Ongelofelijk! Nederlandse jongeren mentaal kapot: 428.000 jongeren lopen bij Jeugdzorg!

Ongelofelijk! Nederlandse jongeren mentaal kapot: 428.000 jongeren lopen bij Jeugdzorg!

Steeds meer jongeren worden klant bij de Jeugdzorg. Volgens het CBS maakten 428.000 jongeren in 2018 gebruik van Jeugdzorg.

Choquerende cijfers zijn het in ieder geval en het is vrij logisch dat jongeren steeds vaker een beroep doen op de jeugdzorg. Het systeem waarbinnen de Nederlanders leven leidt namelijk per definitie tot mentale problemen. Hieronder zal ik uitleggen waarom en hoe ik hier ook zelf problemen van ondervind.

De stelling is dus dat niet zozeer deze jongeren, maar het systeem ziek is. En de slimmeriken lopen bij Jeugdzorg omdat zij zien wat anderen niet zien of niet willen zien. Want laten we even eerlijk zijn met elkaar. Zoals het land er nu bijstaat kan de vlag op vijf mei beter halfstok dan fier wapperen.

Over welke bevrijding hebben we het eigenlijk? Ik zie het niet meer. Ik zie elk jaar namelijk méér regels en wetten vanuit Den Haag en Brussel. Ik zie elk jaar méér belastingen en méér onzin. Méér wantrouwen richting de burger. Dermate veel wantrouwen dat de AIVD verregaande bevoegdheden heeft gekregen. En de in angst levende kleinburgerlijken juichen het toe! Dwazen zijn het!

Degenen die de huidige situatie 'normaal' vinden en verdedigen beseffen echter niet dat zij hun vrijheden langzaam maar zeker kwijtraken. Hun conditionering is hun blinde vlek. Ondertussen is er is nog weinig over van de geest van 1945. En leven we met z'n allen in 1984. Verzet is dus noodzakelijk. Het land wordt overheerst door een Europese autocratie vanuit Brussel. Voor elke poep en scheet die je hier laat moet je een certificaat aanvragen of een vergunning hebben.

En terwijl Staatsbosbeheer duizenden bomen kapt en verkoopt op de markt moet ik zwoegen om een vergunning te krijgen voor de kap van één miezerig boompje in mijn tuin. Als de status quo verantwoordelijk is voor de huidige staat van Nederland dan is er slechts één conclusie mogelijk: de status quo dient te verdwijnen.

Dat er zo'n enorm aantal van onze jeugd bij Jeugdzorg rondloopt moet te denken geven. Al zullen de staatsgezinden dit niet willen erkennen en de problemen bij anderen neerleggen. Maar degenen met de juiste visie weten wel beter. Een overheid die jihadisten in Syrië steunt en tegelijkertijd met open armen de vluchtelingen uit dat land binnenhaalt, dáár is pas iets mis mee!

Maar staatsgezinden zullen dit niet willen zien. Ze zullen altijd de status quo aanbidden en 'het systeem' verdedigen. Zij zijn vol angst en leven voor de begeerten van het moment. Meer niet. En de staatsgezinden zullen de realiteit, die honderdduizenden zien, ontkennen. Simpelweg omdat de andere realiteit te beangstigend is of moeite kost om te accepteren. Al die jongeren in de Jeugdzorg.

Zogenaamd zou de toename aan het aantal jongeren dat bij Jeugdzorg loopt te wijten zijn aan het feit dat de zorg 'toegankelijker' is. Maar ik hoop dat u ondertussen het idee dat het systeem hier zeker impact op heeft kunt overwegen. Een samenleving waar kinderen chemische stofjes toegediend krijgen onder toeziend oog van volwassenen is ziek. Jongeren krijgen, zonder dat zij het kunnen beseffen, stofjes als methylfenidaat en dexamfetamine toegediend. Dat zijn (soortgelijke) stofjes die festivalbezoekers nemen om 'high' te worden.

I rest my case.

In ieder geval impliceert de statistiek dat we serieus moeten gaan nadenken over hoe onze samenleving op dit moment functioneert. En hoe we ervoor kunnen zorgen dat het beter gaat met de jongeren.

Lees meer over:
Jeugdzorg

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties