Klimaatactivisten verspreiden oproep klimaatmars via briefpapier van gemeente Amsterdam

Geen categoriesep 27 2019, 21:00
De klimaatactivisten van Extinction Rebellion (daar heb je ze weer), hebben 15.000 brieven verspreid die geprint lijken te zijn op briefpapier van de gemeente Amsterdam. In de brief doen ze een oproep om te komen demonstreren. Via Het Parool.
Amsterdam heeft de klimaatcrisis uitgeroepen in de stad, dus vonden die vervelende figuren van Extinction Rebellion het nodig om mensen op de consequenties daarvan te wijzen. Ze waarschuwen voor bijvoorbeeld extreme weersomstandigheden, hogere voedselprijzen en massamigratie.
Hoewel in de brieven staat vermeld dat het bericht niet vanuit de gemeente komt, roept de actie toch aardig wat vragen op. Zo heeft Kevin Kreuger van Forum voor Democratie vragen gesteld aan het college. Het is namelijk, op z'n zachtst gezegd, nogal vreemd dat een halfgaar clubje klimaatactivisten via gemeentelijk briefpapier een oproep doet voor een demonstratie.
Ook zou de gemeente wat Kreuger betreft publiekelijk moeten communiceren dat de oproep niet van de gemeente afkomstig is. Het zou best eens kunnen zijn dat Extinction Rebellion zich schuldig heeft gemaakt aan valsheid in geschrifte, door het te doen laten lijken alsof het bericht vanuit de gemeente afkomstig is.
Ondanks dat het vervelende lui zijn, is het wel een betere actie dan het soort ongein dat ze normaal gesproken uithalen. De 'die-ins', waar ze op een plein gaan liggen en net doen alsof ze dood zijn (met nepbloed en al) is een stuk vervelender.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten