Tweede Kamerlid Van der Molen geeft toe dat het CDA brakke wetten levert: “voorbereiding boerkaverbod was niet goed”

Regeringspartij CDA maakt het vandaag wel een beetje bont en verwijt D66-minister Kajsa Ollongren van alles rondom de handhaving van het ‘boerkaverbod’, de Nieuwe Wet Gezichtsbedekkende Kleding. Ollongren zou volgens Tweede Kamerlid Harry van der Molen (CDA) de implementatie van de wet niet goed hebben voorbereid. Zijn bewijsvoering? Die is er eigenlijk niet, via de Telegraaf.

Dat Van der Molen de handhaving van het ‘boerkaverbod’ onvoldoende vindt was wel te verwachten. Ten eerste is handhaving sowieso een illusie: de meeste wetsovertreders worden niet gepakt. Ten tweede is het wel érrug makkelijk van het CDA om de huidige problemen rondom de handhaving van haar eigen wetje te verbloemen.

Zo verwijt hij de minister van Binnenlandse zaken de spreekwoordelijke ‘tik op de vingers’, die een buschauffeur van OV-bedrijf Arriva in Limburg ontving, omdat hij een moslima met sluier weigerde, maar dit voorval is onmogelijk toe te schrijven aan de minister. Ollongren kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de acties van het OV-bedrijf Arriva. De constatering dat de “handhaving van het boerkaverbod niet goed loopt” is juist, maar dat geldt voor vrijwel álle wetten.

 

Het is extra opmerkelijk als je bedenkt dat het de VVD en het CDA waren die op aanstichten van Geert Wilders (PVV) de nieuwe wet door de Kamer jasten. Zij zijn verantwoordelijk te houden voor de inhoud en mede-verantwoordelijk voor de handhaving. Gelukkig erkent ook Van der Molen dat zijn partij verantwoordelijk is voor het opleveren van gebrekkige wetgeving, zo stelt het CDA-Kamerlid tegenover WNL op Zaterdag dat “de voorbereiding niet goed is geweest” en roept hij de minister van Binnenlandse Zaken naar de Tweede Kamer om tekst en uitleg te geven over hoe nu verder.

Wordt vervolgd dus!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Rud56

  Gewoon een totaalverbod op het dragen van een boerka en islamitisch aanverwanten!
  Dit is Nederland, (nog) geen islamitische staat! Al zijn we daar niet ver van weg meer …..

  1. Trude Herr

   Als we allemaal Islamitisch zijn merken wij het verschil niet meer van elkaar. En gaat het leven gewoon door. 24/7 gewoon de knop omzetten.

  2. hans-e-pans

   Deze Burkawet is gewoon voor de buhne erdoorheen gewrongen, zodat het morrende volk weer enige tijd stil is voordat ze in de gaten krijgen dat hij niet gehandhaafd zal worden of maar weinig.

 2. Rodendorff

  Gebrekkige wetgeving lijkt me wel een understatement.

  1. Dik

   Dat de gebrekkige aandoenlijke weer een digitaal plasje heeft gedaan lijkt mij wel een understatement.

 3. J.C.

  Het CDA hangt weer de vermoorde onschuld uit. Probeert op deze manier de wind uit de zeilen van de PVV te nemen, maar geeft wel weer een ontsnappingsmogelijkheid aan minister Ollongren. Hoe hypocriet wil je het hebben? Wees dan een kerel en stuur Ollongren naar huis, maar dat durft het CDA niet en komt met deze leugenachtige flauwekul. Doet me denken aan de hele grote leugen van Buma van het CDA over de Catshuisbesprekingen in 2012. En aan de leugen van Mona Keizer in december 2018 over de energiekosten.

 4. santiago

  Van der Molen. Prima verbod lul, alleen moet je wel zorgen dat het nageleefd wordt. Ongelofelijk dat er nog mensen zijn die op het CDA stemmen. De meest schijnheilige partij die er bestaat, gebaseerd op een religie, waaronder je alles weg kan schuiven, omdat god het wel zal regelen. Godverdomme, stelletje farizeers. Nog erger dan moslims.

 5. Jv

  Net in de telegraaf!
  CDA verwijt Ollongren ’mislukken’ boerkaverbod
  Dat mens kan nog geen wet maken, wat doet dit plee figuur als minister.
  Voor wc’s schoonmaken is ze nog te dom en dat mens moet ons regeren!
  Inschiet beter dat dit mens zo’n kopvod of burka omdoet en vervolgens vertrekt naar die zandbak. Misschien dat ze als overjarige broedmachine nog nut heeft?

 6. Mariposa78

  Als de politici niet eens weten, dat het niet om een specifiek boerka verbod gaat maar om een algeheel gezichtsbedekking verbod is.
  Te stom om voor de duvel te dansen zoals VHl GTSSDM.
  Het word het tijd dat zij zich gaan inlezen, daarbij mensen die het nog steeds over een boerka verbod hebben die neem ik niet serieus.

  VHl GTSSDM wat moeilijk he! om hier weg te blijven, je blijft maar liegen en bedriegen en onzin uitkramen.
  Zoek eens een hobby waarbij je onder de mensen komt.

 7. santiago

  Als je al stemt op een partij als het CDA, dan is het toch een schok als zo’n debiel als van der Molen jou gaat vertegenwoordigen. Alleen dat hoofd al, ik zou hem nog niet een middag op mijn hond laten passen.

 8. Trude Herr

  Dus, de buschauffeur weet nu wat hem te doen staat. Handhaven is voor de handhavers en voor hem de bus besturen. Niet de baas bellen, niet de politie. De kik die hij even kreeg voor uitvoering van die absurde wet is hem slecht bekomen. Net als met de gele hesjes, diegenen die je de straat op sturen staan schuddebuikend achter de ramen om te zien hoe jij op je falie krijgt.

  1. Siemien

   Trude is een echte islamknuffelaar, en begrijpt net als al die andere islamimbecielen niet dat het gaat om gezichtsbedekkende kleding, het heeft niets met de islam te maken…

 9. Siemien

  Het is GEEN boerkaverbod, het is een verbod op gezichtsbedekkende kleding, het is een schande dat onze regering niet kei-keihard optreed (intrekken van staatssteun) tegen bv openbaar vervoersbedrijven die de wet niet handhaven, burgemeesters die zeggen dat de wet niet voor hun stad is..

 10. peetjuhhhh

  Het is geen gebrekkige wetgeving. Het is gewoon een verbod op gezichts bedekkende dingen, bivak muts, integraalhelm, masker, nikab, boerka, gewoon alles waarmee je jezelf onherkenbaar maakt. Dit is gedaan omdat er gevallen waren met berovingen, aanvallen, en nog meer ellende. Dit heeft echt niks met een geloof te maken. Dat is gewoon weer de slachtofferkaart van de ons zo bekende zielepieten genaamd moslims

 11. meneer cactus

  Je identiteit verhullen is altijd al strafbaar geweest. Daarmee is de burka of niqaab gewoon strafbaar onder de huidige wetgeving. Daar is geen wet gezicht bedekkende kleding voor nodig

 12. Korporaal Monty

  Hoe kan Wilders nu de moslima’s helpen te intregeren in onze samenleving.

  Juist voor hen heeft hij deze wet laten doorvoeren.

 13. Michael M

  In het buitenland heeft zich vaker een persoon in burka zichzelf opgeblazen tussen het publiek. Moet het hier in Nederland dan ook zover komen voordat men de wet handhaafd omdat het om de veiligheid van mensen gaat. Waarom blijven we die slappe houding koesteren.

 14. Kristalix

  Als de sterke arm zich niet commiteert aan uitvoering van de wet? Verklaar nog eens een parkeerboete of een snelheids overtreding van een paar kilometer.

  Of…….werkgevers die de wet niet uitvoeren zoals arriva. Waanzinnig!

 15. Deathspank

  Het is toch te gek voor woorden. Dit is geen verbod op de Boerka maar een verbod op gezichtsbedekkende kleding. Het lijkt mij volkomen normaal dat we elkaar kunnen aankijken als we met elkaar spreken. Ik doe bijvoorbeeld altijd mijn zonnenbril af als ik met mensen praat. In de winkel is dit soms wel lastig omdat ik een zonnebril op sterkte heb. Wat mij betreft is dit een stukje respect naar de ander toe.

  De boerka staat voor onderdrukking van de vrouw, denk maar niet dat in islamitische landen vrouwen voor de lol een boerka dragen. Alleen in nederland kan de boerka uitgelegd worden als een recht.

  Zie het al op de NOS: “Man met boerka overvalt tankstation”

 16. Agios

  Nee, de voorbereiding is niet goed geweest. Kunnen jullie in Den Haag nu echt helemaal niks? Mijn eufemistische bewoordingen voor de politici is verneitingd. Nu noem ik alleen nog maar geteisem.

  1. Deathspank

   Nee ze kunnen echt helemaal niks. Politici zijn ambtenaren en daar zit het woord “naar” in, dat weet je toch?!

 17. AS210854

  Ja ja dat krijg je van pappen, nathouden en vriendjespolitiek. Stelletje hypocriete politici.

 18. Rosasolis

  Inderdaad is de burka verbod onvolledig. Het moet stap voor stap verder ontwikkeld worden. Zodat iedereen wendt zich hieraan. Alleen als er dringend redenen zijn om voor de nationale veiligheid spoedig maatregelen te handhaven, is het beter om stappen te nemen om de wet uit te breiden, om mensen ” niet in de harnas te jagen”. Frankrijk had achter elkaar een aantal vreselijke aanslagen meegemaakt, daarom hadden zij vorige jaar besloten om een volledige burka verbod in te stellen. Van de miljoenen gewone burgers was er geen bezwaar, en de moslims konden geen eerlijke bezwaar tegen dit wet maken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.