Thierry Baudet meldde pleziertochtjes in privéjet niet aan Kamer

Geen categoriesep 02 2019, 14:00
Een keer wat ander nieuws dan een Statenlid die weg loopt of een roddel over een mogelijke richtingenstrijd binnen de partij. Thierry Baudet zou volgens betrokkenen minstens twee keer een vlucht gemaakt hebben in de privéjet van een Nederlandse zakenman. Schijnbaar om lekker te gaan feesten in Ibiza. Beide vluchten zijn dure grapjes en zijn ook niet gemeld aan de Tweede Kamer.
Beide vluchten zijn enkele duizenden euro's waard maar zijn niet gemeld in geschenken- of reizenregister van de Tweede Kamer. De twee reizen vonden plaats in 2017 en in 2018, beide keren met dezelfde Amsterdamse zakenman. De woordvoerder van Baudet spreekt over een privékwestie - om maar met Pechtoldiaanse termen te spreken.

Op zondag 4 juni 2017 vliegt het kersverse Kamerlid Baudet met de privéjet van Amsterdam naar Ibiza, waar die nacht de exclusieve Club Lio wordt bezocht.

Laten we op zijn minst hopen dat het een goed feest was, anders is de ophef helemaal zo sneu.

Op een foto die vermoedelijk direct na aankomst op Ibiza is gemaakt zien we Thierry Baudet, Fokke de Jong, Buitenhof-journalist Jort Kelder en nog een vierde persoon poseren voor de Falcon 900 van de zakenman.

Otten had schijnbaar intern al eerder aangegeven bij Baudet niet gediend te zijn van dit soort plezierbezoekjes. Volgens Otten kan het alleen maar de partij schaden.

Je begrijpt natuurlijk wel dat je die trip met de privéjet van Fokke moet melden bij de Tweede Kamer. Dit is absoluut meldingsplichtig in het giftenregister. Voor je het weet kom je in een Pechtold-rel terecht. Ik vind het enorm onverstandig en je brengt de partij in gevaar met dit gedrag.”

Het is niet handig geweest van Baudet om dit niet te melden bij de Kamer. Ook zei Otten dat hij zich chantabel maakt door zulke reisjes te maken en nota bene met niemand minder dan Jort Kelder. Ook is het antwoord van de persvoorlichter niet erg snugger. Het is zeker geen privékwestie, Baudet en consorten moeten dit niet afhandelen zoals Pechtold destijds deed met zijn privévlucht. Volgende keer gewoon netjes aangeven!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten