Oliedom! Twee landgenoten gearresteerd voor betreden omgeving Area 51

Vloggers en YouTubers denken tegenwoordig dat ze alles maar kunnen maken. Twee Nederlandse YouTubers zijn gearresteerd in Amerika, omdat ze de omgeving van Area 51 hebben betreden. Dat gebied wordt natuurlijk zwaar bewaakt. Er gaan al tijden geruchten over het gebied, dat er daar aliens zouden worden bewaard. En toch denken deze kornuiten even mooie sier te maken voor Youtube door zo’n stunt uit te halen. Via NU.nl 

En om het nog bonter te maken: ze zouden lak hebben gehad aan de waarschuwingsborden, door deze te negeren. Volgens Amerikaanse media zouden ze vijf kilometer ver het gebied zijn binnengekomen. En deze waaghalzen hebben dat dus moeten bekopen met een arrestatie.

Het zou hier gaan over Ties Granzier en Govert Sweep. De reden voor het bezoekje aan het beruchte gebied: ze wilden even de boel verkennen. Het is überhaupt al oliedom om in zo’n beveiligd gebied rond te lopen, maar al helemaal als er al plannen waren om het gebied te bestormen. Zo zou er op Facebook, hoe kan het ook anders, een evenement zijn aangemaakt.

De brutaliteit van vloggers en YouTubers wordt met de dag stuitender. En wij als Nederlanders beginnen er in het buitenland ook steeds slechter op te staan. Eerder waren er ook al wat kornuiten die op muziekfestival Sziget in Hongarije waren opgepakt voor het verkopen van drugs. En nu zetten deze waaghalzen ons even op de kaart in Amerika.

Wellicht is het handig om je gewoon aan de ‘huisregels’ te houden als je in een ander land bent. Het is voor deze gasten te hopen dat de hele zaak met een sisser afloopt. Maar of dat ook gaat gebeuren? Ze hebben in ieder geval nu hun ‘moment of fame’ gehad.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Zwaffel

  Dat is een aanval op één van onze bondgenoten. Laat ze maar lekker brommen.

  1. hans-e-pans

   Dit is een klinklaar voorbeeld van een echt slechte Nederlandse gewoonte.

   Nederlanders laten zich per definitie niet door anderen vertellen/voorschrijven wat ze wel en niet moeten/mogen doen, onder het motto “dat maak ik zelf wel uit”.

   Dus laat ze maar enige tijd genieten van de gastvrijheid in het Amerikaanse gevangeniswezen.

 2. bandini

  Nou ja, doe niet zo hysterisch! Als je zomaar dat gebied kunt inrijden zal het toch wel meevallen met die nationale veiligheid. Ik moet de eerste Nederlander nog tegenkomen die zich laat tegenhouden door door zo’n bord. Paar dagen moeilijk doen en dan zijn ze weer vrij!!

  1. meneer cactus

   Dit zou wel eens heel anders kunnen lopen dan je schetst. Immers verleden maand was er een oproep het gebied te bestormen. Ze gaan zeker een statement maken maar misschien als de wind is gaan liggen dat ze hun straf in Nederland mogen uitzitten

 3. Piet Patat

  Dit ene kleine zinnetje ” Wellicht is het handig om je gewoon aan de ‘huisregels’ te houden als je in een ander land bent” zegt enorm veel. Daar kunnen boekdelen over geschreven worden. En dan hebben we het niet alleen over Nederlanders.

  1. DidiMadloba

   Als je op onderzoek uit bent volg je gewoon de bordjes “verboden toegang”, want dan wordt het spannend.

   1. meneer cactus

    tuurlijk , mag je zes maanden nadenken of je de juiste bordjes gevolgd hebt mad lola

 4. Pedrito

  Gevalletje laag-geletterdheid ?!

 5. meneer cactus

  teveel naar Merkel geluisterd.

  wir schaffen das 🙂 🙂

 6. Jv

  Laat de VS die hufters maar flink aanpakken. Hopelijk 6 jaar bajes?
  De straffen op dit soort schendingen zijn n.l. niet mals in dit land.
  De Nederlanders denken dat ze steeds meer mogen en kunnen in gastlanden.
  Ze gedragen zich als hufters, tuig en coke snuivende idioten.
  De voorbeelden komen bijna dagelijks langs via de media.
  Kortom…..van mij mogen ze die gasten flink aanpakken!

 7. Veteraan

  Is allemaal om geld te doen, hun filmpjes en vlogs brengen veel op.
  Dus daar lopen ze het risico voor.
  Ik stel voor om behalve wat gevangenisstraf in de US ook de volledige kosten van aanhouding, berechting en enz op te leggen aan deze figuren.
  Dat zouden ze ook moeten doen met alle allochtonen die de fout in gaan want ook hier zijn ze oververtegenwoordigd, net als alle andere vormen van criminaliteit.
  En niet kunnen betalen is het land verlaten want anders schiet het niet op.

 8. Vit

  In Area 51 liggen de resten opgeslagen van een buitenaards ruimteschip neergestort bij Roswell (New Mexico) in 1947 inclusief de inzittenden die daarbij zijn omgekomen, dat er geen ruchtbaarheid aan wordt gegeven heeft een religieuze reden want dat zou een ernstige schok teweeg brengen bij de 95% gelovige wereldbevolking, volgens de bijbel heeft god immers alleen de aarde geschapen inclusief een paar miljoen levensvormen.

  Logisch dat het goed bewaakt wordt en velen weten niet waarom.

  1. Mezzadra

   Een heuse complottheorie!

   1. Vit

    Er zijn altijd mensen die hun klep niet kunnen houden, zo ook iemand bij het JPL.

   2. Top

    Blablabla. Blaaskaak! #Viezerik!

  2. van Urk

   “In Area 51 liggen de resten opgeslagen van een buitenaards ruimteschip neergestort bij Roswell (New Mexico) in 1947 inclusief de inzittenden die daarbij zijn omgekomen.” Alsof dat voor velen geloofwaardig overkomt. God heeft immers niet alleen de Aarde geschapen. Maar goed..Mensen met gezond verstand weten dat Area 51 oftewel Homey airport gewoon een militair testgebied is waar de nieuwste vliegtuigtypen en ruimtevaartprojecten (maanlanders, en zuurstofsystemen voor astronauten) getest en ontwikkeld worden voor de NASA en de Amerikaanse luchtmacht waaronder de Black projects. Zo zijn de U2, SR-71 Blackbird, F-117 Nighthawk stealthjager en de B2 stealthbommenwerper ontstaan. De basis wordt ook gebruikt om topgeheime militaire projecten en hardware (zoals satellietonderdelen) te begraven om te voorkomen dat ze gelekt worden.

   1. Vit

    @ van Urk

    Klopt helemaal, maar wat ik beweer ook, de ‘geruchten’ zijn gewoon waar.

 9. fusilier

  Moet je eens proberen,om bij het plaatsje Buchel in de Eifel waar nog enkele atoombommen liggen over het hek heen te klimmen.

  1. van Urk

   Of bij Timmerfrans.

 10. AS210854

  Snugger zijn ze niet. Dat staat vast. Mooi in Amerika laten. Komen ze er wel achter dat Amerika ipv Nederland niet met zich laat sollen.

 11. DidiMadloba

  Helemaal niet dom. Ze testten moedig de persvrijheid.

  1. meneer cactus

   mad lola is nog stommer dan gedacht

 12. Lampje

  (YouT) (P)ubers Ties en Govert voor de rechter: Amerikanen nemen zaak ‘bloedserieus’
  Stompzinnigheid ten top, geen greintje verstand dus. Ze horen thuis in Afrika, maar dat land is al overbevolkt door Apen die naar Europa op een uitkering afkomen.

 13. Mars020

  Laat ze maar een paar jaar zitten in Amerika. We hebben toch niks aan een stelletje van die linkse vloggers.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.