Totaal idioot! Ambtenaren verspillen geld aan cursus van tarotlezeres

Geen categoriesep 07 2019, 9:00
Ambtenaren van Justitie en Veiligheid vonden het te gek worden. Zij kregen cursussen aangeboden van een tarotlezeres die workshops gaf als 'Kletspot' en 'Hoe maak ik van mijn engeltjes bengeltjes'. Terecht dat men hier spreekt van geldverspilling! Via het AD.
Bij het ministerie werden cursussen gehouden waar aan alles blijkt dat het om een karikatuur of een parodie van zichzelf lijkt te gaan. Zo waren de cursussen bedoeld om te zorgen voor 'een werkomgeving waarin eenieder zich durft uit te spreken' en was het de Week van het Onbesproken Gedrag. Daar gingen de nekharen bij menig ambtenaar natuurlijk al van overeind staan. Maar toen er ook nog eens een tarotlezeres aan te pas kwam, werd het er een aantal toch echt te gek.
En het grappige is dat deze tarotlezeres zelf ook nog aan het woord komt in het AD-artikel. Ze reageert specifiek op de kritiek van ambtenaren die haar en de workshops 'te zweverig vinden', toen ze eerder bij het ministerie van Sociale Zaken in werd gehuurd voor dezelfde cursussen (ja, echt). In een poging de kritiek van legitimiteit te ontdoen verdraait ze de boel en zegt op haar website:

"Helaas zijn er nog mensen die geloven dat bij het duiden van tarotkaarten duistere krachten gebruikt worden."

Het is natuurlijk ronduit hilarisch dat mevrouw denkt dat het hier gaat om wat bijgelovige ambtenaren, in plaats van het feit dat een ordinaire kwakzalver er met gemeenschapsgeld vandoor probeert te gaan.
Het lijkt allemaal te gaan om een aantal belabberde pogingen van Justitie en Veiligheid om een cultuurverandering teweeg te brengen, maar geen idee heeft hoe het dat moet bereiken. SP-Kamerlid Michiel van Nispen haalt de situatie aan om de VVD er flink van langs te geven en zegt:

"Ik wil niet één week van onbesproken gedrag, maar 52 van zulke weken op het ministerie dat waakt over onze rechtsstaat. De politieke top van de VVD heeft jarenlang gezorgd voor een foute cultuur. Die los je niet op met zweverige dure cursussen voor medewerkers. De huidige bewindspersonen zullen in álles het goede voorbeeld moeten geven door open, eerlijk en integer te zijn."

Dat is natuurlijk makkelijk lullen vanaf de zijlijn, maar gelijk heeft hij gewoon wel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten