de vuist op tafel slaan en zeggen : tot hier en niet verder. Dat is ook de reden dat de UK gekozen hebben voor uittreding uit die Clan met eng nekken, en hebben ze de identiteit en soevereiniteit hoog in het vaandel staan. Dat kunnen we van Nederland helaas niet zeggen. Die denken -de Eurofielen- dat Nederland wat heeft te vertellen in de EU. Maar in werkelijkheid nog niet eens een deuk in een pakje boter schopt. “Zonder onze goedwerkende samenwerking met andere EU landen zou onze economie in elkaar storten” BULLSHIT!!!!! typisch gelul van een Eurofiel. Nederland drijft ook handel met landen buiten de EU. Bij een Nexit wegen eerst de nadelen zwaarder dan de voordelen, maar op termijn gaan de voordelen zwaarder wegen. En als zelfstandig Nederland kan je ineens alles zelf regelen. Zelf bepalen hoeveel vluchtelingen en immigranten er komen. Een asielzoekers quotum invoeren net als Zwitserland. Dat is heel wat beter dan met die EU shit en alles maar onbeperkt binnen laten. Zwitserland en Noorwegen zijn het bewijs dat je zelfstandig kan functioneren buiten de EU.

 18. Lampje

  Ja Geert, dat ze tegen was was een publiek geheim en u komt er nu pas mee? Wauw zeer alert, zeker druk gehad met rechtszaken en niet meer opgelet?

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.