Linkse media doen huiliehuilie: ‘Boris Johnson gooit alle Remainers eruit!’

Heel goed, Boris. Heel goed.

Gisteren bezocht de nieuwe leider van de Tories, Boris Johnson, de koningin. Daarmee is hij nu officieel de premier van het Verenigd Koninkrijk. In die hoedanigheid ging hij meteen hard aan het werk. Hoe? Door een fantastisch team van overtuigde Brexiteers samen te stellen.

Hilarisch genoeg huilen de media nu dat Johnson wel heel hard heeft ingegrepen. Daarbij beweren ze zich te baseren op uitlatingen van ‘bondgenoten van Boris,’ wat natuurlijk helemaal niemand gelooft:

Sky News doet ook mee aan de huiliehuilieverhalen:

Boris Johnson will make his Commons debut as prime minister after a cabinet massacre that saw 17 ministers lose their jobs and hardline Brexiteers appointed to top roles.

After an 8.30am meeting of the new cabinet, Mr Johnson will make a statement to MPs in the Commons and face his first showdown with Jeremy Corbyn and furious pro-Remain MPs.

Mr Johnson will then appoint middle-ranking and junior government ministers, in what is likely to be a further purge of Remainers and see promotion for more Brexit believers.

His ruthless cull of Theresa May loyalists from the cabinet – and his rewarding of leading Vote Leave campaigners with key posts – has provoked anger among many Conservative MPs.

Oud-Remainers als Nicky Morgan, Robert Buckland en Amber Rudd hebben te horen gekregen dat ze mogen blijven, maar alleen als ze akkoord gaan met “do or die”: de hardline positie van Johnson met betrekking tot Brexit. Willen ze dat niet, dan moeten ze wieberen. En nee, het wordt ook niet geaccepteerd dat ze nu zeggen hem te steunen, maar hem daarna (al dan niet stiekem) proberen te ondermijnen. De regering-Johnson gaat voor Brexit. Deal of no deal. Als je daar deel van wilt uitmaken moet je dat honderd procent steunen.

Eén van de nieuwkomers — of beter gezegd: één van de mensen die een comeback maken — is Priti Patel. Zij is nu minister van Binnenlandse Zaken in Johnson-I. Als minister van Ontwikkelingssamenwerking werd ze eruit gewerkt door Theresa May omdat ze hoegenaamd ‘gesprekken’ had gevoerd ‘met Israël.’ Het is ongelooflijk dat dit aanleiding was om haar eruit te gooien, maar ja, we hebben het wel over de tijd toen May nog premier was he.

Ook Brexit-hardliner Dominic Raab is één van de grote ‘winnaars.’ Hij is niet alleen benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken, maar ook nog eens als ‘first secretary of state,’ wat eigenlijk betekent dat hij vice-premier is, en daarmee de gedoodverfde opvolger van Johnson als die het na een aantal jaar voor gezien houdt.

Tenslotte is ook Jacob Rees-Mogg één van de grote winnaars. De bekende leider van de pro-Brexit European Research Group van Tory-parlementariërs verkast van de ‘backbenches’ in het Lagerhuis naar… de voorzittersstoel. Jawel, Rees-Mogg is vanaf nu voorzitter van het Britse Lagerhuis. In die hoedanigheid moet hij ervoor zorgen dat hij de Brexit-campagne in het parlement leidt.

Ik moet zeggen, Johnson really is off to a good start. Als mensen dachten dat hij meteen water bij de wijn zou doen, komen ze nu bedrogen uit. Hij lijkt echt hard in te zetten op Brexit, en benoemt allemaal Thatcherites in topposities. Hartstikke goed.

Laat de media en linkse politici maar huilen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Watcher

  BAM KNETTERGEKKE DDS opent met- Linkse media doen huiliehuilie.

  Tja, wat verwacht je anders van een extreemrechts blog zonder moderator.

  1. logisch denken

   hahahaha , de linkse angstmeesters zien met lede ogen aan hoe we afstevenen op een no-deal brexit. Boris laat zich niet gijzelen door een handje vol regenten in brussel. knettergekke blinde kijker heeft inhoudelijk weer niets te melden dus valt ie het complete blog maar even aan. Je hoeft hier niet te zijn hoor zeikerdje. Als dds je dagelijks zoveel verdriet doet had ik het bezoeken gestaakt. Maar het is typerend hoe pervers links anderen frustreert met haar absolute waarheid. Stakker

  2. toelos

   ook gehuild linkse droeftoeter

  3. Rosasolis

   @Watcher. Als jarenlange abonnee-commentator van DDS weet ik dat de meeste abonnee’s gewoon politiek in het midden staan. Ze zijn intelligent denkers die hun mening met andere denkers willen delen. Helaas is er ook een extreemrechts kliek,
   die altijd hetzelfde met alles en iedereen denkt, zonder uitzondering. Het zijn saaie zombies. Hun grootste hobby van De Kliek is gewoon de andere groep dagelijks te trollen. Hun werkelijk doel is de groep denkers weg te pesten, zodat zij DDS zullen
   gaan overheersen. Maar je zult ontdekken dat niet ieder redactie lid trapt hierin.

 2. Agios

  Boris begint heel goed. Harde maatrnegelen.. Die zijn in Nederland afgeschaft door de deugers.

  1. Watcher

   Harde maatregelen die in NL zijn afgeschaft.
   Welke?

   1. logisch denken

    sinds allochtonen verdienen de voorkeur zijn alle regels selectief in de toepassing

    1. Watcher

     Proest, jij snapt wat de harde maatregelen van Bo inhouden..

   2. Agios

    Als watcher zijn de zie je verrekte onscherp. Kies een andere alias. Voor stel… The blind guy.

 3. EU kok

  En Nigel is benoemd tot???
  Waren hier gisteren toch wel lichtjes, die dachten dat Boris en Nigel zij aan zij zouden strijden.
  Dus niet tot nu toe.

  1. dario

   Ga anderen lopen vervelen .

  2. Watcher

   Het broertje van Boris mag wel meespelen en die was/is een Brexit criticus.

  3. santiago

   Haha. En Boris is al een halve dag PM. Houd toch eens je zieke kop dicht kokkie. Je hebt weer in een heleboel dingen ongelijk gekregen. Neem gewoon een keer je verlies ipv wild om je heen te trappen en huilie huilie te doen.

 4. santiago

  Het wordt een mooie herfst.

 5. santiago

  En daar gaat het gebeuren hoor. De EU maffia zal alles in het werk stellen om Johnson zo snel mogelijk neer te halen. Onze doorgezopen/gesnoven EU maffia ziet nu ook wel dat het een verloren zaak is. Ben benieuwd waar ze mee komen.
  Hopelijk wordt Boris goed beveiligd, want het zijn slechte verliezers hoor die EU maffiosie.

 6. fusilier

  In het verenigd Koninkrijk hebben ze nu ook een soort van Trump, zet mijn pint alvast koud om het te vieren.Een echte Bulldog die Johnson ,iemand met optimale kwaliteiten.

 7. Lao Tse

  Boris heeft nu nog een meerderheid van 2 zetels in het Lagerhuis en dat worden er, na tussentijdse verkiezingen in Wales, hoogstwaarschijnlijk een.
  Een deel van de fractie heeft zich expliciet uitgesproken tegen een harde Brexit en zal, als Boris dat doorzet, meestemmen met de oppositie voor een motie van afkeuring.

  Er dient zich een alternatief scenario aan: Boris zou aansturen op nieuwe verkiezingen en proberen die in een monsterverbond met Farage te winnen. Een riskant pad.

  1. Frets

   Aldus de pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

   Zuiger en stoker, de eeuwig gebande met honderden versleten namen, de zuigende stoker. Niemand moet jou, niemand zit op jou te wachten, jij bent de ongenode gast die steeds weer opduikt, jij bent de eeuwige gebande, de pisvlek.

  2. Rosasolis

   @Lao Tse. Rapporten uit de VK geven een beeld van de amper gekozen nieuw Britse premier als een zeer wispelturig, onstabiele man. Die MOET zijn vriendjes hebben om hem te steunen, anders zou hij niets bijzonders kunnen bereiken. Dit werd eerder bewezen toen hij als burgemeester van Londen niet herkozen werd. Een slappe geest, die heel Groot Brittannie tot chaos zal leiden. En waarschijnlijk tot het einde van de
   VK. Want 90% van de Schotse kiezers willen uit de VK stappen als de Brexit doorgaat,
   en zijn er steeds meer kiezers in Wales en Noord-Ierland die ook in de EU willen blijven. De Britse kolonie op Gibralter zal waarschijnlijk bij Spanje aansluiten, als een nieuwe provincie.

 8. Florissa

  Lekker dat rooie tuig eruit, een bezem erdoor,zouden ze hier ook moeten doen .

 9. Drollevanger

  Een goede zaak dat Johnson alle tegenspartelende oude bestuurders eruit gooit.
  Dat goede voorbeeld moeten wij ook volgen. Nu krijgen ook wij nooit de maatregelen van een volgende regering erdoor.
  Links zit in alle bestuursfuncties en houd al jaren elke verandering in Nederland tegen.
  Dus na een volgende verkiezing, alle oude baantjesjagers eruit.
  Dat zag ik in Servie bij de douane. Alle oude corupte ambtenaren eruit en een nieuwe frisse club op hun plaats.
  Daar kunnen wij een voorbeeld aan nemen.

  1. van Urk

   Dat is niet wat wij gewend zijn dat vooruitstrevend Links elke verandering in Nederland tegen houdt. Dat is toch meer wat wij van de conservatieven verwachten.

 10. Veteraan

  Altijd zo leuk als Trollen in paniek raken en het verschrikkelijk vinden.
  Nu al een goede dag en dan is het ook nog lekker weer.
  Go Boris en Go Trump.
  Nu Europa nog

 11. Siemien

  Goed zo, de wereld heeft gasten nodig die doen wat ze zeggen, trump is er ook zo’n 1, geweldig gewoon, en dan de paniek die je ziet van onze deugmenschjes

 12. Punt50

  Harde Brexit prima! Is dat gedoe eindelijk achter de rug en zien we wel hoe het uitpakt.

 13. Rosasolis

  Dit is niet helemaal de waarheid, vele ministers gingen hun functies opzeggen voordat
  Al “Boris” Johnson werd gekozen als opvolger van T. May. De restant van de zittende ministers heeft HIJ gewoon gedumpt, waaronder Jeremy Hunt, minister van buitenlandse zakken; die zijn enige concurrent was…Het lijkt een nieuwe trend te zijn, overgenomen uit Trump’s Amerika. Als een minister niet 100% achter je staat, en/of te veel weet over corruptie, dan moet hij/zij gedumpt worden. In het geval van Johnson, moet je HEM
  steunen voor zijn ideeen voor een harde brexit…als hij ze tenminste heeft. Want volgens de berichten, is dit man zeer wispelturig en onstabiel. Daarom werd hij niet als
  burgemeester van Londen herkozen.

 14. Beukman

  Inmiddels heeft Boris van de EU geëist dat het de gemaakte afspraken over een der heetste hangijzers, de back stop, overboord gooit.
  Het lijkt me uitgesloten dat de EU hier op ingaat. Je kan ook wel bezig blijven met afspraken maken die steeds opnieuw onderhandeld moeten worden.

  Wat gaat Boris hiermee doen? Wie het weet mag het zeggen.

  De beste man heeft nu trouwens iets toegegeven wat niemand voor hem in de UK durfde: dat UK totaal niet is voorbereid op een harde Brexit. Dit in tegenstelling tot de EU, die de afgelopen jaren complete draaiboeken heeft gemaakt.

  Ik mag die Boris wel vanwege zijn ambivalentie en zijn opportunisme. Maar hoe hij zich hier uit moet redden?

  1. Siemien

   Dat klopt, de EU traineert de boel…

   1. Beukman

    Welnee @Siem, de EU heeft zijn zaakjes op orde, en houdt zich aan de afspraken. UK daarentegen is slecht tot niet voorbereid, en onderling zwaar verdeeld.
    Bovendien beschouwt UK Brexit ten onrechte als een “echtscheiding” ipv wat het echt is: een lid dat een club verlaat.

    Brexit is inmiddels een paar keer uitgesteld op verzoek van UK. Dus hoezo “de EU traineert de boel”?

    1. Siemien

     Nee joh, wat je ziet is dat de EU zijn dictatoriale poot stijf houdt en absoluut niet het beste wenst voor GB, dat is wat je ziet…

 15. Piet Patat

  Trump,l Johnson, Salvini.
  Kom op, we hebben meer van dat kaliber nodig.
  Werk het linkse soepzooitje er uit, die hebben al genoeg ellende veroorzaakt met hun softe aanpak en wegkijkerij. Problemen benoemen, doorpakken en keihard aanpakken.
  Er is zoveel tijd verloren gegaan door dat Brexit gestuntel en getreuzel door die hopeloze tante May met haar “deals” Niks deals, dat waren gewoon “wij plezieren de €U en passen ons wel aan” vodjes die zij er door probeerde te drukken. Eindelijk een hardliner op nummer 10. Dat hebben ze in Den Haag ook nodig. Helaas zitten daar slechts, op een paar uitzonderingen na, weekdiertjes waar het domme stemvee maar voor blijft vallen. Brave NOS en GTST kijkertjes. Arm land.

 16. Garland S. tucker

  DDS, zg. Allergisch voor het kartel, juicht de revolutie van rijke landheren, snobs en eton-rijkelui jonkies toe.

  Dit kartel weet niet eens hoe het volk leeft.

  Maar de Britten hebben dit gekozen, blij dat ze de EU verlaten.

 17. tonna

  De EU zweet peentjes bij de gedachte dat een onafwendbare Brexit succesvol verloopt!
  Dat gaat dan ook gebeuren,de Brexit gaat succesvol verlopen!
  Trump schiet de Britten te hulp met lucratieve handelsverdragen,ja prachtig!

 18. Lex

  Tja of de Engelse nu zo blij zijn met deze hele heisa.

  Geen deal zal zowel de Nederlandse als de Engelse economie geen goed.

  Mij raakt het persoonlijk ik bestel zo nu en dan spullen uit Engeland daar komt nu ook een einde aan.

  Ik hoop dan ook dat er in ieder geval een deal komt.

  Als er nu een referendum gehouden zal worden dan zal de meerderheid voor in de EU blijven stemmen.

  Heel veel ja stemmers voor een brexit hebben nu grote spijt van nu stem.

  Tja spijt komt na de zonde.

 19. George Knight

  Het is tactiek van Boris Johnson om zijn critici tegen de borst te drukken. Zoals president Lyndon B. Johnson zei over de lastige FBI-directeur J. Edgar Hoover: ‘It’s probably better to have him inside the tent pissing out, than outside the tent pissing in.’

  Het is overigens niet zo dat Johnson in zijn kabinet uitsluitend harde Brexiteers heeft benoemd. Minister van Financiën Sajid Javid nam in 2016 een gematigde pro-EU-positie in. Ook opvallend is dat Johnson van immigratie of het beperken daarvan geen halszaak maakt.

  Het risico van deze tactiek om voorla harde Brexiteers in zijn kabinet op te nemen is dat Johnson in het Lagerhuis tegenstand krijgt van vele conservatieve parlementsleden die buiten de boot zijn gevallen. Bijvoorbeeld bij een vertrouwensstemming. Het valt daarom te bezien of het verstandig was om de pro-Jeremy Hunt parlementariërs en Hunt zelf buiten het kabinet te houden. Dat oogt revanchistisch van Johnson.

  Het valt te hopen dat als Johnson uit de campagnestand stapt en zich op gaat stellen als staatsman die het landsbelang moet dienen hij stopt om ruis te verspreiden over het akkoord met de EU. Het is misleiding van Johnson om te blijven zeggen dat daar opnieuw onderhandeld over kan worden. Dat is geen reële optie, maar wensdenken van de Brexiteers. Er ligt een akkoord tussen 28 EU-lidstaten dat niet zomaar opengebroken kan worden omdat dan iedereen weer met nieuwe eisen komt. Denk aan Spanje en Gibraltar.
  Het is niet in het belang van de EU om vanwege partijpolitieke problemen van Britse politici het principe van de ‘single market’ op te offeren.

  De beste kans voor Johnson is om zijn prestige in te zetten om het akkoord van de EU met het VK dat premier May niet door het parlement kreeg opnieuw in stemming te brengen. De tegenstanders drukt hij tegen de borst en de voorstanders zijn dit dossier en de Britse politiek onderhand zo beu dat ze blij zullen zijn dat de boedelscheiding met de EU correct tot een einde komt. Het voordeel voor de EU is dat het van Britse politici wordt verlost die alleen maar met de Brexit bezig zijn en in hun fantasie denken dat er nog zoiets als een Brits Imperium bestaat dat het alleen kan rooien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.