Video: Robert Jensen analyseert Femke Halsema: “verschuilt zich achter haar man Robert Oey”

Robert Jensen in aflevering 4 van zijn online tv show. Bron: screenshot YouTube.
Foto: Robert Jensen in aflevering 4 van zijn online tv show. Bron: screenshot YouTube.

Robert Jensen doet een onderzoekje in de Online Show over de uitspraken van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. Dat balletje ging rollen nadat in de openbaarheid kwam dat haar puberzoon een inbraak had gepleegd, gevolgd door het ‘nepwapen’-incident.  Volgens Jensen is het slechts strategie van Halsema om nu snel haar man Robert Oey naar voren te schuiven als de ‘zondebok van de familie’. 

Volgens Jensen maakt de burgemeester van Amsterdam er zelfs zo’n zooitje van dat ze een brief stuurt naar de burgers van Amsterdam waarover Halsema schrijft “deze brief is ongewoon”. Ja, nogal wiedes. Volgens Jensen gebruikt ze in haar brief ook erg vaak het woord “ik”. Nou, ja, wat zegt dat nu allemaal? De tv-ster van RTL windt zich op. Dat nu haar man naar voren wordt geschoven in de NRC om de wonden te lijmen en het af te doen is volgens Jensen:

“van te voren opgezet: ze hebben dagenlang gebrainstormd en nu maar geprobeerd Oey te laten overkomen als een absolute idioot”.

Allemaal zodat “Halsema zich kan verschuilen achter haar man” aldus Jensen. Ondertussen klagen sommige linkse journalisten dat er een ‘hetze’ gaande is tegen de burgemeester van Amsterdam. Tja, laten we even heel eerlijk zijn. De burgemeester heeft een puberzoon, daarmee is eigenlijk alles gezegd. Maar uiteraard is het incident meer dan alleen deze zaak: het is tekenend voor de staat van de stad en het bestuur. En dit is het hoogtepunt daarvan: de summit.

Geheel logisch dat dit dus wordt besproken, dat is dan ook geen “hetze”, maar een verhandeling van de framing van Halsema zelf. Zij is verantwoordelijk voor de feiten, niet degenen die erover spreken.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

12 reacties

 1.   

  ach , hopelijk heeft halalsema haar eigen politieke graf gedolven met haar gelieg en gedraai.

  1.   

   Dan zou Rutte er ook al uitloggen, nee, liegen wordt beloond!!

 2.   

  Quote : Robert Jensen onderzoekt
  .
  Tuurlijk.
  En DDS is betrouwbaar.

 3.   

  Ik was gisteren bij harrie mens en ik vind hem een aardige vent.
  Jensen, met dit ene zinnetje maak je jezelf helemaal ongeloofwaardig.
  Einde jensen. Dom hoor.

 4.   

  Al 24k aan views, zo’n 100 x minder dan Jut en Jul bij area 51.

  Verontwaardigd dom rechts kletsen is voor Jensen geen verdienmodel.

  1.   

   Verontwaardigd dom links kletsen is voor Riesmog geen verdienmodel.

 5.   

  Teunis komt met het vierde hetzerige artikeltje op DDS vandaag over Halsema.

  Triest.

  1.   

   ach dat moet je zien als klieren of kwajongens gedrag tarrel , niets om je druk over te maken tarrel want het is minder schadelijk dan met een revolver een ander zijn spullen betreden.

   Waarom nou weer zo links selectief verontwaardigd tarrel. De heks is haar politieke graf aan het graven en daar moet je niet bij storen tarrel .

   laatste nieuws tarrel ,
   1. Agenten vonden dat met twee maten werd gemeten. „Van ons wordt verwacht op te treden tegen vandalisme, vernielingen en wapenbezit”, aldus een politieman tegenover deze krant. „Iedereen heeft het dan over straattuig. Nu het zoontje van de burgemeester is opgepakt, heet het een kwajongensstreek en kon niemand die bij de arrestatie was betrokken, het dossier nog terugvinden.”

   2. Het proces-verbaal van de zaak kwam op 14 augustus aan in Haarlem. Die ochtend had deze krant de zaak onthuld, nadat bij politie, OM en Halsema naar de kwestie was geïnformeerd. Amsterdamse woordvoerders beweerden dat het strafdossier op dat moment al in handen was van Haarlem.

   dat was het dan voor halalsema

   1.   

    @onderbroek

    Dit is wat Halsema in haar brief schreef:

    “Daarna hebben wij enkele weken zenuwachtig gewacht terwijl het verhoor plaatsvond, onderzoek werd gedaan totdat ons via de advocaat werd gemeld dat de zaak mogelijk wat langer zou duren omdat het OM Amsterdam deze had overgedaan aan het parket Haarlem om te vermijden dat er een verwijt van bevoordeling of de suggestie van een ‘doofpot’ zou kunnen ontstaan. Sindsdien wachten wij op het vervolg.”

    Welke woordvoerder heeft dan gemeld dat het dossier al in Haarlem lag? Uit de brief van Halsema komt dat niet naar voren. Deze schrijft slechts dat het OM Halsema heeft bericht over de overplaatsing van het dossier naar Haarlem.

 6.   

  Dit is een soort van complottheorie die de laatste dagen opgeld doet. Ik geloof er helemaal niks van. Robert Oey is een egomane hork vol frustraties die zich liet leeglopen voor de krant.

 7.   

  Meneer cactus lijkt wel heel hard zijn best te doen om Lugar niveau troll te worden. Ik denk hem voor zijn bijdrage.

 8.   

  Ik kan de hele affaire Halsema in één woord samenvatten en dat is OEI !

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!