Oud-voorzitter JD zegde D66-lidmaatschap op en hangt vuile was buiten: “Ik heb mij gestoord aan het gebrek aan discussie binnen D66”

Geen categoriesep 27 2019, 16:00
Oud-voorzitter van de Jonge Democraten, Dennis van Driel, geeft via een interview een kijkje achter de schermen bij D66. Het beeld dat hij schetst is allerminst positief: vrijwel geen discussie mogelijk en zelfs pesterijen!
Van Driel zat twee jaar in het landelijke bestuur van de Jonge Democraten en het laatste jaar als voorzitter. Hij zegde tegen het einde van zijn voorzitterschap zijn D66-lidmaatschap op, genoeg reden om dat interview even door te pluizen dus!

"Neem bijvoorbeeld mijn congresspeech. De partijtop belde mij ’s ochtends om 06.15 om te zeggen dat het een “kutspeech was” en dat ik de partij “onherroepelijk ging schaden”.

Vervolgens zegt Van Driel dat hij in de zaal een staande ovatie kreeg en dat D66 op Twitter wél positief was. Schijnheilig gedoe dus bij die partij!
Omdat hij ook bij de fractievergaderingen aanwezig was, weet hij ons te vertellen dat er praktisch geen discussies plaatsvonden in de tijd van Pechtold. Rob Jetten, wie had dat gedacht, wakkerde juist wél weer discussies aan. Wel voegt Van Driel hier aan toe dat wat hem betreft heel veel 'met de mantel der liefde wordt bedekt'. Discussie wordt steeds meer als iets negatiefs gezien want kritiek schaadt de partij! Zo werd hij twee maand lang geweigerd bij het eerste deel van de fractievergaderingen vanwege kritiek op hoe een lid op de lijst voor de Europese verkiezingen kwam te staan.
En zo zijn er nog veel meer kwalijke voorbeelden van fratsen die men bij D66 tegenwoordig uitspookt. Het hoofdpunt is dat de partij volledig de kabinetslijn probeert te volgen en kritiek maar moeilijk kan verkroppen. Dan ben je als partij toch volledig in de ban van de macht? Macht die ze bij de volgende verkiezingen kwijt zullen raken, evenals de helft van hun zetels. Hans van Mierlo draait zich om in z'n graf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten