Automobilisten hebben pech! Maximumsnelheid snelwegen naar beneden door stikstof

Geen categoriesep 02 2019, 13:00
De invoering van de maximumsnelheid naar 130 km/u overdag op de A2 tussen Maarssen en Holendrecht is de komende tijd van de baan. Op vier andere snelwegen gaat de maximumsnelheid ook naar beneden. Dit na aan leiding van de uitspraak van de Raad van State. Het stikstofbeleid van het kabinet is namelijk afgewezen door de Raad van State.
Naast de A2 betreft het ook vier punten rondom de Veluwe. De lang gekoesterde wens om op de megasnelweg van de A2 harder te mogen rijden lijkt voorlopig van de baan. Overdag mag men er 100 rijden maar in de avond 130, de overheid wil dit gelijk trekken maar de uitspraak van de Raad van State gooit roet in het eten zo lijkt het.
Sinds mei is er een uitspraak gedaan door de hoogste bestuursrechter dat de snelheid niet zomaar omhoog kan worden gegooid. Dit omdat de overheid niet zomaar iets kan beslissen wat tot een verhoging van de stikstofuitlaat leidt.
Wanneer de snelheidslimieten wel omhoog mogen is nog onduidelijk. Volgens minister Van Nieuwenhuizen is de overheid afhankelijk van de bevindingen van een adviescollege dat onder leiding staat van Johan Remkes - ook al bekend van het adviescollege van democratische vernieuwingen.
Dit betekent dat op korte termijn de ellende rondom de knelpunten blijft bestaan. Ook is het de vraag of nog meer snelheidsverhogingen ook op de lange worden geschoven totdat het adviescollege eindelijk met haar bevindingen aankomt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten