Welja joh! Rotterdam overweegt meldplicht voor trouwstoeten na incident

Ter illustratie. Screenshot van knock-out geslagen agent en een trouwstoet op de Westzeedijk in Rotterdam. Via www.rijnmond.nl
Foto: Ter illustratie. Screenshot van knock-out geslagen agent en een trouwstoet op de Westzeedijk in Rotterdam. Via www.rijnmond.nl

De gemeente Rotterdam overweegt een meldplicht voor trouwstoeten. Reden hiervoor is de regelmatige overlast die trouwstoeten in de gemeente geven. Vaak gaat het dan om toeteren in dure auto’s, met zo nu en dan een neergeslagen agent. Via de NOS.

Het incident van de neergeslagen agent heeft voor veel commotie gezorgd. Agenten pleiten wederom voor stroomstootwapens, de discussie over geweld tegen hulpverleners laait weer op en Rotterdam houdt zich bezig met het idee om nóg meer regels te introduceren, die niets uit zullen halen.

Burgemeester Aboutaleb overweegt om eenzelfde soort regels voor trouwstoeten te introduceren als ook voor demonstraties geldt. Hij ziet het voor zich dat men na aanmelding van de trouwstoet dan op gesprek komt bij de gemeente. Aboutaleb:

“Dan bespreek je hoe mensen willen rijden en wijs je er op dat ze zich aan de verkeersregels moeten houden. Bij bepaalde routes kun je zeggen: liever niet, want dit is in het centrum, of er is al een demonstratie of een voetbalwedstrijd.”

Hier valt aan de ene kant wel wat voor te zeggen, want afstemmen is natuurlijk nooit verkeerd. Toch voelt het ook als betutteling en een soort van machteloosheid, want mensen vertellen dat ze zich aan de verkeersregels moeten houden tijdens een gesprek op het gemeentehuis? Ja, hèhè… Maar misschien is het tegenwoordig ook wel nodig om dit groeiende probleem van overlastgevende trouwstoeten het hoofd te kunnen bieden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

44 reacties

 1.   

  Op zich een goede gedachte van Burgermeester Aboutaleb. Rotterdam wordt druk met de vele evenementen. Denk aan de Sinterklaas optochten over enige tijd, de voor en tegenstanders. Daar past structuur bij…Met zo nu en dan een neergeslagen agent zeker niet.

  1.   

   Degenen die in de kamer denken dat als de agent die neergehoekt is in Rotterdam een stroomstootwapen zou hebben gehad dat dat neerhoeken niet zou zijn gebeurd is niet goed bij zijn kersenpit.

   Een stroomstootwapen wordt ingezet bij dreigend gevaar van iemand die niet wil luisteren naar wat een agent zegt/verordend, de agent zal wel besprongen zijn en geen tijd hebben gehad om het stroomstootwapen gebruiksklaar te maken.

 2.   

  Hoezo meldplicht!!! dit is het foeigesprekje waar ieder normaal gezonddenkend mens het over heeft..
  Dit moet gewoon keihard aangepakt worden, we hebben (verkeers)regels in Nederland.
  Deze gasten moet je serieus als voorbeeld stellen…
  Wat is Nederland een soft land geworden echt, overal maar over praten je wordt er gek van.

  1.   

   De getoeter van wagens en trucks op een bruiloft is een bekende moslim traditie in vele noord-Afrikaanse landen. Dit vreselijk lawaai gebeurt dagelijks, vooral in de grote steden. Het officiele prive bruiloft is enkele al enkele dagen eerder in de moskee gewest, waarbij papieren door de vader van het meisje werd getekend, (soms zijn zij en haar moeder niet eens erbij). En daarna wordt een enorme zaal gehuurd voor de grote feest.
   Met vele gasten, die een stoet vormen onderweg naar de feestzaal. Met constant getoeter dat meer dan een uur kan duren.
   In Nederland wordt de autohoorn alleen gebruikt in het gevaar voor mens of dier.
   Dus is het plan van Aboutaleb nogal zwak. Natuurlijk kunnen de bruiloft mensen enkele weken voor het feest voor “toestemming” voor tenminste 1 – 2 urenlang herrie te mogen maken door de straten van Rotterdam. Maar dat lost het probleem niet op.
   Wat moet de gewone bevolking doen? Een overnachting in een hotel in een andere plaats bespreken? Op eigen kosten? Arme Rotterdammers…en hoe zit het met de rest
   van de grote steden in ons land? Vaak komt er een bescheiden mededeling in onze plaatselijk wekelijkse dagblad “Hollands Kroon”, dat er woningen beschikbaar zijn:
   “wonen in de kop van Noord-Holland, waar er nog ruimte is”.

  2.   

   @Siemien. Je heb helemaal gelijk. Inderdaad moet dit lawaai- ellende hard aangepakt worden. Want als die moslim bruiloft herrie makers hun zin in Rotterdam toch krijgen, dan gaat het naar andere steden overwaaien…Ik zie de bui al voor ons hangen: dan moet ook de “suikerfeest” na de Ramadan gevierd worden, en ook de geboorte dag van Mohammed. De enige wat te doen is: Rotterdammers ga jullie een enorme protest vlakbij jullie gemeentehuis organiseren. Doe jullie dit niet alleen voor Rotterdam, maar voor ons hele land. Hoe wel ik niet rijd, weet ik dat de auto-hoorn mag alleen gebruikt worden als waarschuwing voor mens of dier, en ook in het geval van nood.

   1.   

    Jawel Rosa, dat is juist. Claxxongebruik is alleen toegestaan als waarschuwing om een ongeval te voorkomen en als waarschuwing bij inhalen op de weg buiten de bebouwde kom. Dit staat op de site van: gratisrijbewijs online.be

 3.   

  Gele hezjes protesten zijn het ergst. Sloop van winkeletalages, straatkeien uit doorgaande wegen enz. En het heeft geen enkel nut. Daarmee heeft Aboutaleb een punt.

  1.   

   gele hesjes ? waar sukkel . Stompzinnig vergelijk

 4.   

  ppppppffffffff , ik word zo ontzettend moe van die symboolpolitiek. Wie gaat registreren , hoe gaan we registreren , waar gaan we bewaren , hoe gaan we bewaren , gaan we leges betalen of wentelen we het af op de gemeenschap , wet op de privacy enz enz ?

  Zo kun je nog 100 knelpunten bedenken voor de op het oog simpele geste. De enige juiste oplossing is om overlast keihard aan te pakken. U zorgt voor overlast ? Dan mag de hele stoet nu volgen richting bureau waar we de administratie even afwerken. Tegenwoordig zit in elke politie en op elke agent een cam dus de overlast kan vooraf gefilmd worden als bewijs. Het is een kwestie van doen en optreden en niet van nog meer stupide regeltjes in het linkse ambtenarrenland.

  1.   

   Quote: Dan mag de hele stoet nu volgen richting bureau waar we de administratie even afwerken.
   .
   Weer minder blauw op straat.
   Weer meer papierwerk.

   1.   

    Nee sukkel , het blauw is al op straat en blijft op straat en doet gewoon zijn werk waar het voor aangenomen is.
    Voor de tweede keer nee sukkel , er is geen papier alles gaat digitaal zo rechtstreeks naar het CJIB .

    Kom is onder je steen vandaan kan je de veranderingen ervaren. Papierwerk ? hahahaha wat een nitwit

    1.   

     Sorry, had u verkeerd begrepen.
     Veroorzakers doen zelf op het bureau de administratie afwerking .
     .

     1.   

      je hebt WEDEROM een ernstig leesprobleem zoals bij 99,9 % van je reacties druiloor. foto’tje met de mobiele telefoon van het rijbewijs, feitcode vermelden en alles is gereed. Zoals gezegd , kom is onder je steen vandaan om de maatschapppelijke veranderingen te ervaren

     2.   

      Oh, nu snap ik het.
      Niks naar bureau.
      Agent pakt zijn persoonlijke mobieltje.
      Neemt wat foto’s, typt wat in en klaar.

     3.   

      Kennelijk heb je geen enkel idee hoe tegenwoordig het CJiB gevoed wordt ! Wel een grote muil maar totaal wereld vreemd. Ga zo door , uw geloofwaardigheid stijgt met de seconde :) :)

      Wat een zeldzame sukkel

     4.   

      Stekelig vetplantje heeft grote problemen met zijn zelf bedachte oplossingen.
      Zijn oplossingen veranderen per posting.
      Zeer doordacht en praktijkgerichte zijn zijn ideeën.

     5.   

      sukkeltje er staat steeds hetzelfde maar jij weet niet eens hoe heden ten dage een PV wordt opgemaakt. Daar ben je te stom en te kortzichtig voor.

      papierwinkel zegt ze :) :) :) sukkel

   2.   

    Populistisch rechts staat bekend om de praktische oplossingen.

    :)

    1.   

     De aandoenlijke, hij hoopt dat ISIS blijft bestaan, heeft zijn digitale plasje weer gedaan.

     1.   

      Dik staat daarentegen bekend om zijn gedegen inhoudelijke bijdragen.

      :)

     2.   

      de aandoenelijke staat bekent om zijn linkse inhoudsloze taalnazi reacties :)

    2.   

     Populistisch links staat bekend om de theoretische oplossingen.

     :)

    3.   

     Bestaat ISIS nog? Dat is voor Geert wel te hopen.
     ~Mezzadra~

    4.   

     Dat jij het nog niet zat bent om iedere dag zo afgezeken te worden .
     Het geeft wel aan hoe dik die balk voor je harses is dat weer wel .

    5.   

     Links heeft inderdaad nooit zinnige oplossingen. De andere kant opkijken en doen alsof er niks aan de hand is, kunnen ze heel erg goed. Bij toeterturken houden ze gewoon hun oren dicht, dat zijn echte linkse oplossingen. Verder natuurlijk samen met andere geitenwollensokken in koor het lied, wees welkom zingen.

    6.   

     Goed gezien!

 5.   

  Een gemeente welke wat aan overlast wil doen.
  Moet niet gekker worden.

  1.   

   met symboolwetgeving in plaats van een oplossing. Zo herkenbaar voor linkse regenteske bestuurders

 6.   

  Meldplicht?? Zijn ze idioot?Afschieten lijkt mij een betere oplossing voor die “TT” (tyfus Turken) dat door eeuwenlang inteelt een zodanig afwijkend gedrag vertoond dat het tijd wordt om het preventief te gaan ruimen!

 7.   

  Wat een politiek-correct artikel. We weten toch allemaal dat het uitsluitend Turkse bruidstoeten zijn die trammelant veroorzaken. Zeg dat dan ook! Geldt ook voor die PvdA-burgemeester Aboutaleb.

 8.   

  Nou dat is toch een mooie beloning! Je slaat een agent neer en je krijgt de volgende keer gewoon de ruimte met je stoet. Wat is het vervolg? Politiebegeleiding en het afzetten van het verkeer zodat je rustig al tüterend de verkeersregels legaal aan je laars kunt lappen.
  Mooi land…

  1.   

   uiteraard , alles om onze islamitische gasten te voorzien zodat ze hun gewoonten in onze democratie gewoon kunnen uitvoeren.

 9.   

  Meldplicht voor trouwstoet.
  Dat betekent dat je vooraf moet melden dat je de wet gaat overtreden.
  Dan wordt je gedrag gedoogd en kun je gewoon je gang gaan.

  Bij succes wordt ook een meldplicht voor inbreken, beroven en verkrachten ingevoerd.
  De misdaadcijfers zullen aanzienlijk dalen.
  Zo zie je maar: Links heeft de echte oplossing voor problemen.
  Gewoon gedogen en wegkijken.

 10.   

  Ik heb nog nooit een trouwstoet gezien van blanke echtparen, om van dat domme getoeter maar te zwijgen.

  1.   

   @ Agios. je zult nooit een trouwstoet gezien van blanke of gekleurde christelijk of joodse mensen omdat wij eerst geloven dat het EERST gaat om een plechtigheid tussen een man en vrouw die elkaar trouw door het leven willen steunen. En ook om vrouwen die wel of niet kinderen willen kregen. Jeshua (Jesus) heeft verklaarde dat niet ieder vrouw moet kinderen gaan baren. En dat de VROUWEN zonder kinderen onze hoop voor de toekomst zijn, omdat zij vrij zijn ( en nog steeds zijn) om onze kennis en onderwijs door te geven. Wat een mooie boodschap voor alle intelligente vrouwen van onze rabbi Jeshua. Ga door met je studie en daarna je welverdiende goede hoge positie in onze samenleving.

 11.   

  Daar gaat het al fout voor het begonnen is. Aboutaleb: Bij bepaalde routes kun je zeggen: liever niet, want dit is in het centrum, of er is al een demonstratie of een voetbalwedstrijd.”
  Dat woordje ‘kun’ geeft al aan dat dit niks wordt. Wat een slap gezever!

 12.   

  Een van de gevolgen van de massa immigratie…………………….net zoals eerwraak; kinderhuwelijken; vrouwenbesnijdenis; enzovoorts.

  Massale immigratie heeft onomkeerbare demografische gevolgen. En dat word steeds meer zichtbaar/merkbaar.

 13.   

  Wat weer een sullige reactie.
  Verkeersregels dient men te respecteren, allochtonen ook.
  Gesprekje op het stadhuis? Belachelijk.
  Gewoon handhaven en bij ongewenst gedrag meteen de taser er op (binnenkort in dit theater Haha) dat zal ze wel leren en respect afdwingen.

 14.   

  Dat lijkt me een goed plan van de gemeente Rotterdam om deze geluidsoverlast tegen te gaan ! Zou in alle 350 gemeenten van kracht moeten worden ! 27% van de bewoners in Utrecht hebben reeds gezondheidsklachten door geluidsoverlast, veroorzaakt door aso-bewoners.

 15.   

  Claxoneren dient ter afwending van dreigend gevaar.Zo heb ik het geleerd in de “seventies”Ja,daar is niet veel meer zo veel van overgebleven.Jammer,Nederland was ooit een te gek land.

 16.   

  Gaan we ook met inbrekers, verkrachters en zo “in gesprek”?

  Dit soort verkeershufters moet je gewoon aanpakken. Gewoon handhaven. Wat maakt godverdomme die allochtonen weer onraakbaar? Zie je wel dat wij worden gediscrimineerd hier in ons eigen land?

 17.   

  Hard aanpakken die pislam gewoonte. Niet hier in Nederland. Toeterende pislam trouwstoeten insluiten en het hele spul een week de bak in.

 18.   

  Toetertrouwstoet aan de kant gezet: auto’s ingenomen

  De politie heeft maandagmorgen in een massale actie meerdere auto’s uit een toetertrouwstoet in beslag genomen.

  De trouwstoet zou onderweg van Almere naar Rotterdam op de A6 en A10 met hoge snelheid gevaarlijke manoeuvres hebben uitgehaald. Volgens een van de verbalisanten werd de politie maandagmorgen gebeld door diverse medeweggebruikers over misdragingen op de snelweg.

  De trouwstoet, met voorop een grote witte Bentley, gevolgd door Porsches, Maserati’s, snelle BMW’s en luxe Mercedessen, zou afslagen voor andere automobilisten hebben geblokkeerd door de colonne gesloten te houden.

  Drie in beslag genomen auto’s, twee BMW’s en een Mercedes, zijn allen eigendom van een Duitse autoverhuurder. „Dit soort snelle auto’s kun je in Nederland moeilijk huren”, aldus een aanwezige politieagent. De ingenomen wagens werden volgens een verbalisant niet bestuurd door de op de documenten vermelde huurders. De auto’s, die maandagmorgen naast de McDonalds in Hoofddorp op een trailer werden gereden, gaan volgens de politie linea recta terug naar Duitsland. Bij de actie werden geen aanhoudingen verricht.

  1.   

   Ook Duitsland is klaar met toeterende trouwstoeten

   – Ook net over de Duitse grens is de politie helemaal klaar met de gevaarlijke excessen bij toeterende trouwstoeten. „De snelwegen en onze binnensteden zijn geen particuliere feestzalen. Iedereen moet zich hier aan de regels houden”, waarschuwt minister van Binnenlandse Zaken Heribert Reul (CDU) in Düsseldorf.

   […]

   Sinds enige tijd treedt de Duitse politie hard op tegen deze Turkse trouwstoeten. Want het is mode geworden, om met de dure patserwagens in slakkengang over snelwegen of door de binnenstad te rijden. Daarom worden de donkere BMW-bolides of glimmende Mercedessen direct in beslag genomen. De daders krijgen geldboetes en strafpunten voor het rijbewijs.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!