shutterstock 620693312

Rechtszaak Wilders! Advocaat Knoops: '’Genoeg bewijs dat OM niet ontvankelijk is’

Geen categoriesep 03 2019, 15:30
Vandaag ging de rechtszaak rondom Wilders weer verder. Er kwam genoeg 'rommel' naar boven drijven afgelopen week om sterk te ageren tegen de waanzin van deze vervolging. De verdediging van Geert Wilders is ervan overtuigd dat de rechtbank wel moet inzien dat Wilders alleen door politieke redenen en voorbereide vervolging wordt vervolgd. Dit betekent dat zij menen dat de zaak moet worden gestaakt.
https://twitter.com/MarcelHaenen/status/1168825763904335879?ref_src=twsrc%5Etfw
Advocaat Geert-Jan Knoops sprak schande over het showproces wat zich afspeelt in de rechtszaal. Wilders wordt volgens zijn verdediging alleen vanuit politieke motivatie vervolgd. Een statement die ze hard kunnen maken met het bewijs dat vorige week boven water is komen drijven.

ernstige schending van de trias politica, de scheiding van wetgevende, rechtsprekende en uitvoerende macht.”

Het OM heeft tot het bittere eind ontkent dat er politieke druk was tot vervolging. Zij hebben altijd aangegeven dat dit vanuit hunzelf kwam. Met de nieuwe documenten blijkt dit niet helemaal waar te zijn. Vandaar dat Knoops zelfs een stap verder gaat en het OM niet ontvankelijk noemt.
https://twitter.com/SaskiaBelleman/status/1168820108443230208?ref_src=twsrc%5Etfw
Ook op de vraag of de betreffende minister nu problemen kan krijgen voor de vervolging blijft nog veel onduidelijk. Opstelten stond als getuige onder meineed maar beweert zich oprecht niks te herinneren, het is daardoor moeilijk aan te tonen of er dan sprake is van meineed of vergeetachtigheid.
https://twitter.com/SaskiaBelleman/status/1168821315710738432?ref_src=twsrc%5Etfw
Het is duidelijk dat we bij een nieuw hoofdstuk zijn aangekomen in de zaak Wilders. De jarenlange vermoedens van Wilders dat hij politiek zou zijn vervolgd blijken nu eindelijk hard te maken met bewijs. Dit zorgt voor een grote verandering binnen de rechtszaak. We zullen het nauwlettend in de gaten houden hoe het zich ontwikkeld de komende weken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten