Video: Machiel de Graaf (PVV) pakt handhavingsweigeraars boerkaverbod aan: 'ze zijn bang voor de islam!'

Geen categoriesep 07 2019, 20:00
Afgelopen week vroegen diverse Tweede Kamerfracties om opheldering van de minister van Binnenlandse Zaken, Kajsa Ollongren (D66) over hoe het nu precies zit met de handhaving van het 'boerkaverbod', de Nieuwe wet Verbod Gezichtsbedekkende Kleding. De PVV ging bij monde van Kamerlid Machiel de Graaf hard van leer. Volgens de PVV'er wordt het boerkaverbod niet goed gehandhaafd "omdat mensen bang zijn voor de islam".
Machiel de Graaf loopt in de bovenstaande video helemaal leeg over het boerkaverbod, lees vooral even mee:

"het gaat niet om die ene buschauffeur, maar om al die laffe Halsemaatjes en die andere laffe bestuurders die niet durven te handhaven vanwege de islam. Omdat ze bang zijn voor de islam. En overal waar de islam haar neus om de hoek steekt ontstaat tweespalt in de samenleving, dat laat deze wet zien".

Kamervoorzitter Khadija Arib (PvdA) liet tussen neus en lippen door weten dat de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema, het lijdend voorwerp van de tirade van De Graaf, echter niet aanwezig was bij het debat. Ze kon zich dus niet verdedigen, maar ach, dat maakt de PVV'er natuurlijk niets uit: hij heeft zijn puntje over de GroenLinkse Halsema in ieder geval gemaakt. Zo! Die zit!
Een punt heeft De Graaf natuurlijk wel als het gaat om de handhaving van de wet. Niet zozeer zijn sneer richting Halsema maar wel dat het opmerkelijk is dat de handhaving van wetten zo moeilijk gaat. Tal van organisaties lieten bij voorbaat namelijk al weten niet mee te willen werken aan de handhaving van de wet. CDA-Kamerlid Harry van der Molen gaf onlangs nog toe dat zijn regeringscoalitie brakke wetgeving oplevert. Het is dus geheel terecht dat De Graaf opheldering vraagt van de minister over de handhaving.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten