Daadkrachtige Kamervoorzitter Khadija Arib (PvdA) grijpt hard in bij ProDemos na klachten seksueel misbruik

Geen categorieapr 30 2019, 21:00
Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib (PvdA), u weet wel die ene, grijpt hard in bij de organisatie ProDemos nadat bekend is geworden dat een leidinggevende anderen dwong tot het uitvoeren van seksuele handelingen. Er komt nu een extern onderzoek naar de situatie zo meldt de NOS.
ProDemos is een stichting dat onder meer de kieswijzer opstelt, een instrument waarvan honderdduizenden Nederlanders hun stem laten afhangen. De organisatie geeft verder rondleidingen op het Binnenhof aan scholieren en studenten. Tevens ontvangt de stichting geld van rijke filantropen. Maar het feest is nu even voorbij. Tenminste als het aan Kamervoorzitter Arib ligt want zij riep de directie van de stichting, inclusief de voorzitter van de RvT, klimaatpaus Ed Nijpels, op het matje.
Een leidinggevende bij ProDemos zou misbruik hebben gemaakt van zijn machtspositie door jonge medewerkers met 0-urencontracten onder druk te zetten. Habben Jansen van ProDemos liet weten dat het 'in het belang is van de slachtoffers dat de zaak vertrouwelijk wordt behandeld', maar in hoeverre dit daadwerkelijk in het belang is van de slachtoffers of van ProDemos zelf, laten we aan u.
In ieder geval vindt VVD-senator Broekers-Knol het onverstandig om de zaak stil te houden:

"Juist dat stilhouden maakt het zo onveilig. Voor iedereen. Ook in de toekomst."

De minister van Binnenlandse Zaken, Kajsa Ollongren (D66), heeft besloten om Tjibbe Joustra de onderzoekscommissie te laten leiden.
Tjibbe Joustra kennen we onder meer van zijn werk voor de OVV en wordt binnenkort opgevolgd door PvdA-baasje Jeroen Dijsselbloem. Onder leiderschap van Joustra werd onder meer onderzoek gedaan naar de crash van vliegtuig MH17 en de rol van de Oekraïense en Russische overheden in het geheel. In een persoonlijk gesprek vertelde Joustra mij onder meer hoe de Russische geheime dienst hem probeerde te intimideren tijdens het onderzoek.
Hij weet dus van wanten en kan het onderzoek bij ProDemos prima aan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten