Reactie coalitie op stikstofadvies: ‘Het is een megaclusterfuck’

De stikstofuitspraak en het advies van de Raad van State aan het kabinet om aan deze uitspraak te voldoen, zijn taai! Belangrijke hoofdrolspelers binnen de coalitie durven alleen anoniem te reageren en de reacties liegen er niet om. ‘Het is een megaclusterfuck.’

Men vindt het Klimaatakkoord en de kinderpardonregeling kennelijk kinderspel vergeleken met het stikstofdossier. 18.000 Projecten liggen stil, oplossingen zijn hard nodig maar hebben tijd nodig en zijn behoorlijk ingewikkeld. VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie zijn toch lichtelijk in paniek vanwege dit dossier.

Ergens zal er zogenaamde ‘stikstofwinst’ moeten worden behaald en alle coalitiepartijen hebben daar een hekel aan: 130km-zones schrappen? Veestapel halveren? Lelystad toch maar niet uitbreiden? Ergens is er wel een partij flínk tegen. En dat is vrij normaal in de politiek maar het verschil is nu dat er weinig tijd is om tot die overeenstemming te komen. En als de boel klapt en er nieuwe verkiezingen komen, is het helemaal hommeles. Dan wordt je als partij verantwoordelijk gehouden voor het verlengen van de duur van het probleem, waardoor diverse bedrijven onder kunnen gaan en alle projecten nog steeds stil blijven liggen.

Iedere coalitiepartij heeft er dus baat bij om snel tot een werkbaar plan te komen en wie als eerst opgeeft is direct de hoofdschuldige. Een anonieme coalitiebron zegt treffend:

“Het is kiezen uit tig kwaden.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Jumping

  Dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Neem in een land als Nederland deze zin tot je.
  ALS DE BOEL KLAPT EN ER NIEUWE VERKIEZINGEN KOMEN, IS HET HELEMAAL HOMMELES.

  Deze Linkse Demoniserende wegkijkende Rutte kliek heeft JAREN LANG DE BOEL BELAZERD.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  RUTTUP.

  NEXIT.

  1. Nep

   Waarom blijf je dan nog hier?

 2. spelende vrouw

  Er is een dood simpele oplossing. Wilders had hem ook al gegeven. Nood wetgeving en bijstellen die idioterie

  1. Blitzkrieg

   Mijn post omtrend het stikstof probleem aan Mezzadra.

   Mezzadra : Rekenmethode een beetje aanpassen, stikstof probleem opgelost. Baudet is echt geniaal. Duitsland stoot relatief veel meer stikstof dan Nederland, ra ra hoe kan dat. Copy, paste zou ik zeggen.

   1. Dik

    “stikstof probleem”

    Dat bestaat niet.

    groene-rekenkamer.nl/10350/wat-is-nu-eigenlijk-die-stikstofkwestie/

    1. Blitzkrieg

     Dik : Goede link, stikstof is geen probleem, bijna 80 procent van de atmosfeer bestaat uit stikstof. Die wetgeving slaat helemaal nergens op. Duitsland voldoet ook aan deze “nutteloze” wet maar dit relatief veel meer stikstof uit. Als onze politici zouden willen zouden ze zo van dit POLITIEKE “probleem” af kunnen zijn.

     1. Dik

      @Blitz:

      Prof. dr.ir. Oene Oenema (van de Universiteit Wageningen, red.) schrijft het volgende

      “Zonder fosfaat geen voedsel. Onze huidige voedselproductie is in sterke mate afhankelijk van kunstmestfosfaat, gemaakt van ruwfosfaat. Berekeningen laten zien dat ruwfosfaat schaars wordt binnen enkele generaties. Het ‘fosfaatprobleem’ is groter dan het energieprobleem, want voor fosfaat is geen alternatief,’ zegt Oene Oenema. Fosfaat is essentieel voor plant, mens en dier. Voedselproductie kan niet zonder fosfaat en dat betekent dat we moeten overschakelen op hergebruik en het drastisch beperken van verliezen. Dat vergt een forse omschakeling. Oenema wil wegen verkennen voor efficiënt hergebruik van fosfaat in de voedsel productie-consumptieketen. De verdeling van (ruw)fosfaat en bodemfosfaat is zeer ongelijk in de wereld. De mestoverschotten in Nederland maken dat veel landbouwgronden nu rijk zijn aan fosfaat en dat fosfaat nog vaak als afval wordt gezien in plaats van waardevolle grondstof. In Afrika zijn de bodems daarentegen zeer arm aan fosfaat, waardoor de voedselproductie wordt beperkt. In Afrika schreeuwt de bodem om fosfaat; voor verhoging van de voedselproductie is daar meer fosfaat nodig.”

      Bron: wur.nl/nl/Dossiers/dossier/Mest-1.htm

     2. Siemien

      @Dik
      ++++++++++

     3. Dik

      @Johnno: You know the sucker!

    2. Blitzkrieg

     dit = stoot

    3. Mezzadra

     De Groene Rekenkamer is een vandalistisch clubje klimaatsceptici. Het heeft niets met wetenschap te maken, het is rechtse politieke agitprop.

     ht*ps://www.trouw.nl/nieuws/twijfel-zaaien-tegen-de-klimaatgekkies~b892ca53/

     1. Mezzadra

      Zie ook: ht*ps://klimaatverandering.wordpress.com/2017/06/01/klacht-climategate-groene-rekenkamer-nos-berichtgeving-klimaatverandering/

     2. Siemien

      De klimaathysterische fascisten als mezzadra zijn ontkenners van ons gezonde klimaat

     3. Dik

      @Johnno: De aandoenlijke laat alleen digitale windjes, je hebt ze vast wel gehoord en geroken.

     4. spelende vrouw

      uiteraard veroordeelt een tarrel alle objectieve uitgangspunten met zijn subjectieve mening

      climategate.nl is ook een vandalistisch clubje ?
      heer Berkhout is ook een vandaal ?

      slechts de tarrel en malle pietje zijn de ware deskundigen 🙂 🙂 🙂

      wat een looser

    4. Dik

     De aandoenlijke heeft een digitaal boertje gelaten, hebben jullie ‘m ook gehoord?

    5. Blokkeer-Fries

     Dat wil de gemiddelde extreem linkse deuger natuurlijk liever niet weten, want de extreem linkse klimaatkerk heeft altijd gelijk, ook als het niet zo is. Daarom is het ook een geloof/sekte.

     aopiniez.com/2019/09/25/stikstof-heeft-een-e-nummer-en-is-geen-broeikasgas/gjvanulzen/

     1. Dik

      “Daarom is het ook een geloof/sekte.”

      Klopt, klimaatgelovigen hebben geen behoefte aan argumenten.

      Niemand in de huidige regering heeft enig inzicht in de kritiek van wetenschappers. Ze steunen op de rapporten van de VN, opgesteld door progressieven met een radicale agenda. De roep om totale greep op ons bestaan en om het beknotten van vrijheden om het klimaat en dus de aarde en de mensheid te redden, wordt steeds luider. Daarvoor zijn rampzalige theorieën over het klimaat nodig; zij vormen de grondstof voor een greep naar de totale macht door linkse klimaatalarmisten.

      Ronald Plasterk heeft geen zitting meer in het kabinet. Als wetenschapper had hij daar enige nuchterheid kunnen aanbrengen. Nu verstuurt hij machteloos tweetjes, zoals deze: „Het klimaatbeleid heeft iets van religie, de leider van een regeringspartij én de minister zeggen het ook. Vandaar voorop lopen, gasverbod, taboe kernenergie (de logische aanpak), nadruk op niet schaalbare privé-oplossingen. We moeten groen leven, zegt het groene geloof.”

      Bron: Leon de Winter 24-9-2019

     2. Mezzadra

      “Ronald Plasterk heeft geen zitting meer in het kabinet. Als wetenschapper had hij daar enige nuchterheid kunnen aanbrengen. Nu verstuurt hij machteloos tweetjes”

      Leon de Winter ontkent de relatie tussen CO2 en opwarming, Plasterk niet.

      Hij roept hem als getuige op voor een zaak die Plasterk niet deelt.

     3. Dik

      Digitaal scheetje.

   2. Siemien

    De ontkenners van het gezonde klimaat, mensen die ontkennen dat er met het klimaat niets aan de hand is, groeit met de dag

 3. C.A.Barstow

  Wat een heerlijk bericht.

  Ik hoop dat in het landsbestuur volledig de kolere uitbreekt, het begin is er in ieder geval!
  Weg met die land en volksverraders.

  Stem FvD.

 4. Kristalix

  Stikstof probleem?
  Niet echt. Zijn we wel weer aangekomen bij de incompetentie van politici. Of figuren die zichzelf zo benoemen. Het grote volksverneuken is weer begonnen.

 5. Willem Bever

  Verplaats schiphol naar zee

  1. Stanly2000

   Moet dan wel snel gebeuren anders staat hij vol met subsidiemolens.

 6. Jack Flash

  Het “stikstofprobleem”gaat de aanzet worden naar meer klimaatontkenning.logisch immers,want het “stikstofprobleem”is in het leven geroepen om de gedachte voor de vermeende door de mens veroorzaakte klimaatverandering kracht bij te staan.

 7. Joop Klepzeikert

  Het hele stikstof ‘probleem’ zou in één keer opgelost zijn als Nederland geen illegale migranten meer binnen zou laten en allochtuig wat al in Nederland is terug naar eigen landen zou sturen.
  Dan hoeven er geen nieuwe huizen meer bij gebouwd te worden, geen wegen verbreedt enzovoort en houdt zowel de roverheid als het volk heel veel geld over, waarmee heel veel in het klimaat geïnvesteerd kan worden.

 8. omgekvanteworden

  Is dat stikstof probleem er omdat we zoveel meer stikstof uitstoten of omdat wij A. de norm anders stellen als het buitenland en B. en/of omdat wij 100% meer Natura-2000 gebieden hebben als – bijvoorbeeld – Frankrijk.
  In de reactie van de coalitie (megaclusterfuck) kwam dat leuk naar voren, daar zij iemand “je kunt niet tegen de natuur zeggen: foei, waarom lig je naast de A2? ”
  Nee dat is waar, maar je kunt dat wel aan de natuur-gekkies vragen die dit begin deze eeuw bepaald hebben met het aanwijzen van 162 Natura-2000 gebieden. Dom dat we niet opgelet en geluisterd hebben naar al die mensen die toen al waarschuwden voor de fratsen van die nieuwe natuur. Vraag het nog eens aan Balkenende, hij is er zelfs voor naar Barroso gegaan om het terug te draaien. Die zij Peter…. jullie weten het toch zo goed in dat wijze landje!
  Zie daar de ellende van nu

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.