Reactie coalitie op stikstofadvies: 'Het is een megaclusterfuck'

Geen categoriesep 27 2019, 20:00
De stikstofuitspraak en het advies van de Raad van State aan het kabinet om aan deze uitspraak te voldoen, zijn taai! Belangrijke hoofdrolspelers binnen de coalitie durven alleen anoniem te reageren en de reacties liegen er niet om. 'Het is een megaclusterfuck.'
Men vindt het Klimaatakkoord en de kinderpardonregeling kennelijk kinderspel vergeleken met het stikstofdossier. 18.000 Projecten liggen stil, oplossingen zijn hard nodig maar hebben tijd nodig en zijn behoorlijk ingewikkeld. VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie zijn toch lichtelijk in paniek vanwege dit dossier.
Ergens zal er zogenaamde 'stikstofwinst' moeten worden behaald en alle coalitiepartijen hebben daar een hekel aan: 130km-zones schrappen? Veestapel halveren? Lelystad toch maar niet uitbreiden? Ergens is er wel een partij flínk tegen. En dat is vrij normaal in de politiek maar het verschil is nu dat er weinig tijd is om tot die overeenstemming te komen. En als de boel klapt en er nieuwe verkiezingen komen, is het helemaal hommeles. Dan wordt je als partij verantwoordelijk gehouden voor het verlengen van de duur van het probleem, waardoor diverse bedrijven onder kunnen gaan en alle projecten nog steeds stil blijven liggen.
Iedere coalitiepartij heeft er dus baat bij om snel tot een werkbaar plan te komen en wie als eerst opgeeft is direct de hoofdschuldige. Een anonieme coalitiebron zegt treffend:

"Het is kiezen uit tig kwaden."

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten