Victorie! Pieter Omtzigt over het Wilhelmus op 5 mei: 'het Nederlandse volkslied zal weerklinken'

Geen categorieapr 30 2019, 17:00
Zojuist is een overwinning gerapporteerd. Er was discussie over de gewenstheid om het Wilhelmus te doen weerklinken tijdens de bevrijdingsceremonie van 5 mei in Waalwijk. Pieter Omzigt (CDA) vertelt ons nu dat het Wilhelmus wel zal weerklinken!
Op Twitter was men 'not amused' vanwege de discussie en vroegen diverse mensen zich af 'waarom hier überhaupt discussie over is'. En inderdaad: waarom eigenlijk? Zou het een teken zijn van de linkse massa-psychose in het land? Volgens De Gelderlander zou men in Waalwijk het volkslied niet willen afspelen omdat er Duitsers aanwezig zouden zijn. Knet-ter-gek:

"Gisteren vond de organisatie van het Bevrijdingsconcert Winterswijk het spelen van het volkslied ‘niet gepast bij een internationale viering’, waarbij ook Duitsers aanwezig zijn. Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) vond dat onzin en riep burgemeester Bengevoord op het volkslied toch te laten klinken."

Onze DDS-redacteur Tim Engelbart maakte het plan eerder vandaag met de grond gelijk:

"Inmiddels is het ieder jaar hetzelfde liedje: zodra 4 en 5 mei naderen, komen er weer allerlei politiekcorrecte lieden uit hun holen gekropen om de jaarlijkse Dodenherdenking te kapen voor allerlei progressieve en woke plannetjes om dit jaarlijkse serene moment te verzieken met allerhanden vreemde fratsen."

En inderdaad: waarom een volkslied afspelen kwetsend zou zijn is bezijden elke rationale gedachte. Hoe komt men erop?
Volksliederen zijn juist prachtig! En niet alleen het eigen volkslied. Het Duitse is prachtig omdat ze het hebben gewijzigd uit schaamte, het Russische vanwege het bombastische en de Amerikaanse omdat het glorieuze bevrijding ademt. Enkel cultuurbarbaren kunnen ze niet waarderen, soit. Maar er zijn dus bekrompen geesten in ons land die het afspelen van volksliederen kwetsend vinden. Dat terwijl volksliederen de geest van de natie ademen en juist begrip kweken voor andere culturen. Begrip voor de nationale 'mindset'. Luister maar eens goed naar de verschillende volksliederen. Ze vertellen je iets over de cultuur.
Goed nieuws dat men in Waalwijk tot bezinning is gekomen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten