Verrassing! Asielzoekers uit veilige landen terroriseren Harderwijk

Geen categoriesep 28 2019, 8:00
Wat al jaren wordt geroepen, wordt keer op keer bevestigd: asielzoekers uit veilige landen terroriseren Nederland. Dit keer gaat het om Harderwijk, die sinds de komst van asielzoekers met een verdubbeling van het aantal misdrijven in de maag zit.
Een groep asielzoekers uit veilige landen komt naar Harderwijk. Binnen de kortste keren verdubbelt het aantal misdrijven (die ook aan de asielzoekers wordt toegeschreven) en komt Harderwijk er niet meer vanaf. Burgemeester Harm-Jan van Schaik maakt (kennelijk) een vuist en zegt: "Wie wil roven hoort hier niet thuis, deze mensen moeten worden uitgezet."
En ja hoor: Marokko, Algerije en Albanië zijn de drie meest voorkomende landen van herkomst onder de daders. Je zou er haast generaliserende uitspraken van gaan doen. Maar goed, iedereen wil er dus vanaf en toch gebeurt er niets. De burgemeester wil dat ze worden uitgezet of naar een aso-azc worden overgeplaatst.
En zie hier het probleem waar Nederland tegenaan blijft lopen: Die lui hebben het recht om hier asielaanvraag te doen. Daar zijn wij dan heel erg druk mee, want we moeten wel verifiëren dat Abdul, die eruitziet als iemand van 30, daadwerkelijk 17 jaar en homoseksueel is. Of dat nou wel of niet zo blijkt te zijn maakt volgens mij ook niets uit, want Abdul weigert hoe dan ook om mee te werken en dan leunt iedereen hier maar achterover 'want mensenrechten'. Ondertussen lachen ze zich in Marokko de ballen uit de broek terwijl wij bezig zijn om te kijken of Abdul misschien niet toch een stageplaats kan krijgen. Zelfs een Syrische azc-bewoner beklaagt zich over dit klote volk:

„Hier ben ik bang om zelfs mijn schoenen te laten staan, want dan zijn ze weg”, zegt Jelal Mohammed (40) uit Syrië. „Ik kan ook geen gebruik maken van de gezamenlijke koelkast, want dan weet ik zeker dat ik niks meer terugvind. Vooral van de mannen uit Marokko en Algerije hebben we last, omdat ze geen enkel respect hebben. Ik snap sowieso niet waarom Nederland deze mensen opvangt.”

Nederland zelf ook niet Jelal...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten