Nederland sloeg aangeboden hulp VS af bij terughalen Syriëgangers

Minister Ferd Grapperhaus van Justitie & Veiligheid heeft bevestigd dat de Nederlandse overheid geen gebruik wilde maken van de door de Amerikanen aangeboden hulp inzake het terughalen van Syriëgangers. Dat meldt Het Parool.

Grapperhaus gaat daarmee volledig in tegen de Rotterdamse rechtbank, die besloot dat de Nederlandse regering zich juist in moest spannen om de vrouwen in Nederland te kunnen berechten. Dat deed hij overigens op een diplomatieke wijze.

Eerst was het allemaal moeilijk want ja, ‘Nederlanders in gevaar brengen doen we liever niet’. En daarmee leek het afgedaan. Tot de Amerikanen ineens hulp aanboden! Want ja, dan loopt er natuurlijk geen Nederlander meer gevaar, dus wat is het probleem?

Nou, dan moeten we weer onderhandelen met ‘separatistische groeperingen’ (Koerden) en dat ligt wat ingewikkeld. Ook is het vervelend dat Syriëgangers die in Nederland hun straf uitzitten, na hun straf weer vrolijk met hun jihad verder kunnen. En dat is een prima argument, maar niet als reactie op de uitspraak van de rechtbank van Rotterdam! Eigenlijk zegt Grapperhaus hier gewoon ‘we gaan het simpelweg niet doen, klaar.’

Ik denk dan ook dat dit nog wel een staartje gaat krijgen. De rechtbank heeft namelijk heus wel afgewogen wat het betekent als Syriëgangers hier hun straf eenmaal hebben uitgezeten. Nu hoeft er eigenlijk maar één advocaat even aan te kaarten dat de Nederlandse overheid dus niet alles doet om ze terug te halen, terwijl ze zelfs hulp is aangeboden. Ik vraag me af of Grapperhaus zijn argumentatie dan nog stand houdt. Ik hoop het wel maar ik denk het niet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Korporaal Monty

  Ben benieuwd of Grapperhaus hier op deze site hiervoor geprezen wordt of toch weer afgekeken?

  1. Korporaal Monty

   afgekeken = afgezeken

  2. meneer cactus

   wat denk jezelf korporaaltje ? al besproken in de onderofficiers mess ?

   1. Korporaal Monty

    “onderofficiers mess”

    Heet bij ons het ‘Goudenbal’.

    1. meneer cactus

     pissen jullie over elkaar heen dan ?

     1. Korporaal Monty

      Ha
      Ha

    2. joey

     monty
     De militaire rangen in Nederland stellen niet veel voor,vergelijk maar eens het pad naar sergeant in het VS leger met veel makkelijkere route tot NL sergeant! (Mijn vriend was Sergeant Major in US army)
     In Nederland is álles softy!

   2. santiago

    Cactus. Onderofficiersmess is vanaf sergeant toch? Korporaaltjes moeten gewoon bij de soldaatjes hoor.

    1. meneer cactus

     in mijn tijd zaten we allemaal bij elkaar tot de luit aan toe maar dat kwam omdat we 1 team waren . Arrogantie werd niet getolereerd dus Monty had plaats kunnen nemen in een lege mess 🙂 🙂

     1. Korporaal Monty

      “in mijn tijd zaten we allemaal bij elkaar tot de luit aan toe”
      En
      “pissen jullie over elkaar heen”
      ?

    2. Korporaal Monty

     Bij de marine hebben we een korporaals verblijf.
     Maar dat weten zandhazen natuurlijk niet.

     1. meneer cactus

      utility medewerker waterzak, heb een hekel aan zand , je weet toch wat we krijgen uit de zandbak ?

     2. Korporaal Monty

      ‘”weet toch wat we krijgen uit de zandbak ?”

      Gelukkig laat Grapperhaus ze daar mooi stikken ondanks de hulp die Trump hem bood.

  3. Willemm

   Op DDS wordt iedereen alleen maar bekritiseerd en gehaat tenzij ze extremistische populisten zijn als Baudet en Wilders. Inhoud maakt niet uit, alleen wie wat zegt, aangezien iedereen behalve deze personen “links tuig” is, en dus maar gehaat moet worden.

   1. meneer cactus

    willempie je kan met je klaagzang aansluiten bij de andere linkse deugers. Je hebt nog NOOIT een inhoudelijke objectieve reactie geplaatst willempie. Je trieste reacties komen niet verder dan andere de maat nemen met je linkse subjectieve krokodillen tranen willempie.

    tip van de dag willempie , je hoeft hier niet te komen als het niet bevalt. Waarom geselen linkse deugers zichzelf continu ?

   2. Mars020

    DDS is ook geen Joop of Krapuul, dus als het je niet bevalt, ga dan bij die twee sites lopen janken.

  4. Joshuak

   Je hoeft niet geprezen te worden om als je het logische te doen.. Die terroristen moeten daar gewoon worden berecht..

   Er is geen alternatief.. Nederlandse justitie kan dit soort gevallen niet aan.. Eventjes paar jaartjes met psychiater praten en dan is het klaar voor ze..

   En hun kinderen komen dan allemaal weer op die scholen die laatst in opspraak waren waar ook niks aan gedaan kan worden, en zo is die cirkel over paar jaar weer rond..

   Sommige mensen kan je gewoon niks mee en dan moet je eerlijk zijn en kiezen voor je eigen bevolking en hun veiligheid..

   Je moet een grens trekken.. En dat heeft niks met afzeiken ofzo te maken.. En wacht het resultaat wel af.. Want groen links en D66 zal ongetwijfeld verhaal halen en Rutte zal wel weer buigen zoals altijd..

 2. meneer cactus

  Respect , geen Nederlanders in gevaar brengen dus ook geen Amerikanen in gevaar brengen. Anders is het discriminatie en wordt onze tarrel en matthew boos

 3. Happytissue

  Al laat je ze terughalen door de Amerikanen, breng je nog steeds Nederlanders in gevaar. Het gif wat door deze mensen hun aderen loopt is niet genezen met een foei gesprek en twee dagen papier prikken, zelfs een stevige gevangenis straf zal waarschijnlijk niet helpen.

  Bovendien deze mensen willen leven volgens vrome moslim wetten/geloofsovertuiging, dan zijn ze beter af in islamitische landen, wat het toeval zijn dat ze daar al zijn… Ik denk dat het voor alle betrokkenen partijen beter is als ze daar blijven.

 4. Jack Flash

  Juist. En dan krijgen die kinderen hier op de scholen te horen dat Nederland hun land niet is.Er zou alleen maar ellende van komen….

  1. meneer cactus

   Zullen ze de boodschap aannemen ? Ze stellen toch duidelijk dat het hun plicht is terug te keren naar een islamitisch land.

   Ik vrees dat het gratis geld , wonen en verblijven een grotere aantrekkingskracht heeft dan de wensen van een gewezen profeet die ook nog eens p*d* bleek te zijn.

 5. Kristalix

  Goed gehandeld. Niet op kosten van de burger dit gajes terug halen. Een penitentiare inrichting is gericht op rehabilitatie. Geen instituut voor massa moordenaars die islam extremisten zijn. Om dit tuig daarna los te laten un de samenleving. Paspoort afpakken en never nooit het land meer in. Dat vredelievend moslim tuig? Zet het maar lokaal voor een tribunaal. En de kogel.

 6. ikweetwatikwil

  Ik loop al wat jaartjes mee, maar heb nog nooit zo’n onzekere rare tijd mee gemaakt als de laatste 10 tot 20 jaar. Van alles word je door de strot geduwd . De gezond denkende mens hier op deze site snapt wat ik bedoel.
  Je went er maar aan wordt er gezegd . Waar aan. Dat onze cultuur over boord gegooid wordt. Dat mensen menen een loopje met onze geschiedenis te kunnen nemen. Mensen die hier opgenomen zijn omdat ze “vluchten” uit hun land ,die menen hun cultuur aan ons te kunnen opdringen.
  De islam verspreid zich zo stilletjes aan en dat er mensen zijn van onze Westerse cultuur die dat toe juichen is me een raadsel.

  Grapperhaus heeft hierin gelijk, maar wanner laat hij zich omkletsen?

 7. Rosasolis

  F. Grapperhaus is geen slappe minister van justitie dat zich laat beinvloeden door de rechtbank van Rotterdam. Hij is een zeer toegewijde minister, die opkomt voor
  heel Nederland. Grapperhaus heeft jarenlang ervaring als deelnemende advocaat van rechtbanken. Hoeveel moslim advocaten zitten in het rechtbank van Rotterdam, en ook in het gemeente bestuur van dit grote, overbevolkte stad? Waar moeten al die ex-Nederlandse IS bruidjes hun straf uitzitten en voor hoelang? Wat gebeurt met al hun
  zeer traumatisch gestoorde kinderen, die alleen Arabisch spreken, en verder ongeschoold zijn. Gaan de moeders alweer met een radicale moslim man uit
  Rotterdam of Den Haag trouwen nadat zij uit de gevangenis uitkomen? Om alweer achter elkaar kinderen te baren, en verder niets meer te doen? Beter dat zowel de moeders als de kinderen worden in moslim landen opgevangen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.