Oef pijnlijk! Politie definitief aansprakelijk voor de schietpartij in Alphen aan den Rijn

Waarschijnlijk herinnert iedereen zich nog wel de verschrikking uit 2011 waar Tristan van der Vlis in april 2011 zes mensen doodschoot in een winkelcentrum in Alphen aan den Rijn. Een tragische gebeurtenis wat tevens nog niet eerder was voorgekomen in ons land. De beslissing van de Hoge Raad betekent dat tientallen eisers recht hebben op een vergoeding.

Zojuist deed de Hoge Raad een uitspraak dat de politie inderdaad aansprakelijk is voor de verschrikking uit 2011, dit betekent dat tientallen eisers recht hebben op een vergoeding. Onder eisers zitten nabestaanden van slachtoffers en slachtoffers zelf van het incident.

De eisers verwijten de politie dat ze ten onrechte Tristan een schietvergunning hebben verstrekt. Op het moment dat hij zijn vergunning kreeg was al bekend dat hij psychische problemen had. Na jaren van wikken en wegen is de Hoge Raad dan toch tot een uitspraak gekomen.

“Deze uitspraak heeft mogelijk gevolgen voor hoe de politie in de toekomst met aanvragen voor wapenvergunningen zal omgaan, nu blijkt dat de politie aansprakelijk wordt gehouden voor wat verlofhouders met de toegestane wapens doen”, zo laat korpschef Erik Akerboom in een reactie weten.

De politie was in cassatie gegaan maar legt zich nu neer bij de uitspraak van de Hoge Raad. Nu wordt er verder geprocedeerd over de hoogte van de schadevergoeding, de advocaat van de eisers verwacht dat het wel kan oplopen tot miljoenen. De politie heeft uiteraard een catastrofale fout gemaakt met gigantische gevolgen, meer dan terecht ook dat de slachtoffers en nabestaanden een grote vergoeding eisen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. EU kok

  Terechte beslissing.
  Of het daardoor voorkomen had kunnen worden zullen we nooit weten.

 2. fusilier

  Dat geld voor de schade vergoeding, wie moet dat uiteindelijk ophoesten?

 3. C.A.Barstow

  Wat denkt u, er gaan dus koppen rollen?
  De vraag stellen is hem …………………………

  Stem FvD.

  1. santiago

   Stem FvD. Barstow, heb jij de algemene beschouwingen zitten kijken met je ogen en je oren dicht.

 4. spelende vrouw

  vooral op het partijkartel blijven stemmen , belachelijke uitspraak trouwens , de overheid is dus verantwoordelijk voor het handelen van het individu

 5. plakband

  De politie is schuldig aan het vermoorden van een aantal burgers door het verstrekken van een wapenvergunning aan een gestoorde man.
  Wordt gevolgd door:
  De regering is schuldig aan het vermoorden van een aantal burgers door het verstrekken van verblijfsvergunningen aan tienduizenden asielzoekers waaronder een aantal moordenaars.
  De rechtszaken vliegen ons weer om de oren. OM, advocaten en vermeende slachtoffers rekenen zich al rijk. En allemaal over de rug van de belastingbetalers.

 6. Lampje

  Daar gaat ons belastinggeld weer, door knullig handelen van de politie, wat dacht u van deze, stond zojuist in het AD “Politie overschrijdt ‘feest- en cadeaubudget’ met miljoenen euro’s”. Ze denken dus zeer lichtvaardig over ons belastinggeld. Snelle audi’s staan stil omdat ze geen goede chauffeurs hebben. Verkrachtingszaken blijven liggen, ze veroorzaken zelf de meeste verkeersongevallen, ze houden zich vaak niet aan de wet en al ze een klap krijgen staan ze te huilen.

 7. Lampje

  Daar gaat ons belastinggeld weer, door knullig handelen van de politie, wat dacht u van deze, stond zojuist in het AD “Politie overschrijdt ‘feest- en cadeaubudget’ met miljoenen euro’s”. Ze denken dus zeer lichtvaardig over ons belastinggeld. Snelle audi’s staan stil omdat ze geen goede chauffeurs hebben. Verkrachtingszaken blijven liggen, ze veroorzaken zelf de meeste verkeersongevallen, ze houden zich vaak niet aan de wet, Politie tienduizenden keren te laat na 112 melding, verbetering blijft uit en al ze een klap krijgen staan ze te huilen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.