Video: Donald Trump pitcht zijn anti-migrantenmuur van staal en beton

“Kijk, dit is van staal, maar als je denkt dit te omzeilen met een lasapparaat dan raak je het beton” aldus Donald Trump terwijl hij het prototype van zijn grensmuur op televisie pitcht. Volgens de Amerikaanse president is het noodzakelijk om delen van de grens te beschermen met deze units: om migranten tegen te houden die “de bergen beklimmen, ja ze hebben bergbeklimmers”. 

Als we kijken naar de muur dan zien we een flink investeringsproject voor de Amerikaanse staalsector, die deze week slechte cijfers publiceerde. Maar er is dus hoop voor de ijzervreters in Amerika dankzij de bouw van een megamuur.

Met het project wil Trump één doelstelling behalen: de illegale migratie naar de Verenigde Staten zoveel mogelijk beperken. Volgend jaar moet zo’n 400 kilometer van de Trumpmuur zijn gebouwd. Het uiterlijk van de units krijgt felle kritiek van personen die overigens sowieso al tegen de muur of Donald Trump waren. Deze criticasters noemen de Trumpmuur een “gruwelijke manifestatie” en stellen dat de Amerikaanse president een afschrikwekkend ontwerp heeft gekozen.

In die zin lijken intentie en het ontwerp van de muur dus op elkaar afgestemd. Iets dat we in Nederland niet vaak zien in het beleid. Het project zal het ook bij kiezers goed doen, maar een ander deel van de kiezers juist nog verder vervreemden. Maar van die laatste groep is Trump sowieso niet afhankelijk bij de komende verkiezingen: de criticasters in die categorie beperken zich gewoon tot schelden “hij heeft therapie nodig”.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Pauline Kummer

  Mr. President oogt vermoeid. As time goes by, zo is het ook met de man. Plichtmatig dreunt hij wat nonsens op en verdwijnt door de zijdeur. Het is niet allemaal meer relevant. Een stuk staal in de muur om de staalindustrie leven in te blazen.

  1. spelende vrouw

   ik doe wat ik ze en ik zeg wat ik doe, valt erg goed bij de Amerikanen. Herverkiezing zo goed als in de zak. Dat valt bij linkse activisten zoals paulientje en de linkse maffia natuurlijk helemaal verkeert. 🙂 🙂 🙂

   1. AS210854

    SV. ++++++++

   2. Pauline Kummer

    Ik denk niet dat ik het verkeert ziet. De tijd zal het leren @spelende vrouw.

    1. Blitzkrieg

     KumkummerSalat : Ik ziet. 🙂 🙂 🙂

    2. spelende vrouw

     volgens alle peilingen zie je het volledig verkeerd blinde

  2. Mart

   Vies wijfje paulientje…….Natuurlijk is de MAN vermoeid door al dat gedram en tegenwerking.Ook daar moet door liberaal links het zooitje ongeregeld met de millioenen binnengehaald worden.

 2. Joop Klepzeikert

  Eerst ontkende zwakzinnig links jaren dat er een muur gebouwd zou gaan worden, later dat het gebouwd werd. Nu ze er helemaal niet meer omheen kunnen beginnen ze te zeiken dat die lelijk is.
  Wanneer gaan ze eindelijk eerlijk zeggen wat ze er op tegen hebben? Dat er geen geestverarmende middelen het land meer in gesmokkeld kunnen worden.

  1. Heinz

   Die muur kan ook een obstakel zijn voor vluchtende Amerikaanse criminelen. Bankrovers. Die houd je binnen de grens. Ook weer meegenomen.

 3. Anne Sophe Schillersdorf

  Dit in schandalig en een grote misdrijf tegen mensenrechten. TRUMP MOET ZICH SCHAMEN

  1. spelende vrouw

   waar moet trump zich schamen schaamteloze linkse anarchist

  2. Cycle25

   Nee hoor, dat hoeft hij niet, bijna elke democratische stad in de V.S is een puinhoop omdat links net zoals criminelen niets hebben met gezag.

 4. Aaldering

  Trump moet zich terug trekken en genieten van zijn centen!

 5. Ritter

  “anti-migrantenmuur”
  ————

  Het is geen anti-migrantenmuur” …………………….maar een muur om de illegale instroom af te remmen.

  Trump is voor migratie; maar dan wel langs de officele weg.

  Waar het Trump om gaat is de illegale massa migratie vanuit Midden-Amerika af te remmen.

  En ondanks felle tegenwerking van de Democraten ( die “open grenzen” willen) en ondanks de tegenwerking van de media heeft Trump succes.

  Volgens de Border Partrol is het aantal illegale grens overschrijdingen gedaald. Dat komt o.a. door de overeenkomst die hij met Mexico heeft afgesloten.

  Ook heeft Trump deze week een overeenkomst met El Salvador gesloten om illegale migratie tegen te gaan.
  —————

  Acting Homeland Security Secretary Kevin McAleenan had a big news item on Friday when the story broke that he and El Salvador foreign minister Alexandra Hill Tinoco have signed a “cooperative asylum agreement” between the United States and the Central American nation.

  The bottom line of the agreement is more people headed north to the U.S. seeking asylum will have reason to remain in El Salvador as a sort of haven while the wheels of the process turn. That is, to have an asylum framework in the nation and the means to cope with the situation that they are already in.

  McAleenan told reporters on Friday that the deal is designed to “try to further our efforts to provide opportunities to seek protection for political, racial, religious or social group persecution as close as possible to the origin of individuals that need it.”

  1. toetssteen

   @Ritter
   100%. Thanx.

 6. fusilier

  Van mij mag onze vriend Trump Amerika omturnen tot een DICTATUUR. Het is de enigste manier om fout links onder de duim te krijgen.

 7. Westerling 1

  Ik heb nooit een wanklank gehoord of gelezen van linkse idioten toen de Berlijnse Muur werd gebouwd.

 8. Bolkestein

  De muur die komt. Donald Trump maakt zijn beloftes waar.

 9. Jack Flash

  Een muur van staal en beton…klinkt goed.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.