Nederlandhaat! 5 mei-viering dit jaar zonder Wilhelmus, want het Volkslied is zo ‘kwetsend’

In de gemeente Winterswijk zal dit jaar het Wilhelmus niet klinken bij de jaarlijkse herdenking van de Tweede Wereldoorlog. Dat wordt ongepast gevonden, omdat de grensgemeente dit jaar de plechtigheid samen met Duitsers georganiseerd. En die zouden zich zomaar eens onprettig kunnen voelen bij ons Volkslied!

Inmiddels is het ieder jaar hetzelfde liedje: zodra 4 en 5 mei naderen, komen er weer allerlei politiekcorrecte lieden uit hun holen gekropen om de jaarlijkse Dodenherdenking te kapen voor allerlei progressieve en woke plannetjes om dit jaarlijkse serene moment te verzieken met allerhanden vreemde fratsen. Door de plechtigheid heen schreeuwen, spreken over “witte dodenherdenking” en natuurlijk de eeuwige foute discussie of we niet ook SS’ers moeten herdenken.

De nieuwste rage is kennelijk om symbolen die al teveel aan Nederland zelf doen herinneren, weghalen. De vlag mag voorloopig nog blijven, waar in Winterswijk hebben ze wél verzonnen dat ons enorm kwetsende volkslied dient te verdwijnen:

“Het spelen van het nationale volkslied is ’niet gepast’ omdat de herdenking samen wordt gehouden met de Duitsers, zo schrijft De Gelderlander. De organisatie van het Bevrijdingsconcert Winterswijk, waar de vlam onthaald wordt, heeft dat besloten.

Danny Oonk van het Bevrijdingsconcert zegt dat de vrijheid internationaal gevierd moet worden, nu dus samen met Duitsland. Volgens hem is het spelen van het Wilhelmus geen verplichting.”

Het Wilhelmus was namelijk een gewild strijdlied bij verzetsleden, die met name de strofe over “de tirannie verdrijven die mij mijn hart doorwondt” goed konden aanwenden in hun gevecht met de nazi’s. Als Duitsers dat kwetsend vinden, dan hebben ze natuurlijk pech: dit is nu eenmaal de geschiedenis, en Nederland heeft alle recht trots te zijn op de mensen die met gevaar voor eigen leven vochten tegen de nationaal-socialisten.

Mocht er dan echt nog gejank zijn van lichtgeraakte Oosterburen die zich ondanks alles tóch persoonlijk voelen aangevallen, dan wijs ik op de eerste zin van het lied: “Wilhelmus van Nassouwe, ben ik van Duitsen bloed”. Kijkt, dat is toch weer samenbindend, nietwaar?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. Blokkeer-Fries

  En met trots uit volle borst:

  https://youtu.be/_U2HsdbbDgI

 2. Blokkeer-Fries

  En de groeten van Friesland!

  https://youtu.be/blfTdqas3pg

  1. Dik

   Y E S !

 3. Dennis76

  Mijn oma wacht nog steeds op der fiets…

  1. Onzin456

   @Dennis
   Fiets was nodig tegen de communisten. Mijn opa zegt nog dankjewel!

 4. DirkSteen

  Meteen alle subsidies die deze gemeente ontvangt stopzetten!!!!!

 5. PMG

  Typisch Nederlands: er vallen miljoenen doden door een natie die notabene 2 maal een wereldoorlog heeft veroorzaakt maar wij blijven zoeken naar het goede in de mens … losers!!!

  1. ZiggyStardust

   En als dank voor die 2 oorlogen mag Merkel het nu voor de derde keer proberen. Stem ze weg! Stem PVV of FvD!!

   1. PMG

    Ja, denk daar maar eens over na!

    Na de 2de wereldoorlog ging het ineens wel heel erg goed met de vijand Duitsland, alsmede Italië en Japan. De 3 landen zitten notabene in de G7!!!

    Het wordt tijd dat wij ook eens wereldoorlog starten!

    Stem FVD!!!

    1. Vliegenvanger

     Idioot

  2. Onzin456

   @PMG,
   Dom om te denken dat de eerste wereld oorlog door duitsland komt.

   1. PMG

    O, de tweede dan toch zeker wel?

    1. Onzin456

     @PMG,
     Natuurlijk! Al met al zit er redelijk veel gebeuren omheem.

   2. ZiggyStardust

    Onzin 456, vertel mij eens wat België er mee te maken had dan? Waarom 600.000 doden in Ieper alleen al? België was niet betrokken bij de oorlog, maar Duitsland vond het toch maar nodig om België aan te vallen.

    1. Onzin456

     @Ziggy,
     Tsja daar moesten ze doorheen. Het was ook de bedoeling dat ze binnen paar maanden klaar waren.
     Overigens hebben de duitsers in de eerste wereld oorlog veel landen onafhankelijk gemaakt. (Van de russische communisten ofja soort van tsardom). In de eerste wereld oorlog was er geen foute kant.
     Hoe kan het toch dat er een moord ergens in servie voor zoveel doden kan veroorzaken? Alliantie tussen rusland en frankrijk bv?

    2. Nog1

     Duitsland was eigenlijk ook niet betrokken; het conflict ging in de kern tussen Oostenrijk en Servië.

     Al in 1909 werden de verdragen mbt de neutraliteit van België aangepast om geen hindernis te zijn in de nieuwe werkelijkheid van de Triple Entente versus de Alliantie.

     artikel XX; “haar bepalingen slechts van toepassing zijn op de mogendheden, die zich daaraan verplicht hebben, en alleen dan indien alle oorlogvoerenden verdragspartners zijn.”

     Aangezien niet alle oorlogvoerenden verdragpartner waren, gold de neutraliteit van België niet.

  3. Niet L niet R

   En Duitsland die de oorlog verloren heeft, maakt nu wel de dienst uit in de EU

 6. Korporaal Monty

  “ben ik van Duitsen bloed”

  Of is het ‘Duytschen bloet’?

 7. Cootje

  Op 4 mei lopen er een Duits stel in Amsterdam , ze spreken iemand aan en zeggen dat ze de mensen verdrietig vinden , die zeg ja we herdenken onze doden die in Duitsland zijn gevallen in de oorlog , oh zeggen het Duitse stel bij ons zijn er ook een hoop gevallen , zeg die Nederlander dat weten wij ook wel , en dat vieren wij morgen

  1. ikweetwatikwil

   Cootje. 🙂

 8. Joop Klepzeikert

  Het is echt hoog tijd dat we dat geestelijk gehandicapte krakersvolk weer daar gaan plaatsen waar ze thuishoren: Een gesloten afdeling van een gesticht.
  Die malloten gaan elk jaar weer een stapje verder met hun totaal debiele ideeën, doordat ze al veel te lang onbehandeld rond kunnen lopen.

  1. Rien Noppen

   Moet ook niet wat zeggen in dit verband over de moslims. Klepzeikert?

   🙂

  2. Dik

   @Joop: Negeren!

 9. F. Domela Nienhuis

  Wat nog meer eventueel kwetsend voor buitenlanders? Kransen bij de Dam en andere monumenten? Ik weet dat er wel eens mee gevoetbald wordt. De Nederlandse vlag ook kwetsend?

  1. PMG

   Gewoon het feit dat we bestaan en CO2 uitstoten niet voldoende redden voor je?

   1. Dik

    @PMG: Voordeel van islam is de CO₂-reductie.

    1. PMG

     Nee hoor, ze fokken zelf als konijnen om hun ledenaantallen uit te breiden, zoals de katholieken dat vroeger hier ook deden op bevel van meneer pastoor (zelf niet praktiserend lid)!

     1. DirkSteen

      Inderdaad daar heeft U gelijk in!

     2. Dik

      @PMG: Maar ze moorden ook bij de beesten af, dat scheelt toch een hele hoop CO₂ = CO₂-reductie.

  2. Lelygattet

   Misschien spelen ze in plaats van het Wilhelmus, Deutschland übher alles, om toch nog een beetje dat oorlogsgevoelens te hebben, zonder de Duitsers te kwetsen.

 10. Ego-non-solus

  De volgende stap is Duitsers betrekken bij de Dodenherdenking (waar ik overigens niets op tegen heb) en dan óók het Wilhelmus niet te zingen? Want te kwetsend?
  Ooit zou ik me dat niet hebben kunnen voorstellen. Maar dat was ooit.

  1. Dik

   @Ego-non-solus: Fascistisch links kent voldoende zelfhaat om op 4 mei het Duitse volkslied te zingen: Wij van weg-met-ons!

  2. PMG

   Fok toch op, moffen hebben 2 wereldoorlogen veroorzaakt en liggen daar totaal niet wakker van maar wij gaan dat nu ineens zo erg doen dat we rekening moeten houden met hun?

 11. Mr.Kidd

  Ik denk dat we als echte Nederlanders beter voor alle mensen van de wereld die zo graag naar Nederland komen een voltooidlevenpil moeten aanvragen en allemaal tegelijk moeten innemen, zodat we ons nooit meer hoeven te verantwoorden of te schamen dat we Nederlander zijn….
  Wat een f..cking gezeik zeg, elke dag een ander idioot idee om anderen maar pleasen….
  Stelletje achterlijken die dit verzinnen

 12. Ries

  Het is al zover gekomen dat we ons schamen voor ons land. De deugers zijn termieten geworden. Ze vreten zich door alles heen. Ikzelf schaam me diep voor wat links ervan gemaakt heeft.

 13. Hartenheer

  Sodemieters, moeten ze daar nog gekwetst door voelen.
  De huidige generatie heeft hier toch geen schuld aan.

  Dat Sylvana nu zo’n zeikerd is, hoeven de Duitsers het toch niet te zijn.

  1. Torenklok1871

   +1, Dat heb je heel goed gezien Hartenheer!

 14. NoDoubt

  Hoezo kwetsend? Ze moeten zich schamen. De mensen die hun leven hebben gegeven, het volkslied is wat bindt. Ik geloof niet dat de Duitsers (die te gast zijn) willen dat het volkslied niet wordt gespeeld. Ons land is ernstig in verval. FvD moet 3 keer zo groot worden want alle waarden worden te grabbel gegooid. Waarom moeten we nog trots zijn.
  We gaan snel richting Eurabie

 15. Trien Knoppen

  Maar.. maar… wij zijn toch van Duitschen bloed?

 16. AS210854

  Telkens als ik denk dat we de bodem van de put bijna bereikt hebben, is die weer honderd meter uitgediept. Het enige wat we in in dit land mogen is Jan en alleman van de wereld aan de vreet houden “zonder inspraak” van een handjevol mensen die denken dat ze het voor het zeggen hebben. Zum kotzen.

 17. Niet L niet R

  Wat een grof schandaal, waar geen woorden voor te vinden zijn!
  Hebben die Duitsers ons land niet overlopen, en zijn er geen afschuwelijke misdaden toen door de Duitsers gepleegd!
  En hebben niet zeer vele goede Nederlanders hierdoor hun leven verloren!
  De elite linkse kliek zal dit wel weer hebben uitgevonden!

 18. Vliegenvanger

  Er lopen hier in Nederland voortaan veel drammers die d’r eigen wil willen opleggen.
  Als dit zo doorgaat gaat ons land naar de kloten, Rutte staat er bij en lacht er om. Wat heeft Rutte er een klerezooi van gemaakt.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD

 19. Kapitein Haddock

  En links, m.n. D66, wil de 9e van Beethoven als nationaal Europees ( ook in Nederland) lied laten schallen!
  En waarschijnlijk DENK het Turks volkslied!
  Nederland is de weg kwijt.
  Blijft niets anders over om FvD te stemmen.

  1. Dik

   +1

 20. fusilier

  In principe zijn wij al een deelstaat van Duitsland, daar heeft Rutte wel voor gezorgd met zijn geslijm met mutti merkel. Ook het koningshuis heeft nauwere banden met Duitsland wat menigeen denkt.

  1. Dik

   Rutte is Merkels poedel.

 21. Pedrito

  En daarom ligt Winterswijk in de achter(lijk)hoek !

 22. Godefroy France

  BIJ ONZE FOUTE DUITSERIKEN HOORT EIGENLIJK HET HORST WESSELLIED!

  1. Original NL

   De Duitser zouden kunnen denken dat wij voor hun het ss treuelied gaan spelen.

 23. Bes Tolen

  ”Omdat de herdenking gehouden wordt met de Duitsers”. Dus de Duitsers mogen wel herdenken maar niet het Nederlandse volkslied aanhoren. Het gaat om een Bevrijdingsconcert. Wel daarvan vindt men in Winterswijk, dat de Duitsers als toehoorder, de huidige generaties uiteraard, welkom zijn en vooral niet geconfronteerd moeten worden met het Nederlandse volkslied. Het excuus is dat die Duitsers er bij kunnen zijn nu de bevrijding internationaal gevierd moet worden. Niet herdenken omdat Nederland bevrijd werd van de Duitsers maar de bevrijding van oorlog en onvrijheid als passend voorbeeld van bevrijding van ”fascisten” te zien en dat moet echt internationaal. Hè, hè. Hypocrisie? Ja, en meer? De gangbare indoctrinatie blijkbaar, die voor alles moet worden ingebracht. Dat ”het ons niet weer mag overkomen”. En dat het kwaad volgens de inprent maar van één kant kan komen. De starre denkwijze van benepen kleine mensen. Denken? Helemaal geen nadenken. Niet bevrijdend. Het zal frustreren,

 24. C.A.Barstow

  Het aloude liedje, de linkse weg met ons ideologie.

  Stem die linkse land en geschiedenis verraders weg,
  Stem in mei ook op FvD!

 25. TCR

  Kun je Danny Oonk en consorten ook gewoon vervangen?

 26. Cesare

  Wat een trieste gemeente is dit. Verkopen aan de duitsers dat gat.

 27. Ome Wim

  Ik heb nog nooit iets op gehad met “ons” volkslied, vooral niet met het eerste en vijfde couplet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.