Schande! Oorlogsgraven onteerd met graffiti van Nazikruizen en vage 'MH17'-verwijzingen in Mierlo

Geen categoriesep 14 2019, 19:00
Mierlo is zo'n klein schattig dorpje waarbij een noorderling meteen twijfelt of het nu in Brabant of Limburg ligt, maar na het schandalige bericht over een bekladding van oorlogsgraven weet ik het weer: Noord-Brabant. Het is een bijzonder onzinnige bekladding van een oorlogsmonument met Nazikruizen en 'MH17'-verwijzingen waar geen enkel zinnig mens iets mee kon. Zinloos vandalisme dus.
Een 36-jarige man is ondertussen aangehouden op verdenking van de bekladding, zo meldt de NOS. De man moet hoogstwaarschijnlijk wat verward zijn want de relatie tussen de nazikruizen en MH17 is op de DDS-redactiekamer in ieder geval zoek. Verder werden ook Engelstalige teksten aangetroffen, maar is het niet meteen duidelijk wat er wordt bedoeld. Misschien had de man een tekort aan aandacht en dacht op deze manier aan zijn trekken te komen.
Dat is in ieder geval gelukt. Het kan echter ook zijn dat de man wellicht te veel Alex Jones-video's heeft gekeken of die van Robert Jensen. In ieder geval loopt de curator van de begrafenis schade op: de potsierlijke symbolen moeten natuurlijk zo snel mogelijk worden verwijderd.
Vorige week gebeurde hetzelfde met eenzelfde leuzen op oorlogsmonumenten en werden daarmee de graven van jonge soldaten onteerd. Of er een verband bestaat tussen de aanhouding van vandaag en de vernielingen van vorige week is onbekend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten