Deense politica Marie Krarup: 'als Zweden een Arabische staat wordt, zeggen we de Nordische Unie op'

Geen categorieapr 30 2019, 20:00
Oh, oh! De borealen worden brutaal en beginnen te morren richting Zweden. De Deense politica Marie Krarup ziet het met lede ogen aan wat er in Zweden gebeurt. Krarup stelt: 'wanneer Zweden Arabisch wordt, hebben we niet veel gemeen' en 'dan zeggen we de paspoortunie op'.
Duidelijke taal: Zweden is Zweden zolang er Zweden leven, maar als de bevolking wordt vervangen dan geldt een geheel andere dynamiek. Dat besef heeft de rechtse politica Krarup en ze laat er geen gras over groeien. Het een waarschuwing voor de Zweden: ze zetten hun relaties met andere nordische landen op het spel. Voor wat eigenlijk? Voor linkse ideeën?
Het Deense blog Samnytt stelt dat de Deense politica de Zweedse 'feministische' integratiepolitiek ziet als 'zwak' en 'laks'. Volgens de politici heeft Denemarken veel gemeen met Zweden, maar niet als het een Arabisch land wordt. Het is een beetje zoals de relatie Nederland-Duitsland momenteel wordt vormgegeven. Als in Duitsland voornamelijk Turken zouden wonen dan zou de relatie anders zijn dan wanneer er voornamelijk Duitsers wonen. Simpelweg omdat Turken geen Duitsers zijn. Al zijn er natuurlijk wel Turkse-Duitsers, maar die heten dan ook 'Turkse-Duitsers' en niet Turken of Duitsers.
Afijn, wel moet vermeld worden dat de Deense politica aan enige selection bias lijdt. Ze was namelijk in Malmö en daar is het goed mis. Het stadje wordt weleens de 'verkrachtingshoofdstad' van Europa genoemd en mijn Zweedse vrienden bevestigen dit beeld. Hierdoor kan haar beeld van Zweden natuurlijk wel negatief zijn beïnvloed, het is niet overal zo ernstig als in Malmö! Maar het is wel veelzeggend dat de Denen nu op deze wijze over de Zweden spreken.
Het is een overduidelijke waarschuwing.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten