Sadet Karabulut speelt weer schimmige internationale politiek: dit keer Iran en nederzettingen in Palestina

Tweede Kamerlid Sadet Karabulut (SP) is deze week wederom het middelpunt van een portie Kamervragen met een internationale agenda. Als SP’er op Buitenlandse Zaken houdt ze zich natuurlijk druk bezig met Israël. Dat vindt Karabulut namelijk een interessante casus als het gaat om mensenrechten. Dat ze zwijgt over de Venezolaanse president-dictator Nicholas Maduro laten we even achterwege. 

Ik had enige tijd geleden nog de hoop dat Karabulut zou leren van de casus-Syrië. Kortgeleden bleek namelijk dat de Nederlandse regering per abuis jihadisten bevoorraadde in een oorlog van rebellie tegen de seculiere president-dictator Assad. Destijds maakte Karabulut goede stappen: maar ze ging ook ver. Soms leek het bijna op het ondermijnen van de Nederlandse reputatie, maar de kritiek was terecht.

In het geval van de Nederlandse deelname aan een digitale aanval op infrastructuur in de Republiek Iran geldt het zelfde: goed dat je dit afwijst. Nederland zou zich verre moeten houden van zulke inbraakacties tegen soevereine staten. Maar in het geval van ‘bezette gebieden’ in Palestina ligt de jurisdictie heel anders. Daar gelden wetten buiten de Nederlandse wet om en daar heeft Nederland geen directe invloed over. Ook op Joop gaat ze helemaal los.

Zeker interessant, maar niet echt een onderwerp waarop een Nederlandse volksvertegenwoordiger in de Tweede Kamer kan excelleren in haar ambtsuitoefening. Misschien moeten we de moties dan maar zien als een verlengstuk van haar opinievorming in diverse andere media en niet omgekeerd: Sadet is éérst internationaal activist, pas daarna Nederlands volksvertegenwoordiger.

Dus focust Karabulut zich dan maar snel op het internationaal recht om de aandacht daarvan af te leiden. Daar verstoppen ze zich dan maar achter. En dan is het voorstel ook nog eens onhandig ook: om nu aan dezelfde Nederlandse regering -wiens hypocrisie in deze enorm is- te vragen om “normatieve taal” te uiten in de internationale politiek richting Israël kan zomaar eens haar reputatie nog verder schaden.

Toevallig hetzelfde resultaat als Karabuluts vorige acties in de casus-Syrië.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. C.A.Barstow

  Natuurlijk weer smerig links.
  Als het linkse tuig zich bezig houd met Israël dan is dat gefundeerd op haat,
  haat en niets anders.

 2. Confucius

  Exporteren naar de gebieden waar ze zoveel om geeft.
  Met de hele familie in een vliegtuig en weg met dat volk.

 3. Baron von Munchhausen

  SP?
  Karabult?
  Israel?
  Palestina?
  Wat denkt u van deze Moslima, die op allerlei wijze Nederland wil beschadigen?
  Salafisme Tante: gewend aan het aanrecht en kinderproducent.
  PS
  En……toch zit deze Tante in de 2e kamer; ra..ra..hoe komt dat zo?

  1. Siemien

   Als je dat in het achterhoofd houdt dat ze een moslima is begrijpt een ieder natuurlijk wat ze bedoeld

   1. Watcher

    Domme @Siemien ze is agnost net als Wilders.

    1. Kretoloog

     Oerdomme Watcher: Karabulut is alevitisch, dat is een wat minder bekende vorm van de islam. Maar ze is dus wel degelijk moslima.

 4. meneer cactus

  Trump heeft dit soort lui al uitgebreid besproken. Lekker oprotten

 5. plakband

  Karabulut: anti nederland activiste op onze kosten.

 6. Mezzadra

  “Plan Netanyahu voor annexatie van bezette Palestijnse gebieden is een dikke middelvinger naar de internationale gemeenschap en einde tweestatenoplossing. ”

  Ze heeft volledig gelijk, dit is een doffe schande.

   1. Seneca

    @teunis dokter
    is het een slecht idee omdat DDS in april van dit jaar hier negatief over berichtte? het is het beste idee sinds jaren en wat mij betreft worden de procedures hiertoe, aanmerkelijk versneld. overigens, vertelt u eens, wat is erop tegen? gaarne argumenten die op dit forum weerlegd kunnen worden. ik ben benieuwd naar uw reactie maar ik vermoed dat ik teleurgesteld zal worden.

    1. Mezzadra

     Seneca juicht de schaamteloze landroof van Israel toe.

     Die mensen bestaan echt.

     1. meneer cactus

      tja , je moet buffer hebben om de dagelijkse raketaanvallen te absorberen.

     2. Seneca

      @mezzadra
      u die gezien uw reacties op dit blog werkelijk niets van de wereld om ons heen, begrijpt dient uw mond te houden over de landroof die Israël zou plegen. niets maar dan helemaal niets heeft u of lieden zoals van Agt, Broekmans, lieden van de 2eK, EU, VN en noem maar op iets te zeggen over de politiek van Israël. het enige dat bovengenoemd tuig waaronder u ook uzelf mag rekenen van Israël verwacht, dat zij met vreugde de raketten verwelkomen en wederom als lammeren naar de slachtbank gaan. die tijd is echt voorbij en Israël heeft verklaard op te treden in die landen die Joden vervolgen enkel en alleen om het feit dat zij joods zijn.

     3. Siemien

      Antisemietje Mezzadra doet alles dat is zijn antisemitische vermogen ligt om Israël zwart te maken..

 7. Jumping

  Karabulut.

  In het bezit van meerdere nationaliteiten.

  Ga naar het Midden Oosten.

  Ver weg van Nederland.

  1. Watcher

   Onzin.

   1. Kretoloog

    Stommer dan Watcher kom je niet tegen op DDS. Al eerder beweerde hij dat Karabulut geen moslims is. Is wel zo. En nu zegt hij onzin op bezit dubbel paspoort. Is opnieuw wel zo, ze heeft een Nederlands en een Turks paspoort.

    Watcher is nog een groter onbenul dan Didi Dombo en mevr. Schillenboer. En dat is een hele prestatie.

    1. meneer cactus

     nou nou watcher, pietje, tarrel en bekman zijn aan elkaar gewaagd hoor . Je moet echt wel je best doen om daar verschil in te ontdekken. Overigens krijgt pietje de beker heel veel woorden en niets zeggen

   2. meneer cactus

    top onderbouwing

 8. Anne Sophe Schillersdorf

  Wijze dame die Sadet. Niet mijn partij al vind ik hast een van de betere politici

 9. Kretoloog

  Een aantal jaren geleden liep SPer Sara Karabulut voorop mee in een Palestijnendemonstratie, die luidkeels schreeuwde: “Hamas, Hamas, alle joden aan het …(u weet wel)”. Samen met partijgenoot Harry van Bommel, die gelukkig is afgetaaid. De politie greep niet in. Natuurlijk niet want het was in Amsterdam, het linkse hol dat door moet gaan voor onze hoofdstad. Deze Karabulut is een antisemiet en een antizionist in 1 persoon.

 10. plakband

  De afgelopen twintig jaar hebben alle ‘strijders voor een betere wereld’ de wereld aanzienlijk verslechterd. Zelf zijn zij er wel beter van geworden. Dat plaatst hun strijd toch in een ander daglicht.

 11. Blokkeer-Fries

  Extreem linkse en activistische communist, die bij de inauguratie van koning Willem-Alexander in 2013 niet de eed van trouw aflegde, omdat zij vond dat ze de verantwoording al had afgelegd toen ze voor de Tweede Kamer werd beëdigd.

  Naar aanleiding van het conflict in de Gazastrook van eind 2008/begin 2009, liepen de SP-Tweede Kamerleden Harry van Bommel en Karabulut samen met Gretta Duisenberg op 3 januari 2009 mee in een betoging van Stop de Bezetting tegen Israël, waarbij zij de Palestijnen opriepen tot een intifada (opstand) tegen Israël. Beiden scandeerden “Intifada, intifada, Palestina vrij”. Dit leidde tot kritiek van de VVD, PVV en het CIDI. Ook SP-fractievoorzitter Agnes Kant tikte Van Bommel en Karabulut op de vingers. Op 5 januari 2009 verklaarde Van Bommel dat hun oproep tot intifada fout begrepen was, Karabulut en hij hadden een “geweldloze intifada” bedoeld.

  1. ZiggyStardust

   Ik ben ook lid geweest van de SP, maar toen was het voor mij ook klaar. Geen zin in Hamas lovers.

 12. Marija

  Die vrouw moet haar schijnheilige mond houden.

 13. merlot

  Israël is diverse keren door een Arabische coalitie op lafhartige wijze aangevallen. En als die islamitische bloedhonden de kans zouden krijgen zouden ze alle joden de zee in drijven.

  Lees verder het Handvest van Hamas en je weet dat de Arabieren helemaal geen tweestaten-oplossing willen. Ze willen alles.

  En al zeker niet de Palestijnse leiders die goud geld verdienen aan de geldpijplijn vanuit het westen.

  Vandaar dat Netanyahu voor de harde lijn kiest. Hij kan niet anders.

  1. Siemien

   Het is hun doel om Israël te vernietigen, zoek je vrede met Israël dan krijg je vrede, zoek je oorlog, krijg je oorlog, maar de islamitische landen willen geen vrede met Israël..

  2. Mezzadra

   Netanyahu heeft hoeft de Westelijke Jordaanoever niet te annexeren om veiligheidsredenen. Het is botte inlijving van een gebied dat hij geleidelijk al heeft volgebouwd met nederzettingen. De sluipende landroof gaat over in annexatie.

   Hij is zelf ook niet zo cynisch om veiligheid hiervoor als smoes te gebruiken.

   1. Siemien

    Nee hoor, onzin wat jij uitkraamt, logisch want als islamknuffelaar kan je ook niet anders..

   2. meneer cactus

    je moet je tekst beginnen met ik denk of ik vind want nu staat er bull shit .

    Als die verrekte Palestijntjes nu eens stoppen met die raketjes afschieten kan er misschien een dialoog volgen maar zolang de palestijntjes nog de eliminatie van Israel hebben staan in hun manifesten zal Israel zich moeten verdedigen.

    Het islamitische uitschot is zelfs in Egypte niet welkom dus is het zielig constant Israel te framen

   3. Ruth

    MESSADRA,
    Ga eens geschiedenis leren sukkel.
    Judae en Samaria horen gewoon bij Israël maar door de Engelsen en de Fransen die wel even het land zouden verdelen is het nu zo’n rotzooi.
    En niks geen landjepik het is van Israël laten de zogenaamde Palestijnen maar terug gaan naar hun land van oorsprong en dat zijn de buurlanden van Israël waar hun oorsprong ligt en niet on Israël.
    Doe die oogkleppen en keer af misschien dat je dan helder kunt denken.

 14. merlot

  Nog even over de enorme verontwaardiging over het fenomeen annexatie.

  “Toen Israël op 14 mei 1948 de onafhankelijkheid uitriep, vielen de volgende dag de Arabische legers vanuit de omringende landen het land aan. Deze Onafhankelijkheidsoorlog eindigde in april 1949 met de bezetting van de Westelijke Jordaanoever en Jeruzalem door Jordanië. Dit land ANNEXEERDE de Westbank en Jeruzalem en voegde deze gebieden bij het Hasjemitische koninkrijk.”

  Zo, denk daar maar eens over na.

  Die toestand bleef zo tot de zesdaagse oorlog in 1967 toen Jordanië wederom tot de agressors behoorde maar een pak slaag kreeg en uit de Westbank werd getrapt. Het is dus veroverd gebied en geen Palestijns gebied. Het was immers van Jordanië.

  Dat gezegd hebbende is Israël altijd bereid geweest grote delen aan de Palestijnen te schenken (land for peace) zoals ze ook Gaza hebben geschonken.

  Wat heeft dat Israël opgeleverd buiten karrevrachten haat en ellende?

  Begrijpelijk dat Israël voor de harde lijn kiest. Vrede met die mohammedaanse haters zit er toch niet in.

  1. Mezzadra

   Merlot verdedigt de annexatiepolitiek van Israel met een verwijzing naar een ander land dat dit in het verleden ook deed.

   In die logica is de annexatie van De Krim door Rusland een legitimatie voor andere landen om dat ook te doen.

   Een perverse logica.

   1. meneer cactus

    net zoals jouw perverse logica met geloven misdaden en criminaliteit.

   2. merlot

    “Merlot verdedigt de annexatiepolitiek van Israel met een verwijzing naar een ander land dat dit in het verleden ook deed.”

    Ik wees met name op twee dingen:

    1) Het gebied is (in een verdedigingsoorlog) veroverd op Jordanië, niet op de Palestijnen. Die kunnen er alleen aanspraak op maken door te wijzen op resolutie 181 die ze notabene zelf hebben afgewezen. Tja, dan wordt het moeilijk.

    2) Israël heeft buren die het land willen vernietigen. Dan heeft het geen zin om de hand te reiken en de laatste 70 jaar hebben dat ook duidelijk gemaakt.

    1. Siemien

     Onderschat de antisemitisch islamknufelende mezzadra niet hoor, dit soort doet er alles aan om dit te verdedigen..

    2. Mezzadra

     Mag ik hieruit afleiden, beste merlot, dat je dit voornemen om de Westelijke Jordaanoever te annexeren afwijst?

     1. meneer cactus

      leesprobleem tarrel ?

     2. merlot

      De tarrel heeft inderdaad veel moeite met begrijpend lezen.

     3. Mezzadra

      Zie ik het goed dat je de vraag ontwijkt, beste merlot?

     4. meneer cactus

      vragen naar de bekende weg en vragen waarvan het antwoord al 100 maal gegeven is worden niet meer beantwoord door ons kundige gekwalificeerde personeel tarrel.

     5. merlot

      Het is een domme vraag, tarrel. Eén domkop kan meer vragen stellen dan 10 wijzen kunnen beantwoorden, maar omdat ik vandaag goed geluimd ben zal ik je van dienst zijn.

      Hoewel zeer veel grenzen gewapenderhand tot stand zijn gekomen ben ik van mening dat dit in deze tijd niet meer kan. De laatste die zo’n geintje probeerde was Saddam Hoessein die Koeweit in wilde pikken. Hij kreeg het deksel op z’n neus.

      De Westbank is echter een bijzonder geval zoals ik je heb proberen uit te leggen. De verovering (of herovering) vond al in 1967 plaats en was niet het gevolg van agressie van Israël maar van haar buurlanden.

      Zolang die dreiging blijft bestaan (en dat zal altijd zo zijn omdat het met de islam te maken heeft) kan je niet in rede verwachten dat Israël genoegen neemt met onveilige grenzen.

      De Palestijnen en de Arabieren hebben alle pogingen van Israël om tot een oplossing te komen gefrustreerd.

      Het is mooi geweest. Wie z’n billen brandt moet maar op de blaren zitten.

     6. meneer cactus

      Denk je dat ie de argumenten begrijpt of zal hij gewoon volgens de standaard linkse ontkenning roepen ” onzin , veiligheid van mensen speelt geen rol “

   3. Seneca

    @mezzadra
    ik denk dat het dagelijkse snuifje behoorlijk versneden was. zelden zulke wartaal van deze doorgesnoven sukkel gelezen.

 15. Jack Flash

  Als ze de joden zouden verjagen(wat gelukkig niet lukt) is Israel na 50 jaar weer een zandbak.

  1. meneer cactus

   das geheel correct. Ze waren te lui om te boel te ontginnen en zijn te lui om de boel in tact te houden. Ziekelijk jaloers volk die palestijnen die ook in buurland Egypte niet welkom zijn.

 16. Mieremet

  Hebben we hier onze eigen squad? Onze eigen AOC?

 17. Jantje

  Misschien zou ze eens moeten kijken naar de islam, als ze toch met mensenrechten bezig is.
  Bij de islam heb je helemaal geen rechten, niet moslims nog minder dan moslims, laat staan mensenrechten.
  Mensenrechten worden door de islam niet geaccepteerd, alleen sharia.
  Lang verhaal kort: Mensenrechten worden in het hele gebied waar de islam heerst niet gepraktiseerd.
  Dáár zou mevr. Karabulut goed werk kunnen doen.
  Israël is heilig in vergelijking met de tirannen moslimstaten.

  1. DidiMadloba

   Moslima’s vinden dat het allerminst van respect getuigt dat ze gedwongen worden hier met ontbloot gelaat rond te lopen. In Iran moeten vrouwen hun rondingen verbergen in wijde gewaden – zodat mannen niet voortdurend naar hun borsten gluren. Als “vieze man” ken ik mijzelf.

 18. Veteraan

  Afbeelding van terroriste zonder wapen.
  Jodenhaters, allemaal want dat staat zo leuk op je cv en in haar DNA is het vastgeroest.
  Blijft een agressieve Arabier, ook na zoveel jaar in NL.

 19. I.W.A.B

  Goed plan van Netanyahu kunnen die asielzoekers/gelukzoekers
  Uit de oudheid.
  Die hier wonen daar naar toe en als ze die.
  Nieuwe asielzoekers/gelukzoekers die ook een woestijn religie aanhangen
  Meenemen…kunnen ze lekker daar gaan zeiken over hun problemen

 20. Juriaan

  Beetje Turk is tegen Israël. Wat zou ze van Erdogan vinden.

 21. DidiMadloba

  De problematiek van Syrië is natuurlijk razend complex, maar voor DDS moet die versimpeld worden tot: Sadet Karabulut is gek. Geen geringe opgave.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.